Opleiding
Energetisch Coach - 2

 • 14 lesdagen
 • Ervaringsgericht leren
 • Met docenten uit de praktijk
 • Onderdeel van tweejarige opleiding
Schrijf je in

Mensen leven meer en meer in hun hoofd, terwijl uit onderzoek blijkt dat je gedrag voor 95% wordt aangestuurd door je onderbewuste. Je ‘onderbuik gevoel’ is goed. Maar hoe kom je daar (weer) mee in contact? Leer met de opleiding Energetisch Coach 2 hoe je cliënten hun intuïtie kunt laten inzetten voor meer vitaliteit en verbeter zo de geestelijke en fysieke gezondheid van anderen.

Over de opleiding Energetisch Coach 2

Na de eerste module van de opleiding Energetisch Coach volgt de opleiding Energetisch Coach 2. Dit is dus de tweede module van de opleiding tot Energetisch Coach. In dit jaar leer je hoe je anderen kunt leren te vertrouwen op hun intuïtie. Vitale mensen durven te vertrouwen op hun gevoel: in de opleiding Energetisch Coach 2 leer je dit prachtige vermogen kundig in te zetten voor begeleiding.
 

6 e-learnings cadeau!

Schrijf je vóór 1 oktober 2023 in voor een opleiding* die dit najaar start en ontvang 6 e-learnings over vitaal leven cadeau. Verzeker jezelf van een plekje én profiteer van deze aanbieding t.w.v. 594 euro!

* Bekijk de actievoorwaarden

Marjon over...
opleiding Energetisch Coach - 1

''Eenmaal binnen bij Sonnevelt voelde dat als een warm bad en ik voelde me echt gezien en gehoord. Ook de docenten stemmen zich goed af op de studenten en de vragen die er zijn.''

— Marjon van Westing —

Voor wie is de opleiding Energetisch Coach 2?

De opleiding Energetisch Coach 2 wordt gevolgd door mensen die het eerste jaar met succes hebben doorlopen en die van energetische coaching hun beroep willen maken en professionals die hun bestaande praktijk willen uitbreiden met nieuwe vaardigheden. Ook is de opleiding geschikt voor (hoogsensitieve) mensen die zich bewust zijn van hun energetisch veld en helende kwaliteiten en hier meer vorm aan willen geven. 

Doel van de opleiding Energetisch Coach 2

Tijdens de opleiding Energetisch Coach 2, wat de tweede module is van deze opleiding, krijg je handvatten om je intuïtie tot een bruikbaar instrument te maken. Ook leer je hoe je als energetisch coach cliënten met levensvragen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau kunt begeleiden. Een door Sonnevelt opgeleide Energetisch Coach beschikt over diverse methoden om levensenergie te laten stromen bij cliënten waardoor een verstoorde balans weer hersteld wordt.

Wat leer ik in de opleiding Energetisch Coach 2?

Op grond van je eigen, in module 1 ontwikkelde intuïtie en sensitiviteit leer je om subtiele signalen op te pakken en te ‘vertalen’ naar concrete handvatten voor je cliënt.
In de opleiding Energetisch Coach 2 ga je, op basis van je kennis en ervaringen met energievelden en energiestromen uit het eerste jaar aan de slag met het begeleiden van proefcliënten. Je leert hoe je een cliënt in contact brengt met zijn zelfhelend vermogen, hoe je cliënten kunt begeleiden bij levensvragen en kunt ondersteunen bij het herstellen van balans en groei. 
Tijdens het klassikale onderwijs is er veel ruimte om hier praktische ervaring mee op te doen. Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan begeleidings- en coachmethoden. 

Na de opleiding Energetisch Coach 2 kun je:

 • Cliënten met levensvragen begeleiden op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en ondersteunen bij heling en groei
 • Cliënten in contact brengen met hun zelfhelend vermogen
 • Cliënten benaderen vanuit de heelheid en perfectie van ieders levenspad
 • Communiceren met je cliënt vanuit een zuivere afstemming
 • De verantwoordelijkheid voor het welzijn van je cliënt in handen van je cliënt laten
 • Een praktijk starten als energetisch coach

Wat kan ik als energetisch coach?

Een door Sonnevelt opgeleide energetisch coach weet cliënten te helpen bij het laten stromen van de levensenergie. Met behulp van je ontwikkelde intuïtieve vermogens en afstemming op de chakra- en aura-energie wordt zichtbaar welke thema’s voor de cliënt aandacht vragen. Door samen met de cliënt op energetisch niveau te onderzoeken wat nodig is voor een hernieuwde stromende balans, wordt de fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid verbetert of hersteld.
Als energetisch coach kun je tal van mensen met verschillende vragen begeleiden. Zeker cliënten die hooggevoelig zijn, zullen veel baat hebben bij deze energetische aanpak. Maar ook andere mensen die graag het contact met hun natuurlijke intuïtieve aard willen herstellen of het contact met hun gevoel willen versterken, zijn bij een energetisch coach aan het goede adres.  
 

Duur:

Circa 8 maanden.

Omvang:

14 dagen, gemiddeld 1 dag per 2 weken.

Studiebelasting:

Gemiddeld 6 uur per week.

Onderwerpen:

De opleiding Energetisch Coach 2 is opgebouwd uit 14 lesdagen (8 EC-punten).

De volgende onderwerpen komen aan bod:

•    Begeleiden van een cliënt vanuit zuivere afstemming en een therapeutische houding
•    Lezen van het energieveld van een cliënt d.m.v. roos-, chakra- en aura lezing
•    Healing van het energieveld van een cliënt d.m.v. je handen
•    Energiebeheer en het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden
•    Spiegelen van afweermechanismen en energieblokkades
•    Herkennen en hanteren van projectie, overdracht en tegenoverdracht
•    Familie opstellingen
•    Werken met rituelen
•    Praktijkvoering vanuit bezieling

Tijdens de opleiding werk je in oefenbijeenkomsten met elkaar en behandel je een proefcliënt tijdens 3 sessies. Je schrijft verschillende verslagen. De opleiding wordt afgesloten met zowel een theorie- als een praktijkexamen. 
 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
Bijna vol

Breda

Yogasite
16 september 2023
20 april 2024
zaterdag
09:30 - 16:30
Schrijf je in

Hilversum

Bethlehemkerk
22 september 2023
26 april 2024
vrijdag
09:30 - 16:30
Schrijf je in

Lesroosters Energetisch Coach module 2 najaar 2023.

Zoek je het lesrooster van najaar 2022? Ga dan naar het studentportaal op onze website.

Najaar 2023:

Prijs module 2: € 2.997,-

Bij betaling in 3 termijnen € 999,- per termijn.

Najaar 2024:

Prijs module 2: € 3.090,-

Bij betaling in 3 termijnen € 1.030,- per termijn.

Voordeel: Bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten. Deze korting is niet van toepassing indien je gebruik maakt van het STAP-budget.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief uitgebreide lesmap en examen op vastgestelde examendag van eigen opleidingsgroep. Exclusief literatuur en eventuele deelname aan (her)examen op herexamendag à €100,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling is er geen btw van toepassing.

Ben je ondernemer of ZZP-er? Wanneer je een opleiding volgt voor jouw bedrijfsactiviteit, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten nog (deels) fiscaal aftrekbaar! Lees meer.

De gemiddelde groepsgrootte is 16 deelnemers, met een minimum van 12 en een maximum van 20.

Voor deze opleiding dien je onze opleiding Energetisch Coach-1 te hebben afgerond. Heb je deze niet afgerond dan vragen we als toelating minimaal een afgeronde MBO-niveau 4 of HAVO-opleiding én - als aanvulling - of je ook onderstaande vragenlijst wilt invullen. Op basis van je vooropleiding en de ingevulde vragenlijst beoordelen wij of je kunt instromen in dit opleidingsjaar van de opleiding Energetisch Coach. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studieadviseur (0418-51 57 82).

Download hier de vragen voor toelating.

Download het examenreglement.

Je ontvangt het diploma van deze opleiding bij:

 • een voldoende voor het portfolio met de huiswerkopdrachten
 • een voldoende voor het examen theorie en praktijk
 • het voldoen aan de aanwezigheidsplicht (max. 2 lesdagen gemist) 
 • het voldoen van de betalingsverplichting
   

Marjon van Westing vertelt in deze video hoe ze haar eigen praktijk is gestart.

Helaas heeft de overheid recent besloten de regels wederom verder aan te scherpen, nu voor de STAP-aanvraagtermijnen van september en november 2023. Hierdoor komt circa 95% van alle opleidingen in Nederland met onmiddellijke ingang niet meer in aanmerking voor STAP. Dat geldt helaas ook voor de opleidingen van Sonnevelt. Per 1 januari 2024 stopt de STAP-regeling in zijn geheel, dit in verband met bezuinigingsmaatregelen van de overheid.

Studiekosten nog aftrekbaar voor ZZP-ers en ondernemers

Ben je ondernemer of ZZP-er? Wanneer je een opleiding volgt voor jouw bedrijfsactiviteit, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten nog (deels) fiscaal aftrekbaar! Lees meer.

Samenwerking UWV

Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding. Of neem contact op met onze studiecoach Jolien Mahler op 0418-515782. Zij kan je meer vertellen over onze goede samenwerking met het UWV.