Aromatherapie bij voetreflextherapie | Sonnevelt Opleidingen

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Aromatherapie bij voetreflextherapie

Aromatherapie is het gebruik van geneeskrachtige oliën om gezondheid, evenwicht en welzijn te bevorderen. De oliën worden gewonnen uit bloemen en planten. De oliën kunnen zowel lichamelijk als geestelijk stimuleren, kalmeren of ontspannen.

Hoe werkt aromatherapie?

Etherische oliën komen op verschillende manieren in het lichaam. Ze worden opgenomen door de huid en komen vervolgens terecht in de bloedsomloop. Ze kunnen ook ingeademd worden en komen dan via de longen in het bloed. Tenslotte roepen ze via de neus (limbisch systeem) prikkels op die via de hersenen aanleiding geven tot ontspanning, stimulering en zelfs pijnbestrijding.

Verschillende toepassingsgebieden voor aromatherapie

  • huid en haar, bv.  bij huidproblemen
  • spieren en gewrichten, bv. bij spierpijn, reuma
  • hart en vaatstelsel, bv.  bij hoge of lage bloeddruk
  • luchtwegen, bv. bij bronchitis of astma 
  • zenuwstelsel, bv. voor ontspanning of juist stimulatie
  • immuunsysteem, bv. bij infecties.

Verschillende manieren voor gebruik etherische oliën

Warmte is de belangrijkste basis om de geuren te laten vrijkomen en hun werking te laten doen.

Puur gebruik: in het algemeen kan worden gesteld dat etherische oliën niet onverdund op de huid aangebracht mogen worden, dit omdat veel oliën de huid kunnen irriteren.

Aromalamp / elektrische verstuiver: deze methode wordt gebruikt om de lucht te zuiveren of om stemmingen te beïnvloeden.

Massage: door een etherische olie te mengen met een basisolie wordt de olie makkelijk door de huid opgenomen en kan zodoende het weefsel binnendringen.

Inhalatie: door bv. een stoombad, of door enkele druppels op een zakdoek te doen en die voor de neus te houden. Of deze zakdoek mee te geven als een reminder na de behandeling.

Kompres: dit wordt vooral gebruikt voor plaatselijk gebruik.

Aromatherapie en voetreflexologie

Etherische oliën kunnen een goede ondersteuning en aanvulling zijn bij voetreflexzonetherapie. Elke olie heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is van invloed op lichaam en geest. Afhankelijk van de klachten en het beoogde doel wordt de olie uitgekozen en de wijze van toepassing bepaald.

Voetreflexologie en aromatherapie zijn geen vervanging voor medicijnen en/of behandeling door een arts of een andere deskundige.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.