Een cursus over voeding geeft inzicht in allerlei gezondheidsklachten

Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al het voedsel dat we binnenkrijgen is van directe invloed op onze gezondheid. Uiteraard hebben genetische aanleg en omgevingsfactoren ook een belangrijke invloed op de gezondheid. Het ontstaan van diverse ziekten, zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en andere gezondheidsklachten zijn vaak een direct gevolg van hetgeen we gedurende ons leven hebben gegeten.

Waarom een cursus over voeding?

Het wordt steeds moeilijker om gezond te leven. Bijna alle voedingswaren uit de supermarkt zijn bewerkt, bevatten chemische toevoegingen en verkeerde vetten. Bovendien staan we dagelijks bloot aan talloze gifstoffen en bestrijdingsmiddelen, zoals deodorant, luchtverfrisser, uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen en medicijnen. Natuurlijk kun je veel informatie inwinnen op internet over een gezonde levensstijl, maar diepgang heeft die informatie niet . Verstandiger is het om een cursus over voeding te volgen. Tijdens zo’n cursus wordt stilgestaan bij de voeding die gezond is voor het lichaam en welke voeding  je beter kunt vermijden.

Voeding, de lever en je gezondheid

Alle voeding die je tot je neemt, heeft een directe invloed op de lever. De lever ontgift het lichaam en zorgt voor de afscheiding van de giftige stoffen. Wanneer de lever teveel gifstoffen te verwerken krijgt, ‘slibt’ hij dicht en hebben ziektes meer vat op het lichaam. Het is dus van groot belang dat de lever goed zijn werk kan doen. Uiteraard spelen genetische en externe factoren een rol, maar voor een groot deel kun je je lever ontzien door gezond te eten.

Lees je lichaam en signaleer

Gezondheidsklachten die direct hun oorzaak vinden in een slecht voedingspatroon zijn hart- en vaatziekten. Mensen die veel slechte vetten (transvetten en verzadigde vetten) eten, lopen een veel groter  risico op hart- en vaatziekten dan mensen die bewuster met hun vetinname omspringen. De nagels vertellen veel over de gezondheid.  Zo kunnen wit uitgeslagen nagels wijzen op bijvoorbeeld bloedarmoede, leverproblemen of ondervoeding. Oogwit dat enigszins gelig is, kan duiden op een verlaagde galblaasfunctie, mogelijk het gevolg van overmatig veel vet.

Een cursus over voeding beïnvloedt je levensstijl

Wanneer je een cursus over voeding volgt, word je alert gemaakt op je ongezonde gewoontes. Als je ziet hoe deze gewoontes je lichaam en dus je gezondheid beïnvloeden, besef je dat het niet gezond is om ineens een pond drop achter je kiezen te stoppen. Juist dat bewustwordingsproces zorgt voor een gezondere levensstijl. Uiteraard hoef je niet direct een uiterst streng dieet te volgen, je mag heus wel af en toe een lekker patatje eten. Zolang je maar beseft dat gezonde voeding een essentieel is voor een gezond lichaam.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.