Een gezonde leefstijl, nu belangrijker dan ooit

Een gezonde leefstijl, nu belangrijker dan ooit

De link tussen een ernstig verloop van een coronabesmetting en leefstijlziekten zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten wordt steeds duidelijker. Uit RIVM-cijfers blijkt dat meer dan 70 procent van de patiënten die overleden zijn aan het coronavirus, een of meer onderliggende aandoeningen had. Bijna de helft (43,5 procent) had hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Een kwart had diabetes type 2.

Die zogeheten leefstijlziekten worden met name veroorzaakt door ongezonde voeding, te weinig bewegen, te veel stress en onvoldoende slaap. De zorgprofessionals willen dat burgers zelf aan de slag gaan om die punten te verbeteren, maar ook dat staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) er een prioriteit van maakt, zodat mensen hierbij geholpen kunnen worden.

Lees hier het hele artikel op nos.nl

Leefstijlcoach worden?

Hulp bij leefstijlziektes is dus hard nodig. Als leefstijlcoach kun je een belangrijke bijdrage leveren aan preventie en mensen helpen die al met bovengenoemde aandoeningen kampen. Bij Sonnevelt leiden wij BLCN-geaccrediteerde leefstijlcoaches op. Lees hier meer over de opleiding Leefstijlcoach.

Lees ook onderstaande artikelen over het vak leefstijlcoaching of vraag een gratis proefles aan.

Gratis proefles Opleiding Leefstijlcoach

Proefles Leefstijlcoach | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Leefstijlcoach.
  • Stress en ontspanning als leefstijlaspect
  • Lees over de oorzaken en gevolgen van overgewicht
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.