Cursus / Nascholing
Summer School: Neurotransmitters

  • Welk effect hebben neurotransmitters op lichaam & geest?
  • Hoe breng je neurotransmitters in balans met voeding en leefstijl?
  • Een zomers dagcollege met docent & 'poepdokter' Nienke Gottenbos

'Ach, ik ben nu eenmaal een chaoot!'
'Mijn geheugen is niet meer wat het geweest is, hoor.'
'Ik wil wel ontspannen, maar het lukt me vaak niet.'

Herkenbare uitspraken? Wij denken vaak dat ons gedrag, de manier waarop we werken en onze gevoelens 'nu eenmaal zo zijn' en dat daar niet veel aan te veranderen valt. Maar wat als dat beeld niet klopt?

Over het college Neurotransmitters

Stoffen, genaamd neurotransmitters, bepalen voor een groot deel hoe we denken, reageren en hoe we ons voelen. Zo zorgt dopamine ervoor dat we ons kunnen concentreren en dat we gemotiveerd zijn, acetylcholine is nodig voor een goed geheugen en een goede reactiesnelheid, serotonine zorgt voor een gevoel van tevredenheid en veiligheid en GABA geeft ons kalmte en organisatietalent. Deze neurotransmitters moeten worden gebouwd in je lichaam en dat gaat niet altijd even soepel. Met alle gevolgen van dien. Zo voel je je wellicht wat somberder dan vroeger of lukt het niet meer om je werk goed te doen. Ben je wat stijfjes en minder flexibel. Of bekruipt je zonder duidelijke aanleiding steeds vaker een gevoel van angst? In dit college krijg je meer inzicht in neurotransmitters en ontdek je hoe ze je gedrag, functioneren en emoties beïnvloeden en hoe je ze zo optimaal mogelijk in balans brengt. Kortom: ontdek waarom je lichaam & geest niet los kunt zien van elkaar!

Wat leer je?

In deze training leer je:

  • Wat neurotransmitters zijn en welk effect ze hebben op lichaam & geest.
  • Hoe je tekorten kunt herkennen en waar die door komen.
  • Hoe je de neurotransmitters in balans brengt met voeding en leefstijl.
  • Waarom mensen 'zijn zoals ze zijn' en hoe je met de verschillende neurotransmitter-types kunt omgaan.

Voor wie is dit college?

Dit Summer School dagcollege is bedoeld voor toekomstig en oud-studenten, coaches die zich verder willen ontwikkelen én voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. 

Over de docent

Deze training wordt gegeven door Nienke Gottenbos. Zij is werkzaam als darmfloratherapeut en voedingskundige en geeft ook de cursus Darmvitaal. Ze is beter bekend als De Groene Vrouw en auteur van De Poepdokter. Haar kennis deelt ze via haar blog, in e-books en online cursussen. Nienke houdt van gezond, natuurlijk en logisch. Daar kiest ze ook de supplementen (uit echte voeding) op uit en volgens die filosofie ontwikkelt ze ook verzorgingsproducten (100% natuurlijk & handgemaakt). Nienke schreef De Poepdokter - Gezond van Mond tot Kont (2016), De Poepdokter Junior (2018) en (in samenwerking met o.a. Ralph Moorman en Juglen Zwaan) Gezond van Kop tot Teen (2020).

Utrecht

BCN Utrecht
25 augustus 2023
25 augustus 2023
vrijdag
09:30 - 16:30

Datum: vrijdag 25 augustus 2023

Locatie: BCN - Daltonlaan 100, Utrecht

Tijdstip: 9.30 – 16.30 uur

Vroegboekaanbieding:
€ 149,- (BTW-vrijgesteld)
geldig t/m 1 juli 2023

Regulier tarief:
€ 179,- (BTW-vrijgesteld)

Betaalwijze:

De betaling van dit college gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden.

STAP-budget:

Voor dit college kun je géén STAP-budget aanvragen.

Minimaal 20 en maximaal 50 deelnemers.