Docent

Anita Eggink

“Het leuke van lesgeven aan groepen is, dat deelnemers gedurende de opleiding ook elkaar steeds meer gaan inspireren. Zo halen de deelnemers het maximale uit de opleiding en uit zichzelf.”

Iedereen inspireren!

Ik gun het iedereen om het maximale uit zijn leven te halen en zo te kunnen sprankelen. Vitaal en gezond zijn is daarbij van essentieel belang en daarbij is een gezonde leefstijl belangrijk. In mijn praktijk Sprankel! coach ik mensen op een gezonde leefstijl en geef ik workshops over verschillende thema’s die te maken hebben met leefstijl.

Ik ben docent geworden om indirect nog meer mensen dan dat ik in mijn praktijk doe te kunnen inspireren met een gezonde leefstijl aan de slag te gaan en daarvan de enorme voordelen te ervaren. Als docent voor de opleiding tot Leefstijlcoach leid ik coaches op die vervolgens hun cliënten helpen een gezondere leefstijl aan te gaan. Zo kan ik indirect nog meer mensen motiveren gezonder te gaan leven zodat ze zich beter gaan voelen.

Mijn enthousiasme overbrengen

Wat mij inspireert in het lesgeven is dat ik graag anderen inspireer over zaken waar ik zelf enthousiast over ben. Over de vele voordelen van gezond leven en daarmee goed voor jezelf zorgen, ben ik heel enthousiast. Het leuke van lesgeven aan groepen is, dat deelnemers gedurende de opleiding ook elkaar steeds meer gaan inspireren. Zo halen de deelnemers het maximale uit de opleiding en uit zichzelf.

Gezonde leefstijl van huis uit

Vitaal leven betekent voor mij dat ik gezond ben, energie heb en lekker in mijn vel zit, zodat ik de dingen kan doen waar ik blij van word. Gelukkig heb ik een gezonde leefstijl van huis uit meegekregen. Mijn ouders vonden het van jongs af aan belangrijk dat ik ging sporten. Dat heb ik mijn hele leven gedaan en doe ik nog steeds met veel plezier. Ook hadden ze een eigen groentetuin, met als gevolg dat ik altijd grote borden vol met onbespoten groente kreeg. Toen vond ik die grote hoeveelheid groenten niet altijd leuk, maar nu ben ik heel blij dat ze me de waarde daarvan al vroeg hebben meegegeven. Omgaan met stress vind ik de minst gemakkelijke als het gaat om vitaliteit. Ik wil graag veel en voel me verantwoordelijk voor veel, waardoor mijn agenda vaak te vol is. Om beter te kunnen ontspannen ben ik tien jaar geleden op yoga gegaan en daar ben ik een enorme fan van geworden. Ook heb ik verbinding met anderen nodig om me vitaal te kunnen voelen en bezig zijn met dingen die belangrijk voor me zijn en waarmee ik het gevoel heb iets toe te voegen.

Brede visie

De brede visie op vitaliteit van Sonnevelt spreekt me erg aan. Dat niet alleen een gezonde leefstijl belangrijk is, maar ook dat positieve gedachten je kunnen helpen en dat het hebben van een doel in je leven en relaties die je ondersteunen van essentieel belang zijn. Daar geloof ik ook heel erg in. Het mooie van Sonnevelt is daarnaast dat ze op al die onderdelen verschillende opleidingen aanbieden.

Mijn achtergrond

Het grootste gedeelte van mijn werkende leven heb ik binnen de Human Resource Management in het vakgebied Leren & Ontwikkelen gewerkt. Zowel als adviseur en als leidinggevende heb ik bij verschillende organisaties allerlei leeractiviteiten ontwikkeld. Bezig zijn met Leren & Ontwikkelen in een organisatie boeit me omdat je mensen inspireert aan de slag te gaan met hun ontwikkeling.

Mijn vakgebied

Parttime ben ik nog steeds bezig met Leren & Ontwikkelen bij een grote organisatie. Daarnaast kreeg ik acht jaar geleden steeds meer belangstelling voor gezondheid, vitaliteit en leefstijl en ben daar allerlei verschillende opleidingen in gaan volgen o.a. bij Sonnevelt, Care for women en de Ortho Health Foundation. Sinds 2014 heb ik mijn Praktijk Sprankel! waar ik mensen coach op een gezonde leefstijl, een goede hormoonbalans, het opheffen van tekorten in voedingsstoffen en het beter om leren gaan met stress. Ook geef ik workshops bij organisaties over deze thema’s.

Mijn specialisaties zijn gezonde leefstijl, hormoonbalans, voedingstekorten, de overgang.