Natuurvoeding helpende hand bij stress

Stress is tegenwoordig een veel voorkomend probleem aan het worden. De lat ligt hoog in onze maatschappij. Het willen hebben van een goede baan, een fijne relatie, sociale contacten zijn zomaar een aantal zaken die voor de meesten van ons zeer herkenbaar zijn. Punten waarvoor we bereid zijn ver te gaan. We moeten wel. We willen toch bijblijven met de rest, tenslotte willen we allemaal succesvol zijn. Helaas is goed niet goed genoeg.

Natuurvoeding en stresssituaties

Wat nu als er zich een situatie voordoet, zoals bijvoorbeeld een scheiding of ziekte? Dit alles kan stress veroorzaken wat vaak doorspeelt in je voeding. Neem als voorbeeld de neiging om zoet of juist die vette snack te willen eten, terwijl je eigenlijk net hebt gegeten en geen honger hebt. Mensen hebben niet in de gaten hoeveel impact voeding heeft op hun lichaam. Voordat je het weet zit je een negatieve cirkel omtrent je eetpatroon.

Wees je bewust van de invloed van natuurvoeding

Waarom zou je je lichaam niet willen helpen, juist door je er bewust van te zijn dat natuurvoeding je helpt om stressbestendiger te worden? Dat is toch wat je uiteindelijk wil; het kunnen omgaan met stressvolle situaties en je daardoor beter voelen. Je wilt je sterk voelen alsof de hele wereld aankan door zelf die bewuste keuze te durven maken. Dat is toch wat centraal staat in deze maatschappij: durven, doen en daarmee scoren.

Doen

Het alles onder controle willen hebben begint toch echt met de voeding die jij zelf in je lichaam stopt, zelf bepalen wat voor gezonde natuurlijke voeding je eet, wetende dat je hiermee jezelf onder controle hebt. Daarmee maak je een begin met hoe je met een stressvolle situatie omgaat. Dat is pas een kick. Jij bent toch de baas?

Tip

Verdiep je eens in natuurvoeding. Ontdek wat natuurvoeding voor je kan betekenen. Op deze manier krijg je meer kennis over gezonde voeding die je lichaam zal verrijken in plaats van belangrijke voedingsstoffen te ontnemen, voedingsstoffen die je heel hard nodig hebt in stressvolle situaties. Ervaar hoe je een verantwoorde levensstijl kunt creëren door middel van voeding, beweging en vooral inzicht. Geniet van je kennis en doe hiermee je voordeel, want dit alles zal je helpen om beter met stress om te kunnen gaan.

Wil je je verder verdiepen in natuurvoeding? Ervaren hoe natuurvoeding lichaam en geest beïnvloedt? Anderen begeleiden natuurlijker te eten? Via Sonnevelt kun je de opleiding Natuurvoedingsadviseur volgen. Download gratis een proefles!

Proefles Opleiding Natuurvoedingsadviseur

Gratis proefles opleiding Natuurvoedingsadviseur

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer de basisprincipes van natuurvoeding.
  • Ontdek de soorten en functie van koolhydraten.