De duurzame mens wordt wakker

Eeuwenoude zekerheden verdwijnen. Kijk goed om u heen en deze waarheid dringt zich aan u op. Financiële instellingen hebben de geldwaarde die gekoppeld was aan de goudprijs al meer dan 50 jaar geleden losgelaten. Levenslange werkgaranties bij een bedrijf zijn voorbij. Eeuwige trouw in een huwelijk wordt nog wel beloofd, maar in 70% van alle gevallen niet meer nagekomen. Het geloof in de traditionele kerk is de laatste jaren sterk afgenomen.
U kunt dus geen houvast meer ontlenen aan instituten of structuren buiten uzelf. Want wilt u daar nog wel krampachtig aan vasthouden, dan voelt dat als energieverspilling. Hieronder volgen een aantal tips hoe u de cirkel kunt doorbreken.

Tijd om houvast te vinden in de natuur
Doordat oude door de mens opgebouwde structuren omvallen, wordt u gedwongen om een nieuw houvast te vinden. Er is maar één plaats waar u die terug kunt vinden, in de natuur. De natuur is het levende bewijs hoe u in harmonie kunt leven met de omgeving. De natuur doet niet aan energieverspilling. Het hele systeem is er op gericht om uzelf in evenwicht te houden. Alleen de mens is daarin steeds de verstorende factor.
Bent u gestresst? Dat komt omdat u meer in uw hoofd zit en minder in uw hart.
Zodra u buiten in de natuur bent, neemt de spanning al af. Simpelweg tuinieren, een boswandeling maken, met uw voeten in het zeewater bungelen of het verzorgen van dieren is al voldoende. U wordt onbewust weer herinnerd aan uw oorsprong. Door op deze wijze te herbronnen ontstaat er meer rust. Vanuit de stilte die vervolgens ontstaat, kunt u betere keuzes maken.

Leer duurzaam leven
Spanning ontstaat wanneer u het gevoel heeft dat er geen keuzes zijn. U zit dan nog vast aan zelfgecreëerde beelden in uw hoofd. Met als gevolg dat u steeds dezelfde dingen probeert, in de hoop op een andere uitkomst. Dit gedrag is pure energieverspilling.

Beginnen met duurzaam leven doet u in drie stappen:

  1. Bewust worden
    Gaan begrijpen dat de oplossing voor uw probleem vaak terug te vinden is in de natuur. En dat u uzelf hebt laten verleiden om vast te houden aan oude schijnzekerheden.
  2. Eigen verantwoordelijkheid nemen
    Het heeft geen zin om anderen de schuld geven. Niet de economie, uw baas, de regering, de t.v. enz. Wat wilt u graag hebben in uw leven? Begin dat te geven.
  3. Keuzes maken
    Duurzaam leven is een continue proces van bewuste keuzes maken. Hoe u met uw gezondheid omgaat. Hoe u relaties aangaat en onderhoudt. Wat uw bijdrage is aan de wereld, enz. Makkelijker gezegd, dan gedaan. Dit proces hoeft u ook niet alleen te doen. Juist door het krijgen van eerlijke feedback van anderen, komt uw bewustwordingsproces in een stroomversnelling.

Wilt u leren hoe duurzaamheid past in uw leven? Kijk dan bij Sonnevelt opleidingen voor de beste mogelijkheden!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.