Hoe kom ik bij mijn gevoel? Zo laat je je intuïtie spreken

Hoe kom je bij je gevoel? Dat wat je onbewust weet en spontaan tot je spreekt als je het de ruimte geeft? Dus zonder dat je eindeloos voor- en nadelen tegen elkaar afweegt?

Lees verder over hoe je je intuïtie ontwikkelt en laat spreken.

Proefles opleiding Energetisch Coach

Gratis proefles opleiding Energetisch Coach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer meer over intuïtie.
  • Ontdek de 7 hoofdchakra's.

1. Trek de natuur in

Het groen en de planten in de natuur hebben een kalmerend effect op je geest. En het fijne daarvan is dat je zo beter in contact kunt komen met je onderbewuste. Er komt ruimte in je psyche om echt te voelen en te luisteren naar wat je innerlijke stem je wil vertellen.

2. Vertrouw op wat je hart je ingeeft

Laat je niet leiden door dat stemmetje met mitsen en maren. Vaak is dat je angst die aan het woord is. Leg het terzijde en vertrouw gewoon op je allereerste spontane ingeving. Die ligt vaak in lijn met jouw leven en weerspiegelt wat bij je past. Heus, ga ervoor. Bedenk daarbij: is je beslissing niet juist? Dan kun je er altijd nog op terugkomen of je koers aanpassen.

3. Luister naar je lichaam

Luisteren naar je lichaam helpt. Via het onderbewustzijn geeft je lichaam je namelijk allerlei signalen. Luister naar de seintjes die het geeft. Heb je een knoop in je buik? Gespannen nekspieren? Hoofdpijn? Of dwarrelen er vlinders in je buik? Voel je je licht als een veertje? Negeer die signalen niet. Want, voelt het niet goed? Dan is het vaak ook niet goed. Ook als het logisch lijkt.  

4. Schrijf je spontane ingevingen op

Noteer gevoelens, ingevingen, indrukken et cetera die je krijgt zonder dat je meteen weet waarom. De kans is groot dat je onderbewuste probeert je iets te vertellen, maar dat het niet tot je doordringt. Omdat je druk bent of afgeleid wordt. Door bijvoorbeeld je smartphone die trilt, rinkelt of pingt, je eten aan het koken bent, je kinderen je aandacht opeisen, je tv kijkt en dergelijke. Wil je je gevoel dan wel je intuïtie meer ruimte geven? Dan moet je juist leren kleine signalen op te pikken. Wanneer je daar meer voor open staat, ontdek je dat je gevoel regelmatig contact met je maakt. Ook een dagboek bijhouden bevordert je intuïtieve ontwikkeling.

5. Start met mediteren

Ook het beoefenen van meditatie, yoga en mindfulness zijn prima manieren om meer bij je gevoel te komen. Immers, je stopt dan die continue stroom gedachten. Gevolg? Je ervaart innerlijke rust en bent in het hier en nu. Daardoor kun je vervolgens beter bij je echte gevoel komen en je intuïtie laten spreken. Ga ermee aan de slag. Zoek een rustige plek op waar je je prettig en op je gemak voelt en luister naar je onderbewuste.

6. Wees creatief

Bij je gevoel komen, kan ook door je onbewuste te voeden. Bijvoorbeeld door creatieve activiteiten te ontplooien. Van muziek maken, tekenen en verhaaltjes schrijven tot knutselen en/of lezen. Laat je fantasie de vrije loop en smoor de innerlijke criticus die over je schouder meekijkt. Verbaas je over wat er zich spontaan ontwikkelt. 

7. Hoe kom ik bij mijn gevoel? Droom!

Dromen geven je inzicht in je onbewuste. Bijvoorbeeld waar je naar verlangt, wat je angstig maakt en hoe je je voelt. Houd een tijdje bij wat jouw dromen je vertellen. De kans is groot dat het je nieuwe gevoelsmatige inzichten oplevert. Anderzijds kun je via dromen je onbewuste vragen om wat hulp. Is er een vraag waar je antwoord op wenst? Zet je vraag op een papiertje of stel het hardop voor je gaat slapen. Het zet zo je intuïtieve kant aan tot actie in je slaap. Grote kans dat je het antwoord krijgt aangereikt in je droom. 

Luk het je ondanks alle inspanningen niet een antwoord te vinden? Dan kun je ook een coach benaderen om je daarbij te begeleiden.

‘Mijn intuïtie weet het al. Nu nog de argumenten erbij bedenken. Maar hoe?’ Uit onderzoek blijkt dat je gedrag voor 95% wordt aangestuurd door je onderbewuste. Je ‘onderbuik gevoel’ is goed. Maar hoe kan je daar je belangrijke keuzes op baseren? Leer met de opleiding Energetisch Coach te vertrouwen op je intuïtie in een rationele wereld.