Leven vanuit je hart

Wat zou het mooi zijn als wij mensen in staat zouden zijn altijd vanuit ons hart te leven, ons te realiseren dat hoe we ons voelen voortkomt uit ons denken, ons hoofd. Dat ons hoofd een computer is met een harde schijf, waar heel veel aangeleerd automatisch gedrag is opgeslagen. Dat het mogelijk is waar gewenst stukjes van die harde schijf te deleten. Door te gaan voelen en te luisteren naar ons hart. Dan kunnen die stukjes worden vervangen door nieuw gedrag, gedrag dat beter past bij wie we zijn, onszelf.

We leven allemaal met de gedachte niet goed genoeg te zijn

Je verstand kan denken, associëren, onthouden, vergelijken en wat al niet. Geen computer kan tippen aan jouw grijze cellen. Het verstand wil graag de baas spelen en vertelt ons wat we moeten doen. We laten ons verstand aan het stuur staan van ons leven. Met je verstand alleen kom je niet ver als je die andere reis wilt maken, de tocht naar ons Zelf. Je verstand weet dat het dan onderweg het stuur moet overgeven en zal je vertellen dat die reis niet nodig is. De kunst is dan niet naar je verstand te luisteren. Als je dichter bij je Zelf wilt komen, moet je verder dan je verstand, dan moet je naar je hart.  

Als mens worden we gevormd in de eerste vijf levensjaren. We ontdekken onze ouders en onze omgeving. We nemen normen en waarden over van onze ouders, onze leraren en leeftijdgenootjes. We leren ‘hoe het moet’ en ‘hoe het hoort’, we worden geprogrammeerd. Ergens ontstaat het idee dat we niet goed zijn zoals we zijn en raken steeds verder van ons Zelf verwijderd. Ons Zelf loopt schade op en trekt zich terug. We leren na te denken en te luisteren naar het stemmetje in ons hoofd als we iets moeten beslissen. Zo ontstaan patronen, karrensporen in ons handelen, omdat we het zo gewend zijn, omdat het veilig is.

Laat je hoofd buigen voor je hart

We zoeken de oorzaak van hoe we ons voelen buiten ons zelf, ons onbewust dat situaties en mensen op ons pad ons spiegelen, ons de gelegenheid geven naar binnen te gaan en te voelen wat er bij ons uit balans is. Want als je leert in je hart te kijken, je hart te voelen, voel je je eigen kracht.

Voel je dat je een goed mens bent. Voel je wat je wilt, wat je doel is in dit leven. Je hart zal je leren van jezelf te houden zoals je bent, van anderen te houden zoals ze zijn. Je hart zal je milder maken in oordelen over jezelf en anderen. Het antwoord op vragen ligt in je hart. Luisteren naar je hart zal je leren wie je bent, zal je vullen met zelfvertrouwen, met liefde voor je Zelf en het wonder dat leven heet. Luisteren naar je hart brengt innerlijke rust. Het zal je ruimte geven te handelen vanuit je hart en oude denkwijzen en aangeleerde patronen om te buigen.

Je hoeft het niet alleen te doen

Ben jij op een keerpunt in je leven? Ben jij op zoek naar antwoorden? Wil jij weten waarom het leven je alsmaar dezelfde situaties spiegelt? Praat dan eens met een levenscoach. Die helpt je, stap voor stap, de reis van je hoofd naar je hart te maken. 

Proefles opleiding Levenscoach

Gratis proefles opleiding Levenscoach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • De fasen van levenscoaching.
  • Inleiding in karakterstructuren.

Er is geen proefles beschikbaar voor de gekoppelde opleiding.