Natuurvoeding, dat is iets voor vegetariërs en geitenwollensokkentypes…toch?

Nee dus, want als je boodschappen gaat doen in een natuurvoedingswinkel kun je zien dat een uitspraak als deze zeker niet aan de orde is. Natuurvoeding is voor mensen die bewust in het leven staan, die het belangrijk vinden wat en hoe ze eten. Het is trendy om natuurvoeding te eten en bewuster te leven. Kijk maar naar de termen zoals Ecofabulous. De nieuwe generatie van bewustwording in een modern hip jasje.

We hoeven natuurlijk niet te spreken over trendy of modern. Het is een feit dat het stukken gezonder voor je is om natuurvoeding te eten. Je kiest dan voor vers, puur en eerlijk.

Natuurvoeding, de feiten

• Zo puur mogelijk; ongeraffineerde (onbewerkt) voeding en volle producten zonder toevoegingen.
• Eerlijke voeding; eerlijk voor de dieren en milieuvriendelijk geteeld.
• Eerlijk voor de mens door producten fairtrade te verhandelen en de boer een eerlijke prijs te geven.
• Vers; groenten en fruit uit het seizoen en uit de regio. Hierdoor is er een zo kort mogelijke tijd van grond tot mond.
• Biologisch geteeld; zonder bestrijdingsmiddelen. Een gezonde wijze voor zowel bodem, plant, dier als mens.
• Maar ook zonder de magnetron; zodat je ‘levende’ voeding blijft eten.
• Maar ook met een maaltijd bewust samengesteld met verschillende groenten, granen, eiwitten(peulvruchten, vette vis en weinig vlees), de juiste vetten, kruiden en specerijen en dat met liefde en aandacht bereidt.

Natuurvoeding vraagt om een bewustere manier van boodschappen doen

De producten zijn over het algemeen gezien iets duurder, maar hierdoor ga je wel bewuster je spullen kopen. Neem bijvoorbeeld groenten; regulier kom je in de verleiding voor aanbiedingen zoals 1+1 gratis. Dan heb je twee komkommers, twee bakken tomaten, etc. thuis liggen. Aan het einde van de week is de helft verlept of al bedorven, omdat je het niet op krijgt door teveel voorraad. Voor het geld wat je dan weggooit heb je mooie smaakvolle (want de groenten en fruit zijn nu eenmaal veel smaakvoller) groenten. Denk hierbij aan heerlijke tomaten die naar tomaten smaken in plaats van waterbommen.

Als  je naar een natuurvoedingswinkel gaat, dan wandel je vaak al in een heel andere sfeer. Met mensen die gedreven zijn door overtuiging, die aan het ontdekken zijn. Je proeft daar gewoon termen als inspiratie en beleving. Mooi meegenomen is dat de medewerkers kennis van zaken hebben en je graag advies en service geven.

Dus de geitenwollensokken blijven mooi in de kast en ervaar dat het heerlijk is voor lichaam en geest om natuurvoeding te eten.

Proefles Opleiding Natuurvoedingsadviseur

Gratis proefles opleiding Natuurvoedingsadviseur

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer de basisprincipes van natuurvoeding.
  • Ontdek de soorten en functie van koolhydraten.