Natuurvoedingsadviseur

Eet jezelf gelukkig

Eet jezelf gelukkig. Het klinkt kort door de bocht, maar toch is het mogelijk. De oude Grieken suggereerden al dat er een verband bestaat tussen wat we eten en hoe we ons voelen. Je eet jezelf gelukkig met gezonde voeding. Gezond zijn, is namelijk één van de belangrijkste voorwaarden om gelukkig te zijn. Daarnaast kan je jezelf gelukkig eten door bewust voeding te kiezen die stoffen in de hersenen beïnvloedt.  

lees verder

Hoe ga jij dit jaar je doelen bereiken?

Goede voornemens heeft vrijwel iedereen  op 1 januari, maar hoeveel mensen weten die doelen ook te bereiken? We stellen onszelf, juist met de jaarwisseling, allerlei doelen: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, meer tijd maken voor familie en vrienden, iets nieuws leren, een nieuwe baan zoeken, efficiënter met tijd omgaan, enzovoorts. Die doelen bereiken lukt echter lang niet iedereen. Hoe kun je zorgen dat je die doelen wel kunt bereiken? Hoe houd je die motivatie vast?

lees verder

Wat zit er eigenlijk in ons eten?

Biologische voeding, natuurvoeding en superfoods worden steeds populairder. Er is van alles mis met onze huidige voeding. De productie deugt niet, het zit vol met gifstoffen en al die E-nummers zijn niet te vertrouwen. Wat is het probleem eigenlijk? En welke ingrediënten zijn wel en niet goed?

lees verder

Geen gluten? Kies natuurvoeding!

Natuurdiëtisten adviseren vaak natuurvoeding. Dat is volgens hen voor iedereen gezonder, omdat natuurvoeding onbespoten is, vrij van chemicaliën, niet geraffineerd en verder ook zo weinig mogelijk bewerkt. Kortom, natuurvoeding is puur natuur. Maar voor mensen met allerlei allergieën is natuurvoeding misschien wel nóg belangrijker.

lees verder

Paula van Daalen

De Vitale Bron is een praktijk voor stressgerelateerde, vitaliteits- en gezondheidsklachten waarbij het accent ligt op een holistische en natuurlijke aanpak. Jarenlange kennis en ervaring heeft tot een krachtige behandeling geleid. Wist je dat de juiste voedingsstoffen herstellend en genezend werken bij diverse klachten? Dat je hoge bloeddruk omlaag kunt eten en dat stressklachten, vermoeidheid en depressiviteit voor een deel weggegeten kunnen worden? Tezamen met natuurlijke supplementen en goede leefstijladviezen verdwijnen deze klachten zelfs helemaal!

lees verder

Marjo Engbers-Bardoel

Gelukkig hebben wij elkaar gevonden. Vitaliteit staat voor gezond van lichaam én gezond van geest. Ik vind dat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Is je geest niet in balans uit zich dat ook lichamelijk. Ben je niet tevreden met je lichaam,heeft dat ook weerslag op je geest.

lees verder

Maria van Zanten

Mijn missie is om emotionele eters te inspireren en te helpen gelukkige eters te worden in balans!

lees verder

Jolanda Baan

In mijn praktijk VIAMOVA sta ik klaar voor jou om je te helpen als je problemen ervaart op het vlak van lichamelijke en/of geestelijke gezondheid. Samen met jou bespreken we een plan van aanpak: heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste voeding, zitten je schouders vast doordat de balans inspanning/ontspanning scheef loopt, of loop je vast in de communicatie met de mensen om je heen? Als voedingsadviseur

lees verder

Femke van Rijsbergen

Puur Leven biedt Vernieuwend afvallen aan. Vernieuwend afvallen is o.a. gebaseerd op natuurvoeding en vernieuwend coachen. Daarbij ziet het de mens als

lees verder

Francoise Oerlemans

Na de opleidingen Gewichtsconsulent, Natuurvoedingsadviseur en Trainer Hormoonfactor begeleid ik mensen naar een gezond vitaal gewicht. Natuurlijke onbewerkte voeding staat bij mij hoog in het vaandel. Daarbij kijk ik ook of er een hormonale disbalans meespeelt bij het gewichtsprobleem. Dit alles wordt met gewone voeding aangepakt eventueel aanvulling met superfoods of supplementen. Ik houd rekening met je leefstijl, vanuit deze leefstijl krijg jij optimaal advies. Vindt jij het lastig om in de supermarkt een gezonde keuze te maken?

lees verder

Julia Smeehuizen

Als kindercoach praat ik met de ouders/begeleiders. Zij zijn degene die het kind voeden en geven het goede voorbeeld van eten, drinken en leefregels die daarbij horen. Samen met de ouder/begeleiders kan het kind met een gezonde goede start de uitdaging aangaan; het voeden van zichzelf, en zelf gezonde keuzes maken tot op hoge leeftijd en het leren om te gaan met allerdaagse verleidingen.

lees verder

Ellen Tiben

Alle processen in het lichaam staan onder hormonale controle! Heeft u net zoals velen de ervaring dat di

lees verder

Meta Boer

Het doel van mijn begeleiding is dat je je weer vitaler en energieker gaat voelen door gezond(er) te gaan eten met natuurlijke en pure producten.

lees verder

Zorg voor het milieu met natuurvoeding

Natuurvoeding is helemaal in. Natuurvoeding is goed voor de gezondheid en goed voor het milieu. Het staat tegenover de bio-industrie, die tegenwoordig een erg slechte naam heeft. Dat is nu eenmaal de trend. Maar lang niet iedereen kan uitleggen wat er dan precies tegen bio-industrie is, behalve dat het zielig is voor de dieren. En waarom natuurvoeding goed is voor de gezondheid is nog moeilijker uit te leggen.

lees verder

Gezonde voeding voor vegetariërs

Volgens het Voedingscentrum bevat gezonde voeding genoeg eiwitten, die vooral aanwezig zijn in vlees. Voor vegetariërs is het daarom van belang om op een andere manier voldoende eiwitten binnen te krijgen, bijvoorbeeld door het eten van noten. Dat is algemeen bekend. Maar voor een gezonde voeding is meer nodig dan alleen voldoende eiwitten. Voor vegetariërs is het van belang dat ze weten welke voedingsstoffen ze kunnen mislopen door geen vlees te eten, en die dan aan te vullen met andere voedingsmiddelen.

lees verder

De Groene Kookacademie ontvangt EKO-keurmerk

PERSBERICHT 9 april 2013 De Groene Kookacademie ontvangt, als eerste opleidingsinstituut in Nederland, het EKO-keurmerk certificaat. Dit betekent dat er uitsluitend met biologisch geteelde producten gewerkt wordt en dat er extra aandacht is voor duurzaamheid. De uitreiking van het EKO-keurmerkcertificaat wordt gevierd in de vorm van een kookdemonstratie over werken met biologische chocolade.

lees verder

De sapstroom komt op gang: tijd om te detoxen

Door: Albert Sonnevelt Je merkt het al: de lente is in aantocht. De natuur komt uit haar winterslaap. Traditioneel gezien is dit de tijd om te reinigen en niet alleen voor een extra poetsbeurt voor je huis, maar ook een grote schoonmaak van je lichaam. In deze periode word je ondersteund door de kracht van de natuur. Je ziet het aan de energie waarmee de knoppen aan de bomen naar buiten komen. Na een lange periode van stilstand tijdens de winter, is de sapstroom nu weer op gang gekomen.

lees verder

Open dag 13 januari 2013

Zondag 13 januari organiseren wij een open dag.  Deze dag is bedoeld om je de gelegenheid te geven een goede keuze te maken uit ons opleidingsaanbod. Je kunt presentaties van onze opleidingen bijwonen, gedurende de hele dag kennismaken met medewerkers en een aantal docenten van Sonnevelt Opleidingen, lesmateriaal inkijken en je laten adviseren door onze studiecoach. Lees meer over onze open dagen >>

lees verder

Opleidingen voeding, elk niveau is mogelijk

Voeding is een hot topic. Behalve diëtisten zijn er veel mensen die iets over voeding willen leren. Artsen en verpleegkundigen omdat ze hun patiënten beter willen kunnen adviseren, sportcoaches omdat ze hun sporters iets over voeding willen bijbrengen, alternatieve genezers omdat goede voeding een nuttige aanvulling op hun orthomoleculaire geneesmiddelen is en verkopers van voedingsmiddelen omdat ze hun klanten goed willen informeren. Voor al die verschillende interesses zijn er verschillende opleidingen over voeding. Hieronder volgt een kort overzicht daarvan.

lees verder

Budwig en haar Budwigpapje

Dr. Johanna Budwig (30 september 1908-19 mei 2003) was een Duits farmacoloog, chemicus met een doctoraat in de natuurkunde. Zij werkte als de belangrijkste expert-consultant voor drugs en vetten op het voormalige Bundesanstalt fur Fettforschung (Federaal Instituut voor vettenonderzoek). Daarnaast was zij auteur van diverse boeken.

lees verder

Hoe word ons voedsel geconserveerd?

Het is 17.00 uur… Je vertrekt van je werk, haal de kinderen van de crèche en komt thuis… Het eten moet snel op tafel komen dus je warmt een potje groente en een pakje kant-en-klare rijst op. Daar bak je een lapje gemarineerd vlees bij en om te drinken neem je een glas sap of frisdrank… en, aan tafel!                               

lees verder

Wat is gezonde voeding?

De invloed van voeding op onze gezondheid is van ongekende waarde. Maar om juist in deze tijd een goede keuze te maken wat we eten is erg moeilijk. Er wordt veel geschreven over voeding en nog meer reclame gemaakt over wat er al niet gezond zou zijn. Iedereen is inmiddels bekend geraakt met termen als antioxidanten, omega3-vetzuren , koolhydraten, gluten, foliumzuur en gluten. Het is soms al zover gekomen dat we geen etenswaren meer zien maar er dwars doorheen kijken naar de voedingsstoffen (goede en slechte) die erin zitten en natuurlijk naar de calorieën.

lees verder

Carola Mater

Om optimaal te kunnen functioneren en het beste uit jezelf en uit het leven te kunnen halen heb je veel energie nodig. Die energie haal je onder andere uit volwaardige en gevarieerde voeding. Zonder de juiste voeding en beweging gaat na verloop van tijd de motor haperen. Natuurlijke ritmes raken verstoord en er ontstaan geleidelijk klachten.

lees verder

Een cursus koken, maar dan biologisch

Kookcursussen zijn er te kust en te keur. Het aanbod varieert van kookcursussen voor net gescheiden mannen tot verdiepingscursussen voor topkoks. En dan rijst natuurlijk de grote vraag…voor welke kookcursus kies ik?  Uiteraard is dat afhankelijk van je belangstelling. Wil je de basisbeginselen van het koken onder de knie krijgen of wil je de fijne kneepjes van de specialistische keuken leren beheersen?

lees verder

Een keuze maken uit de vele Opleidingen Voeding is zeker niet makkelijk

  Opleidingen Voeding zijn er te kust en te keur. Een keuze maken uit het grote aanbod is zeker niet makkelijk. Het overgrote aanbod van verschillende opleiders maakt dat  veel aankomend studenten ‘door de bomen het bos niet meer zien’.  Het is dan ook verstandig om voor aanvang van de opleiding goed na te gaan wat je precies wilt.

lees verder

Natuurvoeding voor iedereen met een gezonde levensstijl

Natuurvoeding werd in het verleden vaak in verband gebracht met het alternatieve circuit. Er werd gedacht aan mensen met geitenwollen sokken en zelfgebreide mutsen die vegetarische burgers eten met bleekselderij. Dat stereotype is allang niet meer van toepassing. Steeds meer mensen komen tot het inzicht dat ze niet al te best voor zichzelf zorgen als ze de commercie blindelings volgen. Ze wenden zich tot een gezondere levensstijl en daar hoort natuurlijk ook gezondere voeding bij.

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: literatuurlijst

Deze opleiding is inclusief lesmap en exclusief onderstaande literatuur. Onderstaande literatuur hoeft niet te worden aangeschaft, maar dient wel te worden gelezen. De onderstaande literatuur kan worden besteld bij YouBeDo.com tegen de gebruikelijke prijs. YouBeDo.com doneert echter 10% van het aankoopbedrag aan een goed doel naar keuze. Bekijk hier de motivatie van Albert Sonnevelt.

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: details en kosten

Details Duur 10 maanden Aantal lesdagen 15 Lesfrequentie gemiddeld 1 dag per 14 dagen Vooropleiding mbo en/of voldoende levenservaring en motivatie Opleidingsniveau

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: locaties en lesroosters

Inhaalles Wilt u een les inhalen? Het heeft onze absolute voorkeur de lessen zoveel mogelijk op de eigen leslocatie te volgen. Vul het aanvraagformulier inhaalles in. Aanvragen voor inhaallessen kunnen worden ingediend zodra bekend is of de opleiding definitief van start gaat op de desbetreffende locatie.  Lesroosters Klik op een van onderstaande pdf-documenten om de overige lesdata te zien. 

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: accreditatie en diploma

Accreditatie Na afronding van één van onze geaccrediteerde beroepsopleidingen kunt u zich aansluiten bij de desbetreffende beroepsvereniging(en). Dit geeft uw cliënten de mogelijkheid om de kosten van uw behandeling geheel of gedeeltelijk terug te vragen van hun ziektekostenverzekeraar, mits ze daarvoor verzekerd zijn. De opleiding Natuurvoedingsadviseur is geaccrediteerd door de beroepsverenigingen BATC (deelaccreditatie).

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: opbouw en inhoud

De opleiding Natuurvoedingsadviseur is opgebouwd uit 1 module van 15 lesdagen. Deze opleiding kan als afzonderlijke module worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: voeding en vitaliteit

'Laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel'. Met deze uitspraak gaf Hippocrates, de grondlegger van onze hedendaagse geneeskunde, 2400 jaar geleden al de relatie aan tussen gezonde voeding en het behoud van onze gezondheid. Het menselijk lichaam beschikt over alle benodigde systemen voor regeneratie en vitaliteit. Ook is ons uiterst efficiënte immuunsysteem in staat af te rekenen met de meest schadelijke indringers.

lees verder

Caroline Slikker

Caroline Slikker heeft tijdens haar carrière als wielrenster in de wielerploeg van Leontien van Moorsel de opleiding Commerciële Economie aan de Johan Cruyff University in Amsterdam afgerond. Daarna besloot ze te kiezen voor dat wat ze eigenlijk altijd al wilde doen: de opleiding tot diëtiste.

lees verder

Natuurvoedingsadviseur

Pure voeding voor een optimale gezondheid 'Laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel'. Met deze uitspraak gaf Hippocrates, de grondlegger van onze hedendaagse geneeskunde, 2400 jaar geleden al de relatie aan tussen gezonde voeding en het behoud van onze gezondheid. Het menselijk lichaam beschikt over allerlei mechanismen om zichzelf gezond en vitaal te houden. Dit wordt ook wel het zelfgenezend vermogen genoemd. De opleiding Natuurvoedingsadviseur maakt inzichtelijk hoe voeding kan worden ingezet om dit zelfgenezend vermogen optimaal te houden. Voeding is hiervoor de basis. Een evenwichtig voedingspatroon werkt door op alle niveaus in de mens: fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Bovendien is pure, biologische voeding niet alleen een duurzame investering in uzelf, maar ook in het milieu. Doelgroep De studie Natuurvoedingsadviseur is bedoeld voor diegene die alles wil leren over natuurvoeding en hoe voeding een bijdrage kan leveren in het behoud van een optimale gezondheid. Kijk voor meer informatie in het menu 'ga naar' aan de linkerkant van je scherm.

lees verder

Marion Pluimes

Als regulier opgeleid diëtist ging haar interesse al snel uit naar natuurvoeding. Na eerst als (scheeps)kok te hebben gewerkt,kwam zij terecht in de natuurvoedingbranche.

lees verder

Mark van der Galien

Mark van der Galiën is gediplomeerd natuurgeneeskudig therapeut (Academie Natuurlijke Geneeswijzen Meppel). Hij heeft een eigen praktijk en is verder natuurdrogist. 

lees verder

Tineke Eleveld

Door wie en wat, wanneer en hoe laat jij je voeden? Bewust zijn van je voeding en voedingspatroon kan je heel veel informatie en inzicht geven over hoe jij in het leven staat. Kijk eens naar de overeenkomsten of verschillen tussen jouw ademhaling, je voeding en hoe je informatie tot je neemt!

lees verder