Coaches I-MPOWER halen hun diploma Jongerencoach bij Sonnevelt!

De coaches van I-Mpower zijn allemaal jongeren die zelf vaak al een flink gevulde rugzak met levenservaring hebben. Het zijn 10 jongeren die als doelstelling hebben om samen 100 andere jongeren tussen de 16 en 27, die minstens 3 maanden werkeloos zijn, te bemiddelen naar een opleiding of werk of een combinatie van beide. Om deze doelstelling te realiseren worden de coaches gesponseerd door NUON, Liander, Philips en de Gemeente Amsterdam. 

De docenten van Sonnevelt, Wilma Arts en Biba de Jongh, leiden de jongeren in 6 maanden op tot Jongerencoach. De methode die I-MPower hanteert is een innovatieve aanpak. Van de 10 jongerencoaches wordt behoorlijk wat inzet gevraagd om zelf persoonlijk te groeien en zich te ontwikkelen tot volwaardig coach. Zij moeten zelf, gedurende het opleidingstraject, nog behoorlijk wat comfort zones doorbreken om het beste uit zichzelf te halen om vervolgens anderen op weg te helpen naar werk, school en bovenal naar zelfredzaamheid.

De eerste editie van I-MPower was een groot succes en ook de tweede editie lijkt de doelstelling van het plaatsen van 100 jongeren te gaan halen. Het pear tot pear coachen werkt ontzettend goed. Ze spreken de taal van de jongeren en (her)kennen de leefwereld van de jongeren. Bovendien zijn ze vaak ervaringsdeskundige. Hierdoor kunnen ze veel onderwerpen makkelijker bespreekbaar maken dan coaches die geen gelijksoortige ervaringen hebben.

Afgelopen donderdag, 18 februari, hebben de jongeren hun theorie en praktijkexamen Jongerencoach gedaan bij Sonnevelt. De theorie examens moeten nog worden nagekeken dus de spanning stijgt. Maar de jongeren hebben stuk voor stuk een prachtige presentatie gegeven over hun visie op Jongerencoaching en wat zij specifiek aan talent in gaan zetten om een goede onderscheidende Jongerencoach te worden. Dat gedeelte van het examen is In the Pocket.

Met als mooiste bonus dat alle kersverse gediplomeerde jongerencoaches nu goed weten wat zij willen met hun eigen toekomst. De wegen die ze in willen slaan zijn zeer divers: de een wil muziek in gaat zetten als coachingtool en de ander wil Mindfulness en Yoga coach worden. Iedereen heeft zijn eigen visie op coaching ontwikkelt en kiest zijn of haar eigen pad, prachtig om te zien.

Meer informatie over de opleiding Jongerencoach.

Geschreven door Wilma Arts & Biba de Jongh.

Proefles opleiding Jongerencoach

Gratis proefles opleiding Jongerencoach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Lees meer over coaching en jongeren.
  • Ontdek de 4 niveaus van zingeving.