Mindset coach worden?

Wil je mindset coach worden? Dat betekent al lang niet meer dat je uitsluitend (top)sporters begeleidt om topprestaties te leveren. Tegenwoordig investeren ook particulieren, zakenmensen, CEO’s, managers en werknemers in mental coaching om het beste uit zichzelf te halen en optimaal te presteren. Meer over het belang van mindset coaching en hoe je een professionele mindset coach wordt.

Wat is een mindset coach eigenlijk?

Is mindset coach worden je ambitie? Dat betekent dat je eigenlijk een soort personal trainer voor de mindset wordt. Je begeleidt mensen die aan de slag willen met hun mentale conditie ofwel hoe zij denken. Hoe je denkt beïnvloedt namelijk zowel je gevoel als je gedrag. Dus, denk je positief? Dat voelt goed, geeft energie en je handelt in lijn daarmee. Je bent ondernemend, doelgericht en in staat maximaal te presteren. Echter, denk je negatief? Dat voelt niet goed, maakt je passief en ondermijnt je zelfvertrouwen. Je bent onzeker, ervaart spanningen waardoor je er niet in slaagt dingen te bereiken. 

Als mental- of mindset coach help je mensen negatieve en niet-helpende gedachten om te buigen naar positieve denkpatronen. Daardoor krijgen zij weer de controle over hun leven en zijn beter in staat te presteren: persoonlijke en professionele doelen te bereiken.

Waarom mindset coaching? 

Je heil zoeken bij een mental coach voor mindset coaching is vandaag de dag niet ongewoon. De hedendaagse prestatiemaatschappij stelt hoge eisen en verwachtingen. Daardoor kan het soms een hele kluif zijn om alle ballen hoog te houden. Van je gezin, het huishouden, carrière maken en passievol leven tot mantelzorgtaken, sporten, hobby’s en je sociale contacten onderhouden. Dat dat spanningen geeft, je uit balans brengt en zorgt dat je niet meer goed functioneert op je werk, privé en of maatschappelijk, is niet ongewoon.

Wil je daar structureel verandering in aanbrengen? Weer grip krijgen op je leven? Je vitaal, positief en veerkrachtig voelen? Mindset coaching biedt dan uitkomst.

Bekend is inmiddels dat goed in je vel zitten en prestaties leveren niet alleen draait om fysiek fit zijn. Het is immers evenzo belangrijk om je mentale conditie op peil te houden om goed in je vel te zitten en optimale resultaten te bereiken. Topsporters hebben niet voor niets een trainer en een mental coach. Zij moeten zowel fysiek als mentaal topfit zijn om keer op keer onder druk maximaal te presteren.

Wanneer je zowel fysiek als mentaal vitaal bent, zit je goed in je vel, neem je de regie en ben je in staat voluit te leven. Je ziet geen beren op de weg en durft uitdagingen aan te gaan, ziet kansen je talenten te ontplooien, je te ontwikkelen en te groeien.  

Mindset coach opleiding

Spreek mindset coach worden je aan? Sonnevelt verzorgt een klassikale hbo-opleiding tot Mental Coach. De studie duurt ongeveer een half jaar en wordt verzorgd door ervaren docenten. Behalve theoretische kennis opdoen over onder andere hoe het brein werkt, leer je ook hoe je mensen effectief motiveert doelen te behalen, gedragspatronen positief beïnvloedt en doelgericht coacht. Verder maken oefensessies en gesprekken voeren met proefcliënten onderdeel uit van de opleiding.

Waar aan de slag als mindset coach?

Als mental coach kun je bijvoorbeeld een eigen coachpraktijk starten of de opgedane kennis toepassen in een praktijk die je al runt. Maar, je kan met je opgedane knowhow ook trainingen over gedragsverandering verzorgen binnen het bedrijf waar je werkt. Daarnaast geeft de opleiding je de benodigde handvatten om je eigen gedachtenpatronen onder de loep te nemen en je gedrag te veranderen. Daardoor voel je je niet alleen mentaal sterker, maar ook fysiek heeft het een positief effect waardoor je meer in balans bent en beter in staat werk-, studie- en/of privédoelen te halen.

Wil je graag aan de slag met mindset coaching? Sonnevelt Opleidingen biedt diverse coachopleidingen waaronder die tot Mental Coach. Benieuwd wat oud-studenten na hun opleiding zijn gaan doen? Bekijk dan de interviews waarin oud-studenten hun ervaring en tips delen over het het starten en runnen van een eigen praktijk of het werk als zzp'er.

Proefles opleiding Mental Coach

Gratis proefles opleiding Mental Coach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Het Mental Coach Model/lemniscaat.
  • Inleiding bewegen en tegenbewegen.