Natuurvoedingsadviseur | Sonnevelt Opleidingen

Natuurvoedingsadviseur

De zin van zinvol leven: 9 redenen om je dromen na te jagen!

Een zinvol leven leiden is voor iedereen weer anders. Het draait om persoonlijke dromen, doelen en idealen. Daar zet je je voor de volle 100% voor in. Want, je doet wat je bestaan extra glans geeft en dus de moeite waard maakt. Weet jij wat de zingeving van je leven is? Dan wordt je leven leuker, je zit beter in je vel, voelt je blijer, vitaler en gelukkiger. 9 redenen waarom je levensdoel realiseren je leven zin geeft.

Sonnevelt voor het 3e jaar op rij verkozen tot Beste Opleider van Nederland

Sonnevelt is uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland 2016! Voor het 3e jaar op rij zijn wij verkozen tot Beste Opleider van Nederland, een resultaat waar we enorm trots op zijn! Dit jaar zijn we het best beoordeeld in de categorie Zorg & Verzorging. Deze titel werd woensdagavond 14 december 2016 bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de prestigieuze awards voor opleidingsinstituten. De titel ‘Beste Opleider van Nederland’ is een publieksprijs die opleiders alleen kunnen ontvangen op basis van de beoordeling van eigen studenten. 

Wat doet voeding met je kind tijdens de zwangerschap?

Antwoord op de vraag: “wat doet voeding met je kind tijdens de zwangerschap”, geeft het Hongerwinter onderzoek van het AMC. Dit onderzoek bestudeerde gedurende 20 jaar de gezondheidstoestand van mannen en vrouwen die tijdens de Hongerwinter van 1944-1945 zijn verwekt. Het onderzoek toont wetenschappelijk aan dat wat en hoeveel je eet als aanstaande moeder een leven lang invloed heeft op de gezondheid van je kind. De resultaten van het Hongerwinter onderzoek op een rij.

Wat is koolhydraatarme voeding en is het gezond?

Koolhydraatarm eten is momenteel erg populair. Onder andere als alternatief voor de calorie- dan wel vetarme diëten. Anderzijds is het ook een tegenreactie op de overdaad aan verborgen suikers in voedingsmiddelen. Toegevoegd vanwege onder andere de smaak, textuur en houdbaarheid. Maar, wat is nu precies koolhydraatarme voeding en welke gezondheidsvoordelen kent het?

Een vezelrijk dieet: waaruit bestaat dat?

Een vezelrijk dieet volgen betekent dat je voeding genoeg voedingsvezels bevat. De algemene aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 30 tot 40 gram voor een volwassene, aldus de Gezondheidsraad. Niet alleen omdat vezels je een voldaan gevoel geven, maar ze zijn ook goed voor een optimale darmwerking en beschermen je tegen allerlei ziekten. En wil je afvallen? Ook dan is vezelrijk eten gezond. In dit artikel meer over wat vezelrijke voeding is, de gezondheidsvoordelen en welke voedingsmiddelen vezelrijk zijn.

Natuurvoedingsdeskundige: ervaren hoe natuurvoeding lichaam en geest beïnvloedt

Een natuurvoedingsdeskundige is, zoals de naam doet vermoeden, gespecialiseerd in natuurvoeding. Een vakgebied dat snel groeit, want steeds meer mensen zetten een gezonde leefstijl bovenaan op hun prioriteitenlijst. Zij kiezen bewust voor pure, verse en eerlijke voeding; voedsel dat echt voedt en niet alleen vult, zoals veel producten die je in de supermarkt koopt. Zij maken die keuze eenvoudigweg omdat die bijdraagt aan een gezond en vitaal leven, zowel lichamelijk en geestelijk.

Hoe houd je ook na de vakantie je gewicht in balans?

Is je gewicht tijdens de (zomer)vakantie stabiel gebleven? Helemaal top! En natuurlijk wil je graag voorkomen dat je in de komende – koudere – maanden ongemerkt wat aankomt. Maar, hoe doe je dat als de herfst en winter naderen? De dagen korter worden, huiselijke gezelligheid en lekker binnen blijven bij de kachel meer en meer terrein wint? Er regelmatig stampotten op het menu staan en de feestdagen met allerlei zoete lekkernijen naderen?

8 praktische tips om ook na de zomer slank te blijven!

Afvallen en toch zondigen? Tips voor de juiste balans!

Wil je voor de zomer nog een paar overtollige kilootjes kwijt, zodat je slanker wordt, meer energie hebt en je fitter voelt? Of zoek je de juiste balans voor de naderende feestdagen maar vind je het best moeilijk om goodbye te zeggen tegen bepaalde (dagelijkse) ongezonde gewoontes? 

Lees meer over hoe je de juiste balans vindt tussen op een gezonde, verantwoorde manier afvallen en zo nu en dan zondigen.

Waarom diëten niet werken. 5 tips wat wel te doen!

Diëten zijn er in allerlei soorten en maten. Dankzij internet worden ze snel verspreid en supersnel geadopteerd. Gemeenschappelijke deler? Je inname van calorieën en/of koolhydraten beperken en snel gewicht verliezen. Het liefst binnen een paar weken. Of ze werken? Misschien in eerste instantie wel, maar op de lange termijn? Nee, want dan was iedereen inmiddels slank.

Waarom die diëten niet werken? Bijgaand enkele hoofdoorzaken én wat je beter kunt doen om af te vallen.

Pagina's