Dit is waarom een massage kan helpen afvallen

Weleens een massage overwogen omdat het je kan helpen bij het afvallen? Gewoon doen. Het effect van regelmatige afslankmassages is niet dat je kilo’s verliest, maar je krijgt er onder andere wel een mooier en slanker lichaam van. De positieve uitwerkingen van lichaamsmassages als je gewicht wilt verliezen.

Strakkere huid

Laat je je masseren? Dan zorgt dat er niet alleen voor dat je ontspant. Tegelijkertijd activeert het kneden, drukken, knijpen enzovoort ook je bloedcirculatie. Hierdoor reinigt het je lichaam van afvalstoffen en opgehoopt vocht. Daarnaast is je lichaam vervolgens beter in staat om zuurstof en bouwstoffen op te nemen. Al met al verbetert hierdoor je huidconditie. Die gaat er stukken mooier en strakker uitzien.

Verminderen cellulitis

Ga je afvallen? Dan kan die zogenaamde sinaasappelhuid een doorn in het oog zijn. Want, verlies je gewicht, dan lijkt die cellulitis nog meer op te vallen. Een massage van je specifieke probleemzones – heupen, billen, dijen en buik – kan dat zeker helpen verminderen. Met speciale afslankmassagetechnieken wordt je huid, bindweefsel, vetcellen, lymfesysteem en bloedvaten intens gestimuleerd. Dat verbetert de doorbloeding van je huid en zo ook de afvoer van afvalstoffen via je bloedbaan naar je blaas waardoor je huid veel egaler wordt. Overigens heb je wel meerdere massagebehandelingen nodig voor een goed resultaat.

Betere sportprestaties

Op een gezonde manier afvallen betekent je eetpatroon aanpassen en regelmatig sporten. Immers, volop bewegen bevordert de vetverbranding en zorgt dat je lichaam strakker wordt. Laat je je spieren daarnaast ook masseren? Dan voorkom je niet alleen blessures door bijvoorbeeld overbelasting. Ook herstellen je spieren makkelijker en dat komt de spierontwikkeling ten goede. Het fijne van extra spiermassa is dat het je ruststofwisseling kan bevorderen waardoor je zelfs zonder inspanning energie verbrandt ofwel calorieën.

Minder stress

Wil je wat kilootjes verliezen? Dan kan stress behoorlijk wat roet in het eten gooien. Omdat de aanmaak van stresshormonen je trek in allerlei ongezonde etenswaren, de zogenaamde emotionele vreetbuien, aanwakkert. Een massage is dan een fijne manier om de spanningen kwijt te raken. Bovendien verbetert masseren ook je spijsvertering en stoelgang wat ook gunstig is als je wilt afvallen.

Blij gevoel

Een bijkomend effect van een lichaamsmassage tijdens het afvallen is dat de aanrakingen van de masseur de aanmaak oxytocine bevordert. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en je hersenen maken het aan als je je veilig en geborgen voelt. Het resultaat? Je ervaart een heerlijk blij gevoel. Trouwens, dit ‘knuffelhormoon’ maak je bijvoorbeeld ook aan tijdens innig lichamelijk contact met je partner.

Meer energie

Nog een fijne reden om je te laten masseren is dat je er energie van krijgt. Want, tijdens een massage zit je niet langer in je hoofd; het denkwerk komt even tot stilstand. Zeker als je je helemaal overgeeft aan de ritmische aanrakingen van de behandelaar. Hierdoor worden de blokkades (spierspanningen) in je lichaam opgeheven waardoor zowel de doorbloeding als energiedoorstroming verbetert. Het eindresultaat is dat je je vervolgens een stuk helderder, fitter en energieker voelt.

Afvallen door massage?

Zoals uit het voorgaande blijkt, ondersteunt een massage het afvallen. Je raakt er geen overtollige kilo’s door kwijt, maar je figuur wordt wel strakker en dus slanker. Combineer je de massagebehandelingen eveneens met een gezond eetpatroon en genoeg lichaamsbeweging? Dan hebben de massages een positief effect op je gewichtsverlies.

Wil je ervaren hoe het menselijke contact dat je met massage legt, lichaam en geest in balans brengt en cliënten vitaler maakt? Bekijk dan onze opleidingen Massagetherapie. Per opleiding kun je ook een gratis proefles downloaden.