Beroepen met kinderen

Lijkt het je heerlijk om met kinderen te werken? Omdat je onder andere graag ziet dat kinderen blij en levenslustig zijn? Zelfvertrouwen hebben? Zelf keuzes kunnen maken? En ben je je ervan bewust dat dit niet voor alle kinderen geldt? Dat kinderen soms thuis en/of op school problemen hebben? Zich terugtrekken? Ruzie maken thuis? Worden gepest of pesten? Wil je graag die kinderen begeleiden en steunen? Ontdek welke carrièremogelijkheden Sonnevelt je biedt als het gaat om werken met kinderen.

Proefles Kindercoach

Gratis proefles opleiding Kindercoach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer meer over prikkelverwerking.
  • Ontdek de taal van het kind.

Hulp bij opvoeding kinderen als beroep

Professionele opvoedondersteuning inschakelen als er vragen zijn over het gedrag, de ontwikkeling of opvoeding van kinderen is tegenwoordig vrij gewoon. Want, kinderen opvoeden is niet alleen leuk en mooi. Het is bij tijd en wijle ook flink pittig en uitdagend.

Niet alleen de samenleving is hectisch en complex, ook het moderne gezinsleven is druk. Gevolg? Sommige ouders willen weten of ze de opvoeding wel goed aanpakken. Zijn ze misschien te streng? Te vrij? Inconsequent? Anderen hebben vragen over het gedrag van hun kinderen. Denk aan driftbuien, slecht slapen, faalangst, spijbelen van school, niet luisteren en dergelijke. Of wellicht is er sprake van hoogsensitiviteit? Een gedragsprobleem of –stoornis. Kortom: er zijn allerlei redenen waarom ouders soms wat extra opvoedondersteuning wensen.

Kies je voor een beroep met kinderen? Dan kun je kinderen en/of ouders op verschillende fronten bijstaan in de opvoeding. Dat kan preventief, maar ook curatief, dus als er al problemen zijn.

Beroepen werken met kinderen

Ambieer je een baan waarbij je kinderen en hun ouders/opvoeders ondersteunt en helpt? Binnen Sonnevelt bieden wij verschillende opleidingen aan om met kinderen te werken. De mogelijkheden:

Kindercoach als beroep

Een kindercoach begeleidt kinderen die problemen hebben en daardoor niet lekker in hun vel zitten. Zo kan een kind last hebben van faalangst of driftbuien. Maar, ook gepest worden of moeite hebben met het verwerken van het overlijden van een dierbare of ouders die net zijn gescheiden. Als coach voor kinderen leer je kinderen hoe zij vanuit hun kracht daarmee kunnen omgaan. Eveneens reik je ouders en andere opvoeders in hun omgeving tools en informatie aan zodat zij weten hoe zij de kinderen kunnen helpen.

Jongerencoach als beroep

Nog een van de beroepen waarbij je met kinderen werkt is die van jongerencoach. Alleen ligt je focus daarbij op pubers, jongeren en jongvolwassenen. Zo ondersteun je jongeren onder andere door te luisteren en te praten over hoe zij kunnen dealen met bijvoorbeeld keuzestress. Dat kan opspelen als er een vervolgopleiding gekozen moet worden of bij het vinden van geschikt werk. Ander zaken waar je jongeren bij kunt helpen zijn: hoe breng je structuur aan in je leven, hoe verbeter je de schoolprestaties en hoe bouw je goede sociale contacten op. En natuurlijk kun je als jongerencoach ook de ouders dan wel opvoeders met raad en advies bijstaan.

Gezinscoach als beroep

Als gezinscoach ben je er voor het (moderne) gezin. Je biedt zowel hulp aan de ouders en de kinderen. Je luistert, observeert, praat en reikt handvatten aan om de balans thuis te herstellen. Zo kan een samengesteld gezin bij je aankloppen voor ondersteuning. Ouders die te maken hebben met blowende pubers of driftige kleuters. Gescheiden ouders die zich afvragen hoe zij samen de opvoeding vorm moeten geven. Of een gezin dat thuis constant in de clinch ligt met rebellerende tieners. Ook hoe omgaan met social media, conflicten over eetgedrag enzovoort behoren tot je werkveld. In deze en bij andere opvoedings- en ontwikkelingsvragen biedt gezinscoaching uitkomst. Onder andere door de onderlinge communicatie te verbeteren en de samenwerking te bevorderen.

Kortom: wil je graag werken met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en/of hun opvoeders? Ze begeleiden, helpen en coachen? Sonnevelt biedt diverse opleidingen aan om je ambitie waar te maken: werken in beroepen met kinderen.

Wil je kinderen en ouders/opvoeders ondersteunen in de opvoeding en bij ontwikkelingsvraagstukken? Bekijk dan eens de opleiding Kindercoach of opleiding Kindercoach HSP.

Wil je graag jongeren begeleiden? Hun identiteit te vinden? Structuur aan te brengen in hun leven? Helpen bij het maken van een juiste (studie)keuze? Mogelijk dat de opleiding Jongerencoach bij je past. Vraag een gratis proefles aan of woon een open dag bij.

Heb je nog vragen over een van de opleidingen? Dan kun je ook onze studieadviseur om advies vragen.