masterclass positieve psychologie | Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Is optimisme aan te leren? Kun je ervoor zorgen dat geluk je vaker toevalt? Ken je jouw positiviteitsratio? Boekwinkels liggen vol met boeken die het recept voor geluk beloven. Op internet is het belangrijk je van je gelukkigste kant te laten zien. Binnen organisaties zijn de eerste geluksdeskundigen aan het werk. Ook onze overheid meet regelmatig ons geluksgevoel. Maar hoe gelukkig ben jij echt?

Je wordt je vaak pas bewust van geluk als het er niet is. Als je je afvraagt of je wel gelukkig bent, ben je het meestal niet. Wat heeft Positieve Psychologie dan met geluk te maken? Veel! Tijdens de masterclass Positieve Psychologie leer je  de wetenschappelijke inzichten over duurzaam geluk toe te passen in je leven.

Duurzaam geluk is wezenlijk anders dan wat de huidige ‘geluksindustrie’ je voorspiegelt. Waar geluk voor veel mensen betekent het maximaliseren van je geluksgevoel, gaat duurzaam geluk over een bredere waardering van alle levensaspecten.  Als je duurzaam gelukkig bent, straal je iets uit waar anderen zich toe aangetrokken voelen, je gedrag is congruent met wat je voelt en in je blik zie je soms letterlijk een twinkeling. Kortom, je floreert! Het doel van positieve psychologie is om het ‘floreren’ van mensen te vergroten door aandacht te besteden aan de elementen die de basis vormen van het menselijk welbevinden.

Aan het leren hoe te  floreren kun je op ieder moment in je leven beginnen. Een van de belangrijkste ontdekkingen van de afgelopen 400 jaar in neurologisch onderzoek is de ontdekking van de neuroplasticiteit van onze hersenen. Deze opmerkelijke eigenschap hebben we allemaal en geeft ons veerkracht en aanpassingsvermogen. Door het  toepassen van Positieve Psychologie kun je je hersenen nieuw gedrag aanleren, meer bewustzijn creëren en anders leren denken.

Voor wie

De Masterclass Positieve Psychologie is voor iedereen die interesse heeft in psychologie. En voor iedereen die positiever in het leven wil staan. Ook zeer waardevol voor coaches (zowel voor zelfstandigen als voor coachende leidinggevenden/collega’s) die anderen willen bekrachtigen.

Wat leer je

  • De theorie van Positieve Psychologie en haar plaats in de wetenschap
  • (Jouw) pijlers voor duurzaam geluk
  • Wat moet je doen om je optimisme te trainen
  • Wat kun je doen om jezelf (en anderen) meer te waarderen
  • Het belang van kunnen relativeren
  • Positieve interventies
  • Een staaltje omdenken

Wat kun je

Na het volgen van de masterclass Positieve Psychologie kun je  inzichten uit deze stroming  toepassen in je eigen leven en in dat van je cliënten, medewerkers of collega’s.  Je begrijpt wat écht werkt  om optimistischer te zijn. Je weet wat nodig is om een positieve interventie te starten.

Afronding

Na het volgen van de masterclass ontvang je een certificaat welke volgens HBO-normen door de SNRO is geaccrediteerd.

Praktische Informatie

Datum:
wordt binnenkort weer ingepland
Aantal lesdagen: 1
Docent(en):
Accreditatie:

SNRO

Totaalprijs: €395.00 (incl. 21% BTW) lunch inbegrepen
Betaling:
De betaling van deze masterclass gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven op deze workshop word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden.