Leren als medicijn tegen depressie

Medicijn tegen depressie

In Nederland slikken ruim 800.000 mensen antidepressiva. Zeker in deze periode waarin het blad gaat vallen en de dagen korter worden, neemt de kans toe dat de somberheid  toeslaat. Een groot deel van hen worstelt met de zin en betekenis van het leven.

Wat vaak ontbreekt is de energie en de inspiratie om het  leven écht inhoud te geven. Dit voelt als verveling. Dat is op zich zeer bijzonder, want iedereen roept tegenwoordig dat we het zo druk hebben. Dus hoezo verveling? Maar als een dolle rond rennen, wil nog niet zeggen dat het ook vervullend is wat je doet. Zelfs als je al het geld en alle tijd van de wereld hebt, is dat nog geen garantie voor een gelukkig gevoel.

Het draait om ontwikkelen en een bijdrage leveren. Al ruim twintig jaar interview ik  oudere mensen die op een hoge leeftijd nog zeer vitaal zijn. Tijdens deze boeiende gesprekken heb ik een aantal gemeenschappelijke kenmerken ontdekt die blijkbaar van invloed zijn op hun  levensenergie. Het valt me op dat deze vitale oudjes er alles aan doen om een bijdrage te kunnen leveren aan hun directe omgeving. Ze bieden graag hulp, in welke vorm dan ook. Maar wat misschien wel het meest opvallend, is dat ze ondanks hun hoge leeftijd, nog een grote nieuwsgierigheid hebben naar het leven. Ze willen nog iedere dag leren. De  oudste student die momenteel deelneemt aan één van onze opleidingen is 76 jaar. Door jezelf steeds te prikkelen en uit te dagen blijf je openstaan voor groei.

Leren is voedsel voor je ziel.

Gratis proefles Opleiding Levenscoach

Proefles opleiding Levenscoach | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Levenscoach.
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.