opleiding Natuurvoedingsadviseur

TestTest

Obstipatie: oorzaken en 7 tips om het te verhelpen

Obstipatie, verstopping, constipatie ofwel: moeite hebben met poepen. Officieel is er sprake van als je minder dan 3 keer per week een grote boodschap produceert. Het ontstaat als etensresten te lang in je dikke darm zitten. Dan wordt er te veel vocht aan onttrokken. Gevolg? Je ontlasting wordt droger en harder wat je stoelgang belemmert. Je buik voelt opgezet, je hebt buikkrampen en last van winderigheid. Je kunt je moe en lusteloos voelen, omdat je darmen onvoldoende worden gereinigd. Wat zijn de oorzaken van constipatie en wat kun je doen om je klachten te verminderen?

lees verder

Puur eten

Puur eten: naast het detoxen en de superfoods de nieuwste trend in gezond-eten-land. De kookboeken met recepten ‘zonder zakjes en pakjes’ zijn bijna niet aan te slepen en steeds meer mensen gaan voor rauw en biologisch. Maar wat is puur eten precies? Waarom is het gezond? Is het wel zo gezond?

lees verder

Een maand zonder suiker

Een maand suikervrij eten. Steeds meer mensen gaan die uitdaging aan. Omdat suiker verslavend is. Omdat suikers slecht voor je zijn en talloze aandoeningen veroorzaken. Omdat we per dag gemiddeld vijf keer zoveel suiker binnenkrijgen dan goed voor ons is. Suiker zit overal in. Een maand suikervrij eten is dan ook niet eenvoudig. Maar het kan wel goede resultaten hebben. Steeds meer mensen hebben het ervaren: suikervrij eten verandert je leven.

lees verder

Docent Mark vd Galien vertelt over smaakversterkers

Smaakversterkers: de harde waarheid Je hebt lekkere trek in wat chips, maar die zak moet leeg.. Je eet bij het Wok-restaurant, maar voelt je daarna veel te vol en niet zo lekker.. Je neemt om 4 uur ‘s middags een Cup-a-Soup. Even een oppepper, maar als je thuiskomt heb je weinig energie en veel trek.. Zit er voor jou een bekende situatie bij?

lees verder

Interview met Marjon de Hond

Marjon de Hond, bekend geworden als weervrouw bij de NOS, deed de opleiding Natuurvoedingsadviseur in 2013-2014. Wij zagen haar interview bij RTL Late Night en stelden haar 4 vragen:

lees verder

André Nuijten

Momenteel leven we in een tijd van grote veranderingen op allerlei vlakken. Met name het kiezen voor een gezondheid en voeding is vandaag de dag niet eenvoudig. Wat vandaag oké lijkt blijkt morgen vergif. De discussies rond tarwe en suiker zouden jaren geleden ondenkbaar zijn. Het gesjoemel met vlees schept weinig vertrouwen om nog maar te zwijgen van de Becel lobby. Door die veranderingen neemt het aantal vragen toe en groeit de onzekerheid onder consumenten.

lees verder

André Raven

Wil je graag gezonder leven, maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Heb je moeite met het veranderen van ingesleten (ongezonde) gewoontes? Misschien wil je wel wat kilo’s kwijt of juist wat aankomen? Met gericht advies en het formuleren van kleine, haalbare doelen, bewandelen we samen de weg naar een gezondere leefstijl. Eén die aansluit bij jouw bestaan. Het is een weg waaraan getimmerd moet worden en dat vraagt om inzet, lef en volharding. Maar als het je lukt, hoe mooi is dan de beloning?!

lees verder

Lida Boere

Coaching en training naar een gezonde NATUURLIJKE leefstijl. We streven hierbij naar een gezond gewicht door het eten van NATUURLIJKE voeding, naar meer fitheid door NATUURLIJKE beweging, naar het beter leren omgaan met stress door NATUURLIJKE ontspanning. Ik werk op een NATUURLIJKE holistische manier omdat elk deel een onderdeel is van het geheel. JIJ BENT DE BELANGRIJKSTE PERSOON IN JE LEVEN, ZORG ER DUS GOED VOOR!

lees verder

Gitta van Eick

Graag begeleid ik je naar bewustwording van je eigen gezondheid en daardoor vitaliteit te ervaren.  Door met andere ogen naar je eetpatroon en inkoopgedrag te kijken en door meer inzicht te krijgen in wat natuurlijke voeding voor je lichaam kan betekenen, is het gemakkelijker je gedrag ten opzichte van eten te veranderen. En dat betekent uiteindelijk meer energie en levenskracht.

lees verder

Lezing Richard de Leth

Dokter Richard de Leth, bekend van radio en televisie, komt naar Maastricht voor het geven van een lezing waarbij hij op een prikkelende wijze  het belang van een gezonde leefstijl laat zien.

lees verder

Samantha Smit

Afvallen is niet makkelijk. Het behouden van je nieuwe gewicht is nog moeilijker. Wat als ik je vertel dat beide mogelijk is!  En niet alleen mogelijk maar zelfs leuk. Dus als je open staat voor een verandering en meer wilt weten over gezond eten ... neem dan contact met mij op.

lees verder

Gezond snoepen? Het kan!

Gezond snoepen: dat klinkt tegenstrijdig. Snoep zit over het algemeen boordevol suikers, calorieën en kunstmatige toevoegingen. Niet echt gezond. Toch kan het, gezond snoepen. Door gezonde, natuurlijke producten te kiezen, kun je snoepen zonder dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt en daalt, zonder dat je dikker wordt en zonder andere nare gevolgen voor je lichaam. Bovendien kan gezond snoepen ook nog eens heel lekker zijn!

lees verder

Proeven en testen op Ekotown

Afgelopen weekend was Sonnevelt Opleidingen aanwezig op Ekotown, hét biologische festival van Nederland. Onze docent Natuurvoedingsadviseur Marion Pluimes kwam welbeslagen ten ijs met 10 Carobe-cakes voor de proeverij. Echter, 12 uur later en honderden bezoekers verder was de cake op! Gelukkig kon ze bijbakken voor de volgende dag en kregen veel mensen de kans deze heerlijke cake te proeven.

lees verder

Gezonde voeding voor vegetariërs

Volgens het Voedingscentrum bevat gezonde voeding genoeg eiwitten, die vooral aanwezig zijn in vlees. Voor vegetariërs is het daarom van belang om op een andere manier voldoende eiwitten binnen te krijgen, bijvoorbeeld door het eten van noten. Dat is algemeen bekend. Maar voor een gezonde voeding is meer nodig dan alleen voldoende eiwitten. Voor vegetariërs is het van belang dat ze weten welke voedingsstoffen ze kunnen mislopen door geen vlees te eten, en die dan aan te vullen met andere voedingsmiddelen.

lees verder

Het menu is bekend!

Op donderdag 15 november verzorgt onze Natuurvoedingsdocent Marion Pluimes de workshop Puur Koken bij het Smulweb Kookcollege in Amersfoort. Deze workshop richt zich voornamelijk op Natuurvoedingsadviseurs, Gewichtsconsulenten, Trainers Hormoonfactor en natuurlijk andere mensen die zijn geïnteresseerd in gezonde voeding. Tijdens deze workshop maak je kennis met de basisprincipes van de natuurvoedingskeuken.

lees verder

Wat leer je bij opleidingen voeding?

Opleidingen voeding zijn er in alle soorten en maten, van een korte cursus zonder vooropleiding tot volledige mbo-, hbo- en universitaire opleiding. De inhoud van deze opleidingen loopt enorm uiteen, maar heeft zeker ook overeenkomsten. Hier vind je een overzicht van enkele onderwerpen die in veel opleidingen voeding aan bod komen.  Natuurlijk verschillen de onderwerpen per opleidingsinstituut en lopen ze uiteen al naargelang een opleiding een maand duurt of bijvoorbeeld twee jaar.

lees verder

In balans door gezond leven

Leef gezond! Dat is de beste investering die u in uzelf kunt doen!                   

lees verder

Verzuring oorzaak meeste welvaartsziektes

We eten te zuur, althans te veel zuurvormende voeding. Volgens onderzoeken is er bij de meeste chronische welvaartsziekten sprake van weefselverzuring als gevolg van ons westerse voedingspatroon.

lees verder

Gezonder leven met een opleiding over voeding

Denk jij lang na over wat je eet? Of eet je waar je zin in hebt, ongeacht hoe gezond dat is? Vrijwel iedere Nederlander is opgegroeid met de Schijf van Vijf: eet gevarieerd en zorg dat je iedere dag genoeg vezels, vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten binnen krijgt. Eet drie maaltijden per dag en niet teveel tussendoortjes. Steeds vaker ontdekken wetenschappers dat deze simpele richtlijnen niet genoeg zijn. Goede en evenwichtige voeding blijkt ontzettend belangrijk te zijn en vele kwalen te kunnen voorkomen of te verbeteren.

lees verder

Tarwe en natuurvoeding

De consumptie van tarwe is de afgelopen decennia enorm toegenomen. Tegelijkertijd zien we een toename van mensen met overgewicht, met coeliakie of met een glutenintolerantie. William Davis legt in zijn boek Wheat belly een verband uit tussen deze constateringen. Verdient tarwe daarom nog wel een plaats binnen de natuurvoeding?

lees verder

Een opleiding over voeding vormt een uitstekende basis voor verdere specialisaties

Een opleiding over voeding is een prima basis om mee verder te studeren. Je leert alles over voedingsleer, fysiologie, psychologie, gezondheidskunde, dieetleer, chemie, communicatie en informatica. Daarnaast leer je diëten samenstellen, personen en organisaties adviseren over gezonde voeding en mensen te begeleiden bij het veranderen van hun voedingsgedrag. Ook krijg je krijgt theorielessen over de kwaliteit van voeding en het proces van voedingsverzorging. Maar dan? Ga je met die basisopleiding aan de slag of ga je je verder specialiseren?

lees verder

Gezond eten is ‘in’!

Gezond eten is in! De kookworkshops vliegen je om de oren en tv-koks buitelen over elkaar in hun strijd om de gezondste recepten. Gezond eten is aan een grote opmars begonnen. Steeds meer mensen zien in dat de welvaartsziekten op de loer liggen en willen daaraan niet ten prooi vallen, al was het maar preventief. Maar wat is precies gezond eten? Als het groen is? Als er veel vitamine C in zit? Welke producten kun je het best eten en drinken als je gezond wilt blijven?

lees verder

Eet jezelf gelukkig

Eet jezelf gelukkig. Het klinkt kort door de bocht, maar toch is het mogelijk. De oude Grieken suggereerden al dat er een verband bestaat tussen wat we eten en hoe we ons voelen. Je eet jezelf gelukkig met gezonde voeding. Gezond zijn, is namelijk één van de belangrijkste voorwaarden om gelukkig te zijn. Daarnaast kan je jezelf gelukkig eten door bewust voeding te kiezen die stoffen in de hersenen beïnvloedt.  

lees verder

Hoe ga jij dit jaar je doelen bereiken?

Goede voornemens heeft vrijwel iedereen  op 1 januari, maar hoeveel mensen weten die doelen ook te bereiken? We stellen onszelf, juist met de jaarwisseling, allerlei doelen: stoppen met roken, afvallen, meer sporten, meer tijd maken voor familie en vrienden, iets nieuws leren, een nieuwe baan zoeken, efficiënter met tijd omgaan, enzovoorts. Die doelen bereiken lukt echter lang niet iedereen. Hoe kun je zorgen dat je die doelen wel kunt bereiken? Hoe houd je die motivatie vast?

lees verder

Wat zit er eigenlijk in ons eten?

Biologische voeding, natuurvoeding en superfoods worden steeds populairder. Er is van alles mis met onze huidige voeding. De productie deugt niet, het zit vol met gifstoffen en al die E-nummers zijn niet te vertrouwen. Wat is het probleem eigenlijk? En welke ingrediënten zijn wel en niet goed?

lees verder

Geen gluten? Kies natuurvoeding!

Natuurdiëtisten adviseren vaak natuurvoeding. Dat is volgens hen voor iedereen gezonder, omdat natuurvoeding onbespoten is, vrij van chemicaliën, niet geraffineerd en verder ook zo weinig mogelijk bewerkt. Kortom, natuurvoeding is puur natuur. Maar voor mensen met allerlei allergieën is natuurvoeding misschien wel nóg belangrijker.

lees verder

Paula van Daalen

De Vitale Bron is een praktijk voor stressgerelateerde, vitaliteits- en gezondheidsklachten waarbij het accent ligt op een holistische en natuurlijke aanpak. Jarenlange kennis en ervaring heeft tot een krachtige behandeling geleid. Wist je dat de juiste voedingsstoffen herstellend en genezend werken bij diverse klachten? Dat je hoge bloeddruk omlaag kunt eten en dat stressklachten, vermoeidheid en depressiviteit voor een deel weggegeten kunnen worden? Tezamen met natuurlijke supplementen en goede leefstijladviezen verdwijnen deze klachten zelfs helemaal!

lees verder

Marjo Engbers-Bardoel

Gelukkig hebben wij elkaar gevonden. Vitaliteit staat voor gezond van lichaam én gezond van geest. Ik vind dat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Is je geest niet in balans uit zich dat ook lichamelijk. Ben je niet tevreden met je lichaam,heeft dat ook weerslag op je geest.

lees verder

Maria van Zanten

Mijn missie is om emotionele eters te inspireren en te helpen gelukkige eters te worden in balans!

lees verder

Jolanda Baan

In mijn praktijk VIAMOVA sta ik klaar voor jou om je te helpen als je problemen ervaart op het vlak van lichamelijke en/of geestelijke gezondheid. Samen met jou bespreken we een plan van aanpak: heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste voeding, zitten je schouders vast doordat de balans inspanning/ontspanning scheef loopt, of loop je vast in de communicatie met de mensen om je heen? Als voedingsadviseur

lees verder

Femke van Rijsbergen

Puur Leven biedt Vernieuwend afvallen aan. Vernieuwend afvallen is o.a. gebaseerd op natuurvoeding en vernieuwend coachen. Daarbij ziet het de mens als

lees verder

Francoise Oerlemans

Na de opleidingen Gewichtsconsulent, Natuurvoedingsadviseur en Trainer Hormoonfactor begeleid ik mensen naar een gezond vitaal gewicht. Natuurlijke onbewerkte voeding staat bij mij hoog in het vaandel. Daarbij kijk ik ook of er een hormonale disbalans meespeelt bij het gewichtsprobleem. Dit alles wordt met gewone voeding aangepakt eventueel aanvulling met superfoods of supplementen. Ik houd rekening met je leefstijl, vanuit deze leefstijl krijg jij optimaal advies. Vindt jij het lastig om in de supermarkt een gezonde keuze te maken?

lees verder

Julia Smeehuizen

Als kindercoach praat ik met de ouders/begeleiders. Zij zijn degene die het kind voeden en geven het goede voorbeeld van eten, drinken en leefregels die daarbij horen. Samen met de ouder/begeleiders kan het kind met een gezonde goede start de uitdaging aangaan; het voeden van zichzelf, en zelf gezonde keuzes maken tot op hoge leeftijd en het leren om te gaan met allerdaagse verleidingen.

lees verder

Ellen Tiben

Alle processen in het lichaam staan onder hormonale controle! Heeft u net zoals velen de ervaring dat di

lees verder

Meta Boer

Het doel van mijn begeleiding is dat je je weer vitaler en energieker gaat voelen door gezond(er) te gaan eten met natuurlijke en pure producten.

lees verder

De Groene Kookacademie ontvangt EKO-keurmerk

PERSBERICHT 9 april 2013 De Groene Kookacademie ontvangt, als eerste opleidingsinstituut in Nederland, het EKO-keurmerk certificaat. Dit betekent dat er uitsluitend met biologisch geteelde producten gewerkt wordt en dat er extra aandacht is voor duurzaamheid. De uitreiking van het EKO-keurmerkcertificaat wordt gevierd in de vorm van een kookdemonstratie over werken met biologische chocolade.

lees verder

De sapstroom komt op gang: tijd om te detoxen

Door: Albert Sonnevelt Je merkt het al: de lente is in aantocht. De natuur komt uit haar winterslaap. Traditioneel gezien is dit de tijd om te reinigen en niet alleen voor een extra poetsbeurt voor je huis, maar ook een grote schoonmaak van je lichaam. In deze periode word je ondersteund door de kracht van de natuur. Je ziet het aan de energie waarmee de knoppen aan de bomen naar buiten komen. Na een lange periode van stilstand tijdens de winter, is de sapstroom nu weer op gang gekomen.

lees verder

Open dag 13 januari 2013

Zondag 13 januari organiseren wij een open dag.  Deze dag is bedoeld om je de gelegenheid te geven een goede keuze te maken uit ons opleidingsaanbod. Je kunt presentaties van onze opleidingen bijwonen, gedurende de hele dag kennismaken met medewerkers en een aantal docenten van Sonnevelt Opleidingen, lesmateriaal inkijken en je laten adviseren door onze studiecoach. Lees meer over onze open dagen >>

lees verder

Opleidingen voeding, elk niveau is mogelijk

Voeding is een hot topic. Behalve diëtisten zijn er veel mensen die iets over voeding willen leren. Artsen en verpleegkundigen omdat ze hun patiënten beter willen kunnen adviseren, sportcoaches omdat ze hun sporters iets over voeding willen bijbrengen, alternatieve genezers omdat goede voeding een nuttige aanvulling op hun orthomoleculaire geneesmiddelen is en verkopers van voedingsmiddelen omdat ze hun klanten goed willen informeren. Voor al die verschillende interesses zijn er verschillende opleidingen over voeding. Hieronder volgt een kort overzicht daarvan.

lees verder

Budwig en haar Budwigpapje

Dr. Johanna Budwig (30 september 1908-19 mei 2003) was een Duits farmacoloog, chemicus met een doctoraat in de natuurkunde. Zij werkte als de belangrijkste expert-consultant voor drugs en vetten op het voormalige Bundesanstalt fur Fettforschung (Federaal Instituut voor vettenonderzoek). Daarnaast was zij auteur van diverse boeken.

lees verder

Carola Mater

Om optimaal te kunnen functioneren en het beste uit jezelf en uit het leven te kunnen halen heb je veel energie nodig. Die energie haal je onder andere uit volwaardige en gevarieerde voeding. Zonder de juiste voeding en beweging gaat na verloop van tijd de motor haperen. Natuurlijke ritmes raken verstoord en er ontstaan geleidelijk klachten.

lees verder

Kimberly van Pul

Kimberly van Pul komt oorspronkelijk uit Oostkapelle. In 2005 is ze naar Nijmegen verhuisd voor de studie Voeding en Diëtetiek. Na haar studie heeft ze 3,5 jaar gewerkt als diëtist. Vanaf 2011 werkt ze parttime als docent Gewichtsconsulent bij Sonnevelt Opleidingen. Daarnaast werkt ze sinds mei 2013 als Voedingsassistent bij het UMC St. Radboud in Nijmegen.

lees verder

Een cursus koken, maar dan biologisch

Kookcursussen zijn er te kust en te keur. Het aanbod varieert van kookcursussen voor net gescheiden mannen tot verdiepingscursussen voor topkoks. En dan rijst natuurlijk de grote vraag…voor welke kookcursus kies ik?  Uiteraard is dat afhankelijk van je belangstelling. Wil je de basisbeginselen van het koken onder de knie krijgen of wil je de fijne kneepjes van de specialistische keuken leren beheersen?

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: literatuurlijst

Deze opleiding is inclusief lesmap en exclusief onderstaande literatuur. Onderstaande literatuur hoeft niet te worden aangeschaft, maar dient wel te worden gelezen. De onderstaande literatuur kan worden besteld bij YouBeDo.com tegen de gebruikelijke prijs. YouBeDo.com doneert echter 10% van het aankoopbedrag aan een goed doel naar keuze. Bekijk hier de motivatie van Albert Sonnevelt.

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: details en kosten

Details Duur 10 maanden Aantal lesdagen 15 Lesfrequentie gemiddeld 1 dag per 14 dagen Vooropleiding mbo en/of voldoende levenservaring en motivatie Opleidingsniveau

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: locaties en lesroosters

* Samenwerking met A Plus Opleidingen. Je inschrijving wordt door hen verder behandeld.

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: accreditatie en diploma

Accreditatie Na afronding van één van onze geaccrediteerde beroepsopleidingen kun je jezelf aansluiten bij de desbetreffende beroepsvereniging(en). Dit geeft jouw cliënten de mogelijkheid om de kosten van jouw behandeling geheel of gedeeltelijk terug te vragen van hun ziektekostenverzekeraar, mits ze daarvoor verzekerd zijn. De opleiding Natuurvoedingsadviseur is geaccrediteerd door de beroepsverenigingen BATC (deelaccreditatie).

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: opbouw en inhoud

De opleiding Natuurvoedingsadviseur is opgebouwd uit 1 module van 15 lesdagen. Deze opleiding kan als afzonderlijke module worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.

lees verder

Natuurvoedingsadviseur: voeding en vitaliteit

'Laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel'. Met deze uitspraak gaf Hippocrates, de grondlegger van onze hedendaagse geneeskunde, 2400 jaar geleden al de relatie aan tussen gezonde voeding en het behoud van onze gezondheid. Het menselijk lichaam beschikt over alle benodigde systemen voor regeneratie en vitaliteit. Ook is ons uiterst efficiënte immuunsysteem in staat af te rekenen met de meest schadelijke indringers.

lees verder

Caroline Slikker

Caroline Slikker heeft tijdens haar carrière als wielrenster in de wielerploeg van Leontien van Moorsel de opleiding Commerciële Economie aan de Johan Cruyff University in Amsterdam afgerond. Daarna besloot ze te kiezen voor dat wat ze eigenlijk altijd al wilde doen: de opleiding tot diëtiste.

lees verder

Opleiding Natuurvoedingsadviseur

Pure voeding voor een optimale gezondheid 'Laat uw geneesmiddel uw voeding zijn en uw voeding uw geneesmiddel'. Met deze uitspraak gaf Hippocrates, de grondlegger van onze hedendaagse geneeskunde, 2400 jaar geleden al de relatie aan tussen gezonde voeding en het behoud van onze gezondheid. Het menselijk lichaam beschikt over allerlei mechanismen om zichzelf gezond en vitaal te houden. Dit wordt ook wel het zelfgenezend vermogen genoemd. De opleiding Natuurvoedingsadviseur maakt inzichtelijk hoe voeding kan worden ingezet om dit zelfgenezend vermogen optimaal te houden. Voeding is hiervoor de basis. Een evenwichtig voedingspatroon werkt door op alle niveaus in de mens: fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Bovendien is pure, biologische voeding niet alleen een duurzame investering in jezelf, maar ook in het milieu. Marjon de Hond, bekend geworden als weervrouw bij de NOS, deed de opleiding Natuurvoedingsadviseur in 2013-2014. Wij zagen haar interview bij RTL Late Night (april 2015) en stelden haar 4 vragen. Lees hier het interview. Doelgroep opleiding Natuurvoedingsadviseur De opleiding Natuurvoedingsadviseur is bedoeld voor diegene die alles wil leren over natuurvoeding en hoe voeding een bijdrage kan leveren in het behoud van een optimale gezondheid. Kijk voor meer informatie in het menu 'meer informatie' aan de linkerkant van je scherm.

lees verder

Marion Pluimes

Als regulier opgeleid diëtist ging haar interesse al snel uit naar natuurvoeding. Na eerst als (scheeps)kok te hebben gewerkt,kwam zij terecht in de natuurvoedingbranche.

lees verder

Mark van der Galien

Mark van der Galiën is gediplomeerd natuurgeneeskudig therapeut (Academie Natuurlijke Geneeswijzen Meppel). Hij heeft een eigen praktijk en is verder natuurdrogist. 

lees verder

Tineke Eleveld

Door wie en wat, wanneer en hoe laat jij je voeden? Bewust zijn van je voeding en voedingspatroon kan je heel veel informatie en inzicht geven over hoe jij in het leven staat. Kijk eens naar de overeenkomsten of verschillen tussen jouw ademhaling, je voeding en hoe je informatie tot je neemt!

lees verder

Anna Hecheltjen

Anna werkt als diëtist bij Aleid Gielis Voedingsadvies en is docent aan de opleidingen Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsadviseur. Anna geeft kookworkshops waarbij ze mensen laat ervaren dat groente alles behalve saai en smakeloos is.

lees verder