Met voetreflex creëer je tijd op een ontspannende manier | Sonnevelt Opleidingen

Met voetreflex creëer je tijd op een ontspannende manier

In onze huidige maatschappij wordt er veel van ons verwacht. Door alle verplichtingen en het drukke leven dat we leven, schiet de zorg voor ons zelf er nogal eens bij in. Zelfs tijd maken voor ontspanning is niet meer altijd vanzelfsprekend en lijkt soms zelfs niet meer mogelijk. Met voetreflexmassage gun je jezelf niet alleen een moment van pure en diepe ontspanning; tegelijkertijd levert het je tijd op en wordt je lichaam aangezet tot het opruimen van vervuiling en oplossen van klachten.

Creëer tijd door ontspanning

Steeds vaker komt het nemen van ontspanning op een laatste plaats te staan. Vaak is dit voor de momenten waarop er tijd ‘over’ is, als er even geen andere verplichtingen zijn. Dat is jammer want als je het goed bekijkt, creëer je juist tijd met ontspanning!
Als je het druk hebt, heb je het vaak ook ongemerkt druk met denken aan dat het zo druk is. Je werkt niet meer efficiënt doordat je onbewust met meer dingen tegelijk bezig bent in je hoofd. Door het opbouwen van spanning gaat je werktempo naar beneden. In erger gevallen lijdt dit tot vermoeidheid en stress. Ontspannen gaat niet meer vanzelf en het genieten van kleine dingen kan verdwijnen en klachten kunnen ontstaan. Bovendien kosten doktersbezoeken weer tijd en in plaats van ontspanning geeft het onrust of zelfs stress.

Hoe helpt voetreflex je daarbij?

Een voetzonereflexmassage brengt je naar een diepere laag van ontspanning. Hierdoor kom je los van alles wat door je hoofd speelt. Na afloop merk je dat het je lucht, ruimte en energie heeft gegeven. Er is plaats voor nieuwe inzichten. Je krijgt de dingen weer op een rijtje en kan daardoor efficiënt knopen doorhakken, dingen afronden en loslaten. Bovendien is  er weer tijd en ruimte over voor nieuwe dingen!

Klachten verdwijnen

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Luister naar je lichaam en respecteer je eigen grens. Iedereen weet dit, maar doen we dit ook? Door alle drukte merken we vaak de signalen die ons lichaam geeft niet meer op. Hierdoor gaat het lichaam harder schreeuwen om aandacht door het ontstaan van allerlei klachten.

Middels drukpunten op de voet worden er prikkels gegeven naar het corresponderende orgaan/weefsel. Hiermee wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam in gang gezet. Het orgaan/weefsel krijgt een betere doorbloeding waardoor het meer zuurstof krijgt en afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Met voetreflexmassage kunnen de meeste klachten op een ontspannende manier verholpen worden. Twee vliegen in 1 klap dus! Of eigenlijk 3: meer ontspanning, minder klachten en meer tijd. Dus als je tijd wilt besparen en goed voor jezelf wilt zorgen, plan dan wat tijd in voor voetreflextherapie. Je zult ervaren dat het werkt!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.