Vitaal aan het werk Dag 2

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Positief denken over je werk

De kracht van positief denken, daar is enorm veel over geschreven. Onder andere dat het ziek worden voorkomt. Maar, weet je dat positiviteit je ook in je werk kan helpen? Immers, je brengt een groot deel van je leven door op je werk. Dan kun je er maar beter het beste van maken. Want, vind je het niet leuk? Denk je er negatief over? Dan put het je uit. Het beïnvloedt je prestaties, maakt je niet geliefd bij collega’s, zorgt voor stress, leidt tot ziekteverzuim et cetera. Lees hier de 7 voordelen van positief denken!

Kies voor geluk

Sommige mensen lijken voor het geluk te zijn geboren. Hen zit alles mee, ze staan altijd positief in het leven. De uitspraak ‘kies voor geluk’ kan allerlei wrange en cynische gedachten oproepen als jij niet het gevoel hebt dat je voor het geluk geboren bent. Hoe kun je kiezen voor geluk als je een moeilijke jeugd hebt gehad, als alles in je leven tegenzit? Dat is ook heel moeilijk, maar ook al heb je het niet helemaal in de hand, de keuze is wel aan jou om daar zo positief mogelijk mee om te gaan. Daarnaast kun je een deel van de omstandigheden waarin je zit wél beïnvloeden. Kies dus voor geluk!

Voorkomt positief denken ziektes?

Oftewel bevordert een optimistische levensinstelling je gezondheid? Dus: leef je vanuit de gedachte dat het glas halfvol is? Ga je uit van het goede?  Zie je tegenslagen als oplosbare uitdagingen? Pluk je geregeld kleine geluksmomentjes? Weet je dat perfectie niet bestaat? Enzovoort? De kans is groot dat je positieve instelling ervoor zorgt dat je lekkerder in je vel zit en je blij, tevreden en vitaal voelt. De voordelen van een positieve mindset op je gezondheid. 4 gezondheidsvoordelen van optimisme.

Positieve zelfhypnose

Wil jij positief denken door middel van zelfhypnose? Zet positieve zelfhypnose in om je eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten. Albert Sonnevelt geeft je in deze video 6 stappen om de basis te leggen voor jouw eigen positieve gedachten.

 

Archief

Wat is vitaliteit