Docent Consulent Natuurlijke Gezondheid vertelt…

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Een kijkje in de les Consulent Natuurlijke Gezondheid

Esther Tenhagen, docent Consulent Natuurlijke Gezondheid

De opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid is bedoeld voor iedereen die in balans met zichzelf en de natuur wil leven én het enthousiasme daarvoor graag aan anderen wil overdragen. Je leert hoe je mensen kunt begeleiden hun gezondheid op een natuurlijke manier optimaal te houden. Je leert adviseren over behoud van de gezondheid en het voorkomen van levensstijl gerelateerde ziekten.

Een kijkje in de les

Tijdens de lessen wordt aan de studenten gevraagd om zelf een aantal adviezen te ondergaan en zelf ook twee proefcliënten te begeleiden. Zo komen de orgaansystemen uitgebreid aan bod. Als toxinen (gifstoffen) onvoldoende worden afgevoerd ontstaat er een ophoping, dyscrasie genoemd, wat de basis vormt voor klachten en ziekten. In een holistische visie is het logisch om daarbij niet alleen naar het lichaam te kijken. We kunnen belast raken door onze voeding en leefwijzen maar ook door bijvoorbeeld een lage assertiviteit. 

In de opleiding leer je eerst een goede analyse te maken van de mogelijkheden om dyscrasie af te voeren. Je kijkt hierbij naar de constitutie en het functioneren van de uitscheidingsorganen. Vervolgens leer je en ervaar je wat je kunt bereiken met voeding, leefwijze en lichaamsgerichte oefeningen en therapieën. Op de foto's zie je daarvan een paar voorbeelden: een toepassing met leem, een oefening om afvoer van het hoofd aan te zetten via de voeten en een oefening om de nierfunctie te ondersteunen.

Toepassing met leem Lesdag Consulent Natuurlijke Gezondheid Afvoer van het hoofd aanzetten via de voeten Oefening om de nierfunctie te ondersteunen Les Consulent Natuurlijke Gezondheid Lesdag lucht Consulent Natuurlijke Gezondheid

Tijdens de analyse leer je ook om symptomen te vertalen naar de vier natuurkwaliteiten. Er zijn krachten werkzaam in de natuur. Dus ook in ons. Deze krachten kennen we al eeuwen en vertellen je het verhaal hoe alles met alles verbonden is. Die krachten noemen we de vier natuurkwaliteiten, Warm, Koud, Droog en Vocht.

Geschreven door Esther Tenhagen, docent opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid

Wil je meer weten over dit vakgebied? Neem dan een kijkje bij de opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid voor meer informatie

Gratis proefles Opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid

Proefles opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid
  • Download de proefles van de opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap
  • Interessante en aanvullende informatie
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.