Hoe voetreflexmassage kan helpen bij stress

Reflexzonemassage vindt haar oorsprong in China en maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. De Chinese Geneeswijzen zijn erop gericht om ziekten, stress en onbalans te voorkomen. Reflexzonetherapie gaat ervanuit dat alle delen in het menselijk lichaam corresponderen met bepaalde zones op de voeten, handen en oren. Deze zones noemen we ook wel de voet-, hand- en oorreflexzones.

Reflexzonetherapie is een holistische geneeswijze. De term ‘holistisch’ is afgeleid van het Griekse woord ‘holos’, dat ‘geheel’ betekent. Reflexzonetherapie gaat uit van het functioneren van de mens in totaliteit. Bij mijn behandelingen kijk ik dan ook niet alleen naar symptomen, maar ook naar de achterliggende oorzaak van de klachten. Pas als de oorzaak kan worden opgelost, ontstaat er ruimte voor herstel.

Hoe werkt voetreflexmassage?

Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, die zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energiereflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen kunnen moeilijker worden aangevoerd. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorbloeding en langzaam slibt alles dicht.

Afvoer van afvalstoffen

De afvalstoffen bevatten veel urinezuurkristallen. Doordat de kristallen tijdens de massage tegen de zenuwuiteinden kunnen worden gedrukt, kun je dat als pijnlijk ervaren. De afvalstoffen worden door de massage van de reflexzones (zenuwuiteinden) vergruisd, verdeeld en afgevoerd. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd.

Voetreflexmassage stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam
Een goede doorbloeding is essentieel voor een optimaal functionerend lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat zuurstof en voedingsstoffen beter kunnen worden aangevoerd en door het lichaam worden opgenomen. Met een verbeterde doorbloeding kunnen symptomen of klachten afnemen of zelfs geheel verdwijnen.

Alles samenvattend:  met voetreflexmassage wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Wat heeft dit alles nou te maken met stress?

Het is niet verwonderlijk, dat veel klachten ontstaan door stress. Lang aanhoudende stress of spanning werkt als een knellende band. Het zorgt voor spierspanning, wat een negatief effect heeft op de doorbloeding. De voorziening van zuurstof en voedingsstoffen neemt af en afvalstoffen hopen zich op in het lichaam waardoor er klachten ontstaan.

Reflexzonebehandelingen zijn erop gericht om ontspanning in het lichaam teweeg te brengen, om van daaruit het herstel te bevorderen. Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd, ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Daardoor komt er meer ruimte. Het bloed dat meer gaat stromen geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte. Je krijgt inzicht in en wordt je bewust van je eigen leven. Je krijgt innerlijke rust, gaat beter slapen, krijgt een beter humeur en een blijere blik. Geef je over en leer anders te denken !

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.