Opleiding
Energetisch Coach - 1

 • 14 lesdagen
 • Ervaringsgericht leren
 • Met docenten uit de praktijk
 • Onderdeel van tweejarige opleiding
Schrijf je in

Vertrouw op je gevoel

‘Mijn intuïtie weet het al. Nu nog de argumenten erbij bedenken. Maar hoe?’ Uit onderzoek blijkt dat je gedrag voor 95% wordt aangestuurd door je onderbewuste. Je ‘onderbuik gevoel’ is goed. Maar hoe kan je daar je belangrijke keuzes op baseren? En hoe kun je intuïtie inzetten voor meer vitaliteit? Leer in de module 1 van de opleiding Energetisch Coach hoe je in een rationele wereld kunt vertrouwen op je intuïtie. En verbeter jouw geestelijke en fysieke gezondheid.

Over de opleiding

De opleiding Energetisch Coach-1 is de eerste module van de tweejarige opleiding tot Energetisch Coach. In deze module leer je over hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie op grond van het menselijke energieveld. Hiervoor staan we uitgebreid stil bij alle zeven chakra’s en wat die betekenen voor jou. Vitale mensen durven te vertrouwen op hun gevoel: in module 1 leer je dit prachtige vermogen te omarmen en bouw je een persoonlijk chakra naslagwerk op als toolbox voor je toekomstige werk als energetisch coach. 

Door je intuïtieve vaardigheden te ontwikkelen neemt je sensitiviteit toe en krijg je diepgaand inzicht in jezelf en in anderen. Je leert opnieuw open te staan voor innerlijke signalen en de stroom van het leven te vertrouwen. Als de levensenergie stagneert, nemen vitaliteit en levensvreugde af en kunnen disbalans en ziektesymptomen het gevolg zijn.

De innerlijke wijsheid die je verkrijgt kun je toepassen op verschillende levensgebieden, zoals relaties, werk en gezondheid. 
 

Open dag op zondag 21 januari 2024

Wil jij persoonlijk kennismaken met Sonnevelt, onze opleidingen en docenten? Meld je dan nu aan voor onze gratis open dag op zondag 21 januari in Soest.

Marjon over...
opleiding Energetisch Coach - 1

''Eenmaal binnen bij Sonnevelt voelde dat als een warm bad en ik voelde me echt gezien en gehoord. Ook de docenten stemmen zich goed af op de studenten en de vragen die er zijn.''

— Marjon van Westing —

Voor wie is deze opleiding?

De tweejarige opleiding Energetisch Coach wordt gevolgd door mensen die van energetische coaching hun beroep willen maken en professionals die hun bestaande praktijk willen uitbreiden met nieuwe vaardigheden. Ook is de opleiding geschikt voor (hoogsensitieve) mensen die zich bewust zijn van hun energetisch veld en helende kwaliteiten en hier meer vorm aan willen geven.

Als vooropleiding is een minimaal afgeronde MBO niveau 4 of HAVO opleiding vereist. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studieadviseur.

Doel van de opleiding 

Tijdens module 1 van de opleiding tot Energetisch Coach herstel en verdiep je het contact met je intuïtie en sensitiviteit, waarbij ook diepere lagen van bewustzijn worden aangeraakt. Een door Sonnevelt opgeleide Energetisch Coach beschikt over diverse methoden om levensenergie te laten stromen waardoor een verstoorde balans weer hersteld wordt.

Wat leer ik in module 1?

Intuïtie en een ontwikkelde sensitiviteit zijn belangrijke gereedschappen voor een energetisch coach. Denk hierbij aan het vermogen om informatie te ontvangen en te begrijpen, die voorbij de zintuigelijke waarneming gaat. In deze module wordt dan ook veel ruimte gegeven aan het ontwikkelen, verfijnen en verdiepen van deze intuïtie. Hierdoor neemt je sensitiviteit toe en leer je om subtiele signalen op te pakken en te ‘vertalen’ naar concrete handvatten.

Module 1 gaat over intuïtie, gevoel, het ontwikkelen en verdiepen van je sensitieve vermogens en over het leren werken met levensenergie middels het chakra- en aurasysteem. Er wordt gewerkt vanuit een holistisch perspectief: gezondheid benaderd wordt vanuit het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau. Balans op en tussen deze vier niveaus brengt heling en groei met zich mee. Tijdens het klassikale onderwijs is er veel ruimte om hier praktische ervaring mee op te doen.

Tijdens de hele opleiding Energetisch Coach wordt er veel aandacht besteed aan je persoonlijke proces. Om een goed Energetisch Coach te kunnen zijn is het van groot belang om inzicht te krijgen in eigen thema’s en terugkerende patronen, om een zo zuiver mogelijk instrument te kunnen zijn in de begeleiding met een cliënt.

Na module 1 van de opleiding Energetisch Coach kun je:
•    Energiestromen waarnemen (en interpreteren) 
•    Je intuïtie gebruiken als instrument 
•    Communiceren vanuit een open afgestemde houding
•    Thema’s koppelen aan de 7 hoofdchakra’s 
•    Chakra energie voelen en ervaren
•    Het L.S.D.-model toepassen
•    Reflecteren op je eigen groei en ontwikkeling

Wat kan ik als energetisch coach?

Na module 1 ben je nog niet klaar want dit jaar is het eerste jaar van een tweejarige opleiding tot Energetisch Coach die je samen als groep volgt, zie de opleiding Energetisch Coach module 2.

Duur:

Circa 8 maanden (per module).

Omvang:

Module 1: 14 dagen (10,51 EC-punten), gemiddeld 1 dag per 2 weken.

Studiebelasting:

gemiddeld 6 uur per week.

Onderwerpen:

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens module 1:

 • Waarnemen van levensenergie bij jezelf en de ander.
 • Inzicht en begrip van de zeven energiecentra: de chakra’s.
 • Leren werken met de verschillende energieën van de chakra's.
 • Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel bewustzijn ontwikkelen.
 • Bevrijden van oude beeldvorming en conditioneringen.
 • Ontwikkelen van intuïtieve intelligentie.
 • De helende kracht van visualiseren, mediteren en affirmeren ontdekken.

Tijdens module 1 staat je persoonlijke ontwikkeling en kennis over de chakra’s centraal. Om door te kunnen naar module 2 moet je laten zien dat je actief aan de slag gegaan bent met de aangeboden kennis en dat je voldoende zelfinzicht en gronding ontwikkeld hebt. Aan het begin van het jaar wordt toegelicht hoe je hierop beoordeeld wordt.

Er volgt na module 1 geen diploma omdat dit een tweejarige opleiding betreft. Bij een voldoende voor je reflectieverslagen en andere opdrachten, deelname aan de tussentoets en presentatie en het voldoen aan de aanwezigheidsplicht (max. 2 lesdagen gemist per module) en de betalingsverplichting ga je door naar module 2.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Breda

14 september 2024
10 mei 2025
zaterdag
09:30 - 16:30
Schrijf je in

Capelle aan den IJssel (Rotterdam)

03 oktober 2024
08 mei 2025
donderdag
09:30 - 16:30
Schrijf je in

Hilversum

11 oktober 2024
06 juni 2025
vrijdag
09:30 - 16:30
Schrijf je in

Najaar 2024:

Module 1

Prijs: € 2.985,-
Bij betaling in 3 termijnen is het bedrag €995,- per termijn.

Voordeel: bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief uitgebreide lesmap en examen op vastgestelde examendag van eigen opleidingsgroep. Exclusief literatuur en eventuele deelname aan (her)examen op herexamendag à €105,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling zijn onze prijzen BTW-vrij. Onze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op je inschrijving.

Vroegboekactie voorjaar 2024: Schrijf nu in en ontvang een opleidingscheque t.w.v. €100,- voor een volgende opleiding of nascholing! Zie de actievoorwaarden voor meer informatie.

Ben je ondernemer of ZZP-er? Wanneer je een opleiding volgt voor jouw bedrijfsactiviteit, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten nog (deels) fiscaal aftrekbaar! Lees meer.

De gemiddelde groepsgrootte is 16 deelnemers, met een minimum van 12 en een maximum van 20.

Voor deze opleiding dien je minimaal een afgeronde MBO-niveau 4 of HAVO-opleiding te hebben afgerond. Heb je een wat ouder diploma en twijfel je aan het niveau, neem gerust contact op met onze studieadviseur (0418-51 57 82).

Download het examenreglement.

Je ontvangt het diploma Energetisch Coach na het afronden van de 2e module bij:

 • een voldoende voor het portfolio met de huiswerkopdrachten
 • een voldoende voor het examen theorie en praktijk
 • het voldoen aan de aanwezigheidsplicht (max. 2 lesdagen gemist per module) 
 • het voldoen van de betalingsverplichting

Marjon van Westing vertelt in deze video hoe ze haar eigen praktijk is gestart.

Samenwerking UWV

Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding. Of neem contact op met onze studiecoach Jolien Mahler op 0418-515782. Zij kan je meer vertellen over onze goede samenwerking met het UWV.