Ervaring van een cliënt over haar online coaching traject

Ervaring van een cliënt over haar online coaching traject

Ervaring van een cliënt over online coaching traject

Steeds meer mensen doen een beroep op een coach om hun leven op de rails te krijgen. De werking ervan schuilt ‘m vooral in het concreet benoemen van zaken, de zelfwerkzaamheid, bewustwording en de kortdurende trajecten.

Mindful Analysis is speciaal ontwikkeld om optimaal via internet te kunnen coachen. Het is voortgekomen uit inzichten uit de psychologie, filosofie en reguliere coaching. Vooral is het gebaseerd op het feit dat alle communicatie verandert zodra deze via internet verloopt. En dat het schrijven een manier is om snel tot de kern, tot diepgang en scherpe analyse te komen. Lees onderstaand de ervaring van een cliënt over haar online coaching traject.

Ervaring cliënt online coaching traject:

"Door het schrijven wist ik opeens precies hoe ik het aan moest pakken".
Desiree vertelt over haar eigen Mindful Analysis-traject

"Al een tijdje liep ik rond met allerlei spanningen die ik niet zomaar kon verklaren. Van alles speelde door elkaar heen, zowel op het werk als thuis. Zo was ik als gevolg van een reorganisatie op een afdeling terecht gekomen waar ik niet echt uit de verf kwam. Omdat ik niet goed wist wat ik daar aan kon veranderen, modderde ik maar wat aan. Dat had ook te maken verminderde energie - ik was nogal bezig met het overlijden van een goede vriendin en dat was heftig. Met mijn man kon ik er wel over praten, hij had alle aandacht, maar we kwamen niet tot een oplossing of iets dergelijks.

Eigenlijk kwam ik heel makkelijk googelend over allerlei onderwerpen bij Mindful Analysis uit en ik heb meteen een mailtje gestuurd. Ik kreeg zo goed als direct daarop antwoord en kon beginnen wanneer ik wilde. Een traject duurde een week en het was de bedoeling dat ik iedere dag zou schrijven, lekker makkelijk via email. Dat vond ik wel fijn en overzichtelijk en na de benodigde administratieve handelingen begon ik met schrijven. Ik was vrij om te schrijven wat ik wilde en het rolde er zo allemaal uit. Dat luchtte om te beginnen al op en ik voelde me een stuk rustiger.

In de loop van de week zat ik meestal twee keer per dag te mailen en beantwoordde ik de  vragen die de Mindful Analyst stelde. Er was geen oordeel, ze vroeg alleen flink door, op een manier die je zelf niet kan. Het zette me allemaal erg aan het denken én aan het voelen. Doordat ik alles steeds zelf kon overlezen, zag ik steeds scherper wat er eigenlijk aan de hand was. Juist ook door de rouw reageerde ik zoals ik dat vroeger als kind ook al deed, volgens een vast patroon zoals dat zo mooi heet. Dat inzien hielp op zichzelf al.

Afgezien van de diepgang ging het ook over mijn dagelijks patroon, over voeding, beweging en tijdsbesteding. We kwamen erachter dat mijn man en ik wel spraken, maar dat we dat eigenlijk wat tussendoor deden, en er niet echt voor gingen zitten. En op het laatst kreeg ik ook tips voor wat betreft mijn dagelijks ritme, die echt op mij toegesneden waren. Een traject op maat, individueler kan haast niet.

Het schrijven was erg intensief, maar het heeft me veel gebracht. Ik had daarna ook de energie om op mijn werk het gesprek in te gaan en op een goede manier mijn ideeën weer te geven. Plus ik bedacht een mooie manier om afscheid van mijn vriendin te nemen en haar op een mooie manier eens in de zoveel tijd te kunnen herdenken. Dus er is veel gebeurd in die ene week!"

Student Angela: "De methodiek Mindful Analysis is voor mij een duidelijke houvast om als online coach met cliënten te mailen en met oprechte aandacht te kijken naar wat er is. Het is zeker niet te onderschatten, docente Mirjam bewaakt haar methodiek zorgvuldig en zorgt dat het werk wat je als coach aflevert op kwalitatief hoog niveau ligt. Ik ben als coach en als mens sprongen vooruit gegaan in mijn ontwikkeling. De lesstof, maar ook de praktijkopdrachten hebben in positieve zin veel veranderd in mijn mensbeeld en het met aandacht kijken naar de cliënt. Een flexibele opleiding met ruimte voor eigen inbreng".

Meer weten over Online Coaching? Bekijk het interview met docente Mirjam Windrich of lees meer over de opleiding Mindful Analyst.

Gratis proefles Opleiding Mindful Analyst

Proefles opleiding Mindful Analyst
  • Download de proefles van de opleiding Mindful Analyst
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap
  • Interessante en aanvullende informatie
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.