Cursus / Nascholing
NIEUW: Start succesvol je eigen coachpraktijk

 • Voor professionals die een eigen praktijk willen starten
 • Ontdek hoe je met zelfvertrouwen kunt ondernemen
 • Leer alle praktische zaken en ken jouw kwaliteiten
 • In 4 lesdagen: 3 klassikaal en 1 online

Met zelfvertrouwen in je praktijk

Een goede voorbereiding is het halve werk, althans zo luidt het gezegde. Wanneer je een bedrijf start is een goede voorbereiding niet echt de helft van het werk, maar het weegt zeker voor meer dan de helft mee in je kans op succesvol ondernemerschap. Maar waar begin je? Hoe start je en hoe regel je al je zaken?

Over de cursus Start succesvol je eigen coachpraktijk

Als startende ondernemer komt er veel op je af. Er wordt niet alleen een beroep gedaan op je skills als professional, maar ook op je vakbekwaamheid als ondernemer. In deze cursus gaat het niet alleen maar om de praktische voorbereiding voor het starten van een (coach)praktijk, maar gaat het ook om de ondernemer zelf. Ontdek wat je tegenhoudt, wat je nodig hebt en hoe je je doel gaat bereiken.

Voor wie is de cursus Start succesvol je eigen coachpraktijk?

De cursus is voor coaches in de complementaire en alternatieve gezondheidszorg die zelf een eigen coachpraktijk willen starten, maar niet goed weten hoe. Die willen ontdekken wat hen tegenhoudt om te starten, waar hun eigen kracht ligt en wat er allemaal bij komt kijken om succesvol te ondernemen. Ook voor coaches die al een eigen praktijk zijn gestart maar meer handvatten nodig hebben, is deze cursus een waardevolle aanvulling.

Wat is het doel van de cursus Start succesvol je eigen coachpraktijk?

Je beschikt over de kennis en kunde om vol zelfvertrouwen je eigen coachpraktijk te starten. Je kent je eigen potentieel en kan je kwaliteiten inzetten. Ook weet je de weg te vinden in onder andere de wet- en regelgeving, marketing en het inzetten van jouw netwerk bij het opstarten van je eigen praktijk. 

Wat kun je na afloop van de cursus Start succesvol je eigen coachpraktijk?

Na de cursus kun je met zelfvertrouwen en kennis van zaken je eigen coachpraktijk starten. Je leert allereerst je eigen potentieel aanspreken bij het opstarten van je eigen praktijk. Daarnaast ken je de praktische weg die je als ondernemer moet bewandelen om je eigen onderneming succesvol op te zetten. 

Aan het einde van de cursus:

 • Kun je jouw missie en visie beschrijven.
 • Ken je jouw kwaliteiten en uitdagingen als ondernemer.
 • Kun je benoemen wat je kernwaarden zijn en hoe je deze kunt toepassen in jouw bedrijf.
 • Heb je een ondernemersplan geschreven op 1 A4tje.
 • Kun je jouw ondernemersgedrag beschrijven/analyseren en benoemen hoe je dit kunt optimaliseren.
 • Ken je jouw eigen financiële waarde en heb je een financiële prognose voor je onderneming gemaakt.
 • Kun je met zelfvertrouwen ondernemen.
 • Weet je hoe je een marketing- en communicatieplan moet opstellen.
 • Weet je hoe je alle praktische zaken regelt o.a.: administratie, belastingen, algemene voorwaarden, AVG, privacy verklaring, verzekeringen, wet DBA enz.
 • Kun je met veel overtuiging en kracht je bedrijfspitch overbrengen.

Kortom je hebt alle handvatten die je nodig hebt om succesvol te starten.

Duur:

9:30 tot 16.30 uur.

Omvang:

4 lesdagen; 3 klassikaal en 1 online (3e lesdag).

Onderwerpen:

Tijdens de cursus komt het volgende aan bod:

 • Definiëren van je kernwaarden en hoe je deze kunt inzetten in je bedrijf.
 • Jouw kwaliteiten en uitdagingen als ondernemer.
 • Schrijven van je ondernemersplan, op basis van het Business Model Canvas.
 • Praktische zaken bij het starten van een eigen praktijk: o.a. administratie, belastingen, algemene voorwaarden, AVG, privacy verklaring, verzekeringen, wet DBA. 
 • Gebruik van een communicatiematrix en sociale mediaplanning.
 • Jouw bedrijfspitch geven. 

Huiswerk & afronding:

Tijdens de cursus krijg je diverse opdrachten, waarbij je werkt aan je eigen praktijk. Op de 4e dag geef je een bedrijfspitch, waarmee je jouw praktijk promoot.

undefined
undefined

Zaltbommel

Watletjenu
15 november 2023
20 december 2023
woensdag
09:30 - 16:30
Schrijf je in

Lesdagen:

15 november, 29 november, 6 december en 20 december 2023.

Najaar 2023

Prijs: € 1.055,-

In het kader van de onderwijsvrijstelling is er geen btw van toepassing.

De betaling van deze workshop gaat via iDEAL of Mistercash (België). Na het inschrijven op deze workshop word je direct doorgeleid naar de website van je bank.

Gedurende veertien dagen na inschrijving bestaat de mogelijkheid volgens consumentenrecht kosteloos te annuleren. Voor meer details zie onze Algemene voorwaarden.

Ben je ondernemer of ZZP-er? Wanneer je een opleiding volgt voor jouw bedrijfsactiviteit, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten nog (deels) fiscaal aftrekbaar! Lees meer.

De gemiddelde groepsgrootte is 16 deelnemers, met een minimum van 12 en een maximum van 20.

Helaas heeft de overheid recent besloten de regels wederom verder aan te scherpen, nu voor de STAP-aanvraagtermijnen van september en november 2023. Hierdoor komt circa 95% van alle opleidingen in Nederland met onmiddellijke ingang niet meer in aanmerking voor STAP. Dat geldt helaas ook voor de opleidingen van Sonnevelt. Per 1 januari 2024 stopt de STAP-regeling in zijn geheel, dit in verband met bezuiningsmaatregelen van de overheid.

Studiekosten nog aftrekbaar voor ZZP'ers en ondernemers

Ben je ondernemer of ZZP-er? Wanneer je een opleiding volgt voor jouw bedrijfsactiviteit, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten nog (deels) fiscaal aftrekbaar! Lees meer.

 

Deze cursus wordt gegeven door Mirjam Christiaans. Mirjam heeft tientallen jaren ervaring als loopbaanadviseur en re-integratiebegeleider. De laatste jaren heeft ze voornamelijk startende ondernemers begeleid naar een succesvolle en vooral gezonde start van hun bedrijf. Lees meer.

Voor deze opleiding dien je minimaal een afgeronde MBO-niveau 4 of HAVO-opleiding te hebben afgerond. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studieadviseur (0418-51 57 82).