BLCN leefstijlcoach: geaccrediteerd voor Sonnevelt Opleidingen

BLCN leefstijlcoach

De Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) heeft onze opleiding tot Leefstijlcoach officieel geaccrediteerd.

Dit betekent dat de opleiding kwalitatief en onderwijskundig aan alle gestelde eisen voldoet. De erkenning door de BLCN is een (her)bevestiging van onze kwaliteit en expertise op het gebied van gezond leven. Onze opleiding Leefstijlcoach heeft tevens de NRTO- en CRKBO-keurmerken én een SNRO-accreditatie.

BLCN accreditatie: wat betekent dat voor jou?

Leefstijlcoach is een nieuw beroep waarmee voor het eerst ‘werken aan preventieve gezondheid’ vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Accreditatie van onze opleiding betekent dat je na afronding van onze opleiding lid mag worden van de beroepsvereniging (BLCN). Belangrijk, want hierdoor kan jouw begeleiding vergoed worden uit de basisverzekering.

BLCN Leefstijlcoach

Een door Sonnevelt opgeleide Leefstijlcoach (BLCN geaccrediteerd) begeleidt cliënten die willen werken aan een gezonde leefstijl. De leefstijlcoach helpt de cliënt bij het zich bewust worden van gedrag en gewoonten met als doel het bereiken van een gezondere leefstijl. Wil je meer weten over het vak leefstijlcoaching, vergoeding en toelatingseisen? Lees dan de Q&A's.

Bekijk de opleiding Leefstijlcoach.

Gratis proefles Opleiding Leefstijlcoach

Proefles Leefstijlcoach | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Leefstijlcoach.
  • Stress en ontspanning als leefstijlaspect
  • Lees over de oorzaken en gevolgen van overgewicht
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reacties

Ik moet nog de 3e module doen om vitaliteitscoach te worden (THF). Ik heb het artikel gelezen over dat de opleiding vitaliteitscoach eigenlijk meer behelst dan leefstijlcoach. Maar het heet vitaliteitscoach en wordt dus niet vergoed vanuit de basisverzekering als ik het goed begrijp. Is er een mogelijkheid om een aanvullende module te doen op de opleiding vitaliteitscoach wat maakt dat je je ook leefstijlcoach kan noemen? Ik lees het heel erg graag! Gr Hetty van Toorn

Beste Hetty, Er is geen aanvullende module voor VitaliteitsCoach die maakt dat je jezelf ook LeefstijlCoach kan noemen. Als je een HBO-diploma hebt, regulier via het Ministerie van Onderwijs, dan zou je toegelaten worden tot de opleiding LeefstijlCoach. Dat is een vereiste. Dat is de enige mogelijkheid, na het behalen van je diploma en dan heb je ook nog een halve dag Coolworkshop bij de BLCN nodig om definitief erkend te worden. Met vriendelijke groet, Jolien

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.