Natuurvoedingsadviseur | Sonnevelt Opleidingen

Natuurvoedingsadviseur

Sonnevelt voor de 2e keer verkozen tot Beste Opleider van Nederland

Sonnevelt is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland! Dit jaar in de categorie ‘Persoonlijke effectiviteit’. Deze titel werd donderdagavond 10 december 2015 bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de prestigieuze awards voor opleidingsinstituten. De titel ‘Beste Opleider van Nederland’ is een publieksprijs die opleiders alleen kunnen ontvangen op basis van de beoordeling van eigen studenten. 

Mark van der Galiën

Waarheden ontdekken

Ik ben docent geworden omdat het mijn passie is om mijn kennis en ervaring door te kunnen geven. Studenten inzicht geven, ze laten ervaren en leren hun eigen waarheden te ontdekken vind ik geweldig om te doen. De student in zijn of haar waarde laten is voor mij daarin een centraal thema. Sinds 2008 geef ik met veel plezier les.

Marion Pluimes

Studenten wakker maken

Het docentschap heeft zich organisch vormgegeven bij mij. Ik hou ervan om mee te gaan op de stroom van mijn leven. Inmiddels weet ik dat mijn werkgebied zich in een golfbeweging ontwikkeld en ik pak aan wat er voor mijn voeten komt

Specialisatie Kind en (op)voeding Aanvulling

Overgewicht onder kinderen is een groot probleem in de Westerse wereld. Kinderen zijn niet per definitie méér gaan eten, maar wel anders en ze bewegen minder dan vroeger. De laatste jaren is het aanbod van kwalitatief slechte voeding (kijk naar het aanbod energie-, suiker- en vetrijke extraatjes) alleen maar groter geworden en de verpakkingen zijn zodanig aantrekkelijk dat ouders en kinderen ze moeilijk kunnen weerstaan.

Caroline Slikker

Uitwisseling van inspiratie

In 2010 ben ik gevraagd om de opleiding Natuurvoedingsadviseur te geven voor Sonnevelt opleidingen in Broek op Langedijk. Het lesgeven en de persoonlijke manier van werken bij Sonnevelt opleidingen bevielen me zo goed, dat ik dat tot op heden nog altijd met veel plezier doe. De enthousiaste studenten, de afwisseling van de lessen en lesmethoden en de uitwisseling van inspiratie geven me energie en voldoening.

Carola Mater

Je eigen natuur tot bloei laten komen

Na mijn opleiding aan de Hotelschool, een studie tot docent consumptieve technieken heb ik een jarenlange leidinggevende carrière gevolgd in het commerciële bedrijfsleven. Na verloop van tijd ontstond bij mij de wens om mijn interesse in voeding en het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling weer op de voorgrond te zetten.

Workshop overgang en voeding

Overgang en voeding

In een leven zijn er diverse momenten van drastische veranderingen. Gewild of ongewild maken we die allemaal mee. Bij vrouwen is de menstruatiecyclus en de daarmee samenhangende vruchtbaarheid zo'n periode van verandering. Over het algemeen wordt de eerste menstruatie makkelijker ontvangen dan het loslaten van dit proces. De overgang kenmerkt zich dan ook vaak als een periode van inzicht, maar ook als een periode van lichamelijke ongemakken.

Kind en (op)voeding

Kinderen en voeding, er wordt massaal op gegoogeld. Geef je een kind Becel pro-active of roomboter? Is suiker echt zo slecht? Waar zitten de vitaminen in ? En wat doe je op feestjes? Als je dan al weet wát je je kind het best te eten kunt geven, is het nog maar de vraag of ze dat ook zullen opeten. Voor veel ouders is het lastig om een goede voedingskeuze voor hun kinderen te maken. Het aanbod van levensmiddelen is enorm en is bijna dag en nacht te verkrijgen.

Pagina's