Kom weer thuis in uw lijf met een echte massage

Het leven van alledag ziet er nu nogal anders uit dan de wereld van zo’n 50 jaar geleden. De snelheid en hoeveelheid informatie die we per week te verwerken krijgen  is fors toegenomen. Ook de rol van ieder individu is veranderd. Vanuit een klassiek rollenpatroon zijn we geëmancipeerd, waardoor vrouwen én mannen activiteiten verrichten die vroeger als typisch vrouwelijk of typisch mannelijk werden gezien.

Deze veranderingen hebben (nog) niet geleid tot fysieke aanpassingen van ons lichaam en geest, we zien er nog nagenoeg hetzelfde uit als 50 jaar geleden. Toch is er veel veranderd…

Beleving

Door de toegenomen toegankelijkheid van informatie is onze (belevings-)wereld ook veel groter geworden. Terwijl vroeger de wereld buiten de wijk of het dorp waarin je woonde onbekend was, weten we nu, allemaal tegelijk, wanneer Nederland niet meedoet aan de finale van het songfestival. Mede dankzij de sociale media, krijgen we naast algemene informatie ook nog eens informatie over ieders eigen belevingswereld. In feite zijn we de hele dag druk met het scannen van ontzettend veel informatie en selecteren we interessante en relevante informatie hieruit. Door de onmetelijke en onophoudelijke informatiestroom is het aantal momenten van rust beperkt. Ook de rolvervaging tussen vrouwen en mannen draagt hieraan bij: samen moet je de oppas plannen, samen moet je afspreken wie de wasmachine uitpakt en het huis poetst, omdat je dit allemaal niet alleen kunt.  In plaats van rust ervaren we meer onrust, druk en stress.

Overleving

Hoe voorkom je dat je gek wordt? Veel mensen stellen zich deze vraag minimaal wekelijks. De welvaart zou ons gelukkiger moeten maken, maar de beleving is anders. Hoe kunnen we (blijven) voldoen aan de verwachtingen die we onszelf en gevoelsmatig door anderen laten opleggen? Het is weer een beetje de ‘survival of de fittest’,  maar dan niet de sterkste, maar letterlijk de meest fitte; lichaam en geest gezond hebben en houden.

Rust geeft je de ruimte

Het is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat ontspannen door sport, massage of gewoon niets doen, je uiteindelijk productiever, gelukkiger en gezonder maakt. Op tijd aandacht besteden aan en tijd nemen voor jezelf, worden steeds meer bepalend voor jouw gelukbeleving. Mensen laten zich leiden door emoties en stress en komen hierdoor verder van zichzelf te staan, het is de kunst om op tijd thuis te komen.

Een gediplomeerd therapeut Integrale Lichaamsmassage brengt je graag weer naar jouw basis. Een lichaamsmassage geeft je ontspanning en nieuwe energie om de hectiek van alledag te kunnen weerstaan. Gun het jezelf!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.