Mei, de maand van groei en bloei

Mei, de maand van groei en bloei

De maand mei staat voor groei en bloei. De natuur ontwaakt, planten groeien en vogels fluiten. De natuur komt tot leven. De natuur laat ons elk jaar weer zien dat het geen dag te laat is om ergens mee te starten, de natuur kijkt tenslotte niet op een dagje eerder of later.

Onwillekeurig is de mens geneigd deze cadans der natuur te volgen en mee te groeien, te groeien tot de climax van de zomer die er op volgt.

Maak contact met de natuur

Wat kunnen we leren van de lente? Door onszelf over te geven aan het ritme van de natuur en aan onze eigen natuurlijke aard, kunnen we ons één voelen met de natuur en met ons eigen gevoel. Maar hoe maak je contact met de natuur? En hoe laat je jezelf meevoeren op het ritme van de natuur?

Doordat we in onze geïndustrialiseerde samenleving ver van onze oorspronkelijke, natuurlijke habitat leven, zijn we het contact met de aarde verloren en vervreemd van onze natuur. Door jezelf te aarden, herstel je je contact met de aarde en met je eigen persoonlijkheid.  Met wat simpele technieken kun je al snel dichter bij jezelf komen.

Ga eens naar buiten

Als je ’s morgens wakker wordt en het is lekker fris buiten, loop dan eens met je blote voeten door het nog vochtige gras. Zoek een plaats waar je prettig kunt staan en zoek naar een stabiele houding. Voel daarbij hoe je voeten contact maken met de aarde. Sluit vervolgens je ogen en geef jezelf innerlijk de gelegenheid tot rust te komen.

Adem nu rustig diep in door je neus en voel de frisse ochtendlucht je longen vullen. Richt je aandacht op je voeten. Voel hoe ze zich vormen naar de ondergrond. Visualiseer hoe je voeten energie uit de aarde trekken. Neem een flinke ademteug door je neus en snuif de energie helemaal omhoog tot aan je kruin. Je voeten voelen een met de aarde en symboliseren de wortels van een boom.

Door regelmatig een grondingoefening te doen, kom je dichter bij jezelf en bij de natuur. Daarmee geef je jezelf over aan het ritme van de natuur en ben je beter in staat in contact te komen met je natuurlijke aard.

Wil je in balans leven met jezelf en de natuur? Dan is de opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid iets voor jou.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.