Kook ook!
Hou jij van koken en geniet je er ook zo van om anderen te verwennen met jouw kookkunsten? Of haal je liever snel iets kant-en-klaars? Hou je niet van koken maar wel van lekker eten? Allemaal verschillende mensen op de wereld met veel verschillende interesses, maar eten, dat moeten we allemaal!
Geniet van het koken
Koken kan erg leuk zijn wanneer je je angst laat varen. Ga naar de winkel en geniet van het kopen van (verse) producten en verdiep je in het verzamelen van leuke en lekkere recepten. Bereid je goed voor op datgene wat je gaat maken, je zult fouten maken, maar hiervan leer je en zul je beter gaan presteren. Je wordt immers niet als goede kok geboren! Zet een muziekje op in de keuken en neem er een goed glas wijn bij.
Heb je kinderen? Betrek ze bij het koken en laat ze mee helpen, ze zullen het geweldig vinden! Geniet van je leerproces en wees trots op datgene wat je klaarmaakt.
Samen koken
Je word tegenwoordig overspoeld met allerlei kookprogramma’s op tv. Als je interesse ligt bij eten en koken, is het heerlijk om naar te kijken. Er zijn ook genoeg mensen die elke dag iets op tafel zetten, omdat het moet. Hou je niet van koken of weet je niet goed hoe, maar wil je toch graag iets lekkers op tafel zetten voor bv. je echtgenoot, gezin of voor jezelf? Wat dacht je dan van samen koken. Kijk eens rond op internet, kookworkshops, kooklessen of gewoon thuis koken samen met vrienden of familie. Er valt heel veel te leren, als jij het graag wil!
Koken op maat beter voor het milieu
Ruim 40 kg voedsel per persoon beland er jaarlijks in de prullenbak, daarvan bestaat een derde uit maaltijdresten. Probeer niet teveel voedsel te produceren, dit is al een stap in de goede richting. Probeer te koken op maat!
Probeer afgepaste porties groente of vlees te maken. Gooi restjes niet weg, maar bewaar ze voor een lunch of diner de komende dagen. Hou eens een paar weken bij wat je weggooit, je zult versteld staan!
Passie voor koken van huis uit mee gekregen
Toen ik nog heel jong was, betrok mijn moeder mij en mijn broer en zus al bij het koken. Ik mocht op het aanrecht zitten en meehelpen, champignons schoonboenen, koekjes bakken met vriendinnetjes, we vonden het geweldig. Goed eten op tafel dat is belangrijk, zegt mijn vader altijd.
Zelf ben ik nu kok en geniet ik ervan om mensen te verwennen met mijn kookkunsten. Eten komt iedere dag terug, want we halen er onze energie uit, maar we stoppen er nog veel meer energie in! Voedsel is kostbaar, dus geniet ervan en ga er bewust mee om!