Natuurvoedingsadviseur | Sonnevelt Opleidingen

Natuurvoedingsadviseur

Kind en vitaliteit

Er is een groeiende bewustwording van het belang van vitaliteit voor kinderen en baby’s. Naast voeding en beweging, dragen o.a. rustmomenten (slaapritme en structuur) en ondersteunende relaties (rol van ouders) ook bij aan vitaliteit.

Letterlijk betekent vitaliteit levenskracht ofwel bruisen van energie en zin hebben in het leven. Al met al zit een vitaal kind gewoon lekker in z’n vel en geniet volop. Wie gunt een kind dat niet?!

Wat is natuurvoeding? De belangrijkste principes op een rij

Bij natuurvoeding denk je waarschijnlijk aan biologisch eten maar het omvat veel meer dan dat. Het draait om bewust kiezen voor een gezonde leefstijl met natuurlijke voeding die je daadwerkelijk voedt, geestelijk en lichamelijk. Het resultaat? Je voelt je fitter, energieker, alerter en gezonder! Daarom in dit artikel meer over: wat is natuurvoeding.

De zin van zinvol leven: 9 redenen om je dromen na te jagen!

Een zinvol leven leiden is voor iedereen weer anders. Het draait om persoonlijke dromen, doelen en idealen. Daar zet je je voor de volle 100% voor in. Want, je doet wat je bestaan extra glans geeft en dus de moeite waard maakt. Weet jij wat de zingeving van je leven is? Dan wordt je leven leuker, je zit beter in je vel, voelt je blijer, vitaler en gelukkiger. 9 redenen waarom je levensdoel realiseren je leven zin geeft.

Sonnevelt voor het 3e jaar op rij verkozen tot Beste Opleider van Nederland

Sonnevelt is uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland 2016! Voor het 3e jaar op rij zijn wij verkozen tot Beste Opleider van Nederland, een resultaat waar we enorm trots op zijn! Dit jaar zijn we het best beoordeeld in de categorie Zorg & Verzorging. Deze titel werd woensdagavond 14 december 2016 bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de prestigieuze awards voor opleidingsinstituten. De titel ‘Beste Opleider van Nederland’ is een publieksprijs die opleiders alleen kunnen ontvangen op basis van de beoordeling van eigen studenten. 

Wat doet voeding met je kind tijdens de zwangerschap?

Antwoord op de vraag: “wat doet voeding met je kind tijdens de zwangerschap”, geeft het Hongerwinter onderzoek van het AMC. Dit onderzoek bestudeerde gedurende 20 jaar de gezondheidstoestand van mannen en vrouwen die tijdens de Hongerwinter van 1944-1945 zijn verwekt. Het onderzoek toont wetenschappelijk aan dat wat en hoeveel je eet als aanstaande moeder een leven lang invloed heeft op de gezondheid van je kind. De resultaten van het Hongerwinter onderzoek op een rij.

Wat is koolhydraatarme voeding en is het gezond?

Koolhydraatarm eten is momenteel erg populair. Onder andere als alternatief voor de calorie- dan wel vetarme diëten. Anderzijds is het ook een tegenreactie op de overdaad aan verborgen suikers in voedingsmiddelen. Toegevoegd vanwege onder andere de smaak, textuur en houdbaarheid. Maar, wat is nu precies koolhydraatarme voeding en welke gezondheidsvoordelen kent het?

Een vezelrijk dieet: waaruit bestaat dat?

Een vezelrijk dieet volgen betekent dat je voeding genoeg voedingsvezels bevat. De algemene aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 30 tot 40 gram voor een volwassene, aldus de Gezondheidsraad. Niet alleen omdat vezels je een voldaan gevoel geven, maar ze zijn ook goed voor een optimale darmwerking en beschermen je tegen allerlei ziekten. En wil je afvallen? Ook dan is vezelrijk eten gezond. In dit artikel meer over wat vezelrijke voeding is, de gezondheidsvoordelen en welke voedingsmiddelen vezelrijk zijn.

Pagina's