Ontdek wie jij in de basis bent als coach

Ontdek wie jij in de basis bent als coach

Wil je graag coachen? Als aanvulling op je huidige werk of omdat je er je beroep van wilt maken? Dan is het fijn een goede basis te hebben. Dus, enerzijds de ins en outs van het coachvak onder de knie krijgen en anderzijds weten wie je zelf in de basis bent. Daarom in dit blog onder andere meer over het belang van een opleiding tot Basis Coach en wat een Basis Coach doet.

Weet jij wie je bent?

Wanneer je beroepsmatig aan de slag wilt als coach is het fijn om goed beslagen ten ijs te komen. Coachen is namelijk een serieus vak. Als coach begeleid je mensen op een positieve en objectieve manier bij het behalen van zelfgekozen persoonlijke en/of professionele doelen. Voorbeelden zijn onder andere: weinig zelfvertrouwen hebben, kampen met keuzestress, je passie vinden, carrièrestrubbelingen ervaren, omgaan met conflicten of een burn-out overwinnen. 

Om dat op een adequate manier te doen heb je meer nodig dan een flinke dosis levenservaring, beschikken over genoeg inlevingsvermogen en een luisterend oor. Zo vereist het werk van een coach behalve basis coachvaardigheden ook een flinke dosis (zelf)kennis.  

Begin bij jezelf

Wil je aan de slag als professionele coach? Je het vak eigen maken om onbevooroordeeld het maximale uit mensen te halen, zodat zij zich optimaal kunnen ontplooien? De opleiding Basis Coach geeft je alle benodigde handvatten voor een goede start als coach.

Je gaat tijdens de opleiding aan de slag met jezelf. Uitzoeken wie jij in de basis bent. Je authentieke ik. Dus achterhalen wat je kwaliteiten zijn, waar je talenten liggen, wat je waarden zijn en welke belemmeringen je ervaart. Wanneer je hier inzicht in hebt kun je je verder ontplooien en groeien als coach in een richting die bij je past. Met de juiste vakkennis, coachmethoden en technieken die bij jou persoonlijk passen en ook goed voelen.  

Anderen begeleiden naar hun basis

Als Basis Coach ben je in staat mensen op een professionele manier te begeleiden bij de zoektocht naar hun basis. Dus wat hun kwaliteiten en talenten zijn. Wat hun leven zinvol maakt, waar zij energie van krijgen en waar zij gelukkig van worden. Ofwel wat ertoe bijdraagt dat zij zich mentaal fit en fysiek vitaal voelen. Kortom, mensen helpen een optimale balans in het leven te vinden.

Als professionele coach beschik je over essentiële kennis, speciale competenties en uiteraard deskundige coachvaardigheden om mensen vooruit te helpen. Dat doe je niet door met een pasklaar antwoord of oplossing te komen maar als Basis Coach faciliteer je dit proces.

Onder andere door actief te luisteren en vragen te stellen om zo de cliënt zelf tot inzicht te brengen wie hij/zij in de basis is en welke gedragspatronen belemmerend of juist dienend voor hem/haar kunnen werken. Op deze manier vergroot je zelfredzaamheid van degene die je begeleidt om hem/haar verder te helpen om de juiste keuzes te durven maken die bij hem/haar passen.

Als Basis Coach kun je ervoor zorgen dat mensen weer lekker in hun vel zitten, zich fit en vitaal voelen, plezier ervaren en gelukkig zijn doordat zij hun eigen keuzes kunnen en durven maken.

Kortom, de opleiding Basis Coach vergroot je zelfkennis en maakt je ook een betere professionele coach. Je ontdekt wie jij in de basis bent als coach.

De opleiding is een mooi startpunt als je nog niet helder hebt wat voor coach je zou willen worden. Daarnaast is de opleiding een mooie vervolgstap voor coaches en counselors die op zoek zijn naar verdieping en/of verbreding.

Gratis proefles Opleiding Basis Coach

Proefles Basis Coach | Sonnevelt
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Principes van de Basis Coach.
  • Inleiding op gedragspatronen
  • Krijg inzicht in de unieke Sonnevelt leermethode.
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.