Kom weer in uw ‘oer’spronkelijke ritme | Sonneveltopleidingen D7

Kom weer in uw ‘oer’spronkelijke ritme

oorspronkelijke ritme

Ook het gevoel dat u nooit meer aan uzelf toekomt? Heeft u het idee dat u steeds tijd tekort komt? De tijd gaat niet snel voorbij. Wij zijn het die haastig aan onszelf voorbijgaan. Hoogste tijd om eens wat vaker stil te staan.
De eerste stap is om weer in contact te komen met uw oorspronkelijke natuur. Lees hieronder wat u kunt doen om langdurige stress te voorkomen.

Luister naar de natuur. De natuur doet niet aan energieverspilling. Iedere plant en elk dier is een duidelijke weerspiegeling van een evenwichtig leven. Alleen als mensen zich er mee gaan bemoeien gaat het vaak mis. Er is in de natuur veel te leren over het nemen van herstelmomenten. Door u beter af te stemmen op het natuurlijke ritme van uw omgeving ontstaat er meer balans.

Voor 1878 was er nog geen kunstlicht. We leefden toen nog veel meer volgens het ritme van de seizoenen. De primitieve volkeren doen dat nog steeds. De kalender was opgebouwd volgens de omlooptijd van de zon en de maan. De seizoenswisselingen werden ritueel gevierd met feesten. De dag werd afgesloten bij het vuur met verhalen van de afgelopen dag. Er was tijd om de indrukken die door de dag heen waren opgedaan te verwerken. Daarna ging men slapen om bij het eerste daglicht weer op te staan.

Wel eens op het midden van een warme zomerdag een vogel horen fluiten? Waarschijnlijk niet, omdat deze dan op het heetst van de dag een middagdutje doen. In Mediterrane landen is dit ook bij mensen nog steeds de gewoonte. Andere voorbeelden van een harmonieuze afstemming met de natuur is dat het menselijk lichaam is afgestemd op planeten. Een menstruatiecyclus beslaat 28 dagen; precies de omlooptijd van de maan. In België spreken de vrouwen om die reden nog steeds van “maanstonden” als ze het hebben over hun menstruatieperiode. Een zwangerschap duurt ook geen 9 maanden, maar 10 “maan-maanden”.

Dit natuurlijke ritme van licht en donker, inspanning en ontspanning, geven en ontvangen zit naadloos met uw lichaam verbonden. Met de voortschrijding van de techniek bent u waarschijnlijk steeds verder van uw vertrouwde lichaam af komen te staan.

Tips voor meer kwali-tijd

  • Begin met één t.v.-vrije avond
  • Plan een wekelijkse spelletjesavond met uw (klein) kinderen, vrienden of familie
  • Vervang het lezen van de krant door een stevige wandeling
  • Besteed een kwartier per dag aan het gelukkig maken van een dierbaar iemand
  • Laat u inspireren…!

Wilt u ook leren hoe u meer kwaliteit in uw leven kunt brengen? Klik hier

Gratis proefles Opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid

Proefles opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid
  • Download de proefles van de opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap
  • Interessante en aanvullende informatie
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.