Gewichtsconsulenten zijn betrouwbare bronnen in afslankland

Voor mensen die problemen hebben met hun gewicht is er volop keuze. Keuze uit allerlei middeltjes, pillen, programma’s om te volgen, etc. Waarom dan juist kiezen voor een gewichtsconsulent?

Een gewichtsconsulent wordt opgeleid vanuit de door de wet vastgestelde richtlijnen voor gezonde voeding. Dit gebeurt in samenwerking met het Voedingscentrum. Van hier uit leren we dat je gezond eet als je de ‘schijf van vijf’  volgt. Ook moet er een evenwicht zitten in je dagelijkse voedingspatroon. Dat betekent een goede balans tussen vetten, eiwitten, koolhydraten, calorieën en voedingsvezels.

De gewichtsconsulent begeleidt je stap voor stap

Je zou misschien zeggen: ‘Dat kan ik zelf ook wel’. Maar juist dat stukje begeleiding zal jou helpen om verder te komen waar het bij jou niet lukte! Stap voor stap wordt je begeleid. En daarbij, misschien zijn er nog andere problemen die voorkomen dat het afvallen wil lukken? Alleen heb je daar misschien helemaal niet bij stil gestaan… Of misschien eet je wel veel te weinig.. En kom je daardoor alleen maar aan! Of misschien mis je net die stok achter de deur..

De gewichtsconsulent biedt professionele ondersteuning

Kortom: Een gewichtsconsulent kan samen met jou bekijken waar het ‘probleem’ zit. En samen kun je tot een oplossing komen. Dit  kan door je betrouwbare informatie te geven, gebaseerd op onderzoeken en wetenschappelijk bewezen feiten! Een stuk professionele begeleiding kan jou net die drempel overhelpen waar je zo tegen op keek! In alle rust en vertrouwen kan jij je verhaal kwijt en je zult zien dat je  door middel van een verandering in je levensstijl je een heel ander mens wordt die zich veel fitter voelt…!!