Onzekere economie? Investeer in jezelf!

Onzekere economie, investeer in jezelf, eigen praktijk

Economische groei heb je niet in de hand en kan behoorlijk onzeker zijn. Volgens een recent rapport van De Nederlandse Bank blijft het de komende jaren kwakkelen. Dit kan flinke gevolgen hebben voor werkgelegenheid en baangarantie. Je kunt nu twee dingen doen: wachten op een betere situatie of tijd en energie stoppen in jezelf.  Wanneer je kiest voor persoonlijke ontwikkeling, dan heb je beslist meer mogelijkheden in onzekere tijden. Lees hieronder de drie tips die je kunnen helpen om jouw kansen te vergroten:

1. Omring jezelf met gelukkige mensen

Een nieuw onderzoek van de Harvard University geeft aan dat één enkel gelukkig persoon heel aanstekelijk kan werken op zijn omgeving. Ze kunnen de blijheid van partners, kinderen, buren of collega’s met zelfs 8 tot 34% verhogen! Volgens levenscoach M.J. Ryan kan dat effect zelfs langer dan één jaar duren. Dit blijkt ook uit de feedback van onze studenten. Een enthousiaste docent weet je altijd op een positieve manier uit te dagen tot hogere leerprestaties. Zelfs jaren later kan dit nog stimulerende gevolgen voor jou hebben.

2. Zorg goed voor jezelf

Financiële en economische onzekerheid doet iets met je gezondheid. Uit studies blijkt dat ontslag bij 80% van de mensen binnen 18 maanden gezondheidheidsklachten geeft. Daarom is het van belang om preventief te zorgen voor een evenwichtige levensstijl. Naast volwaardige voeding, voldoende slaap en regelmatige beweging is juist geestelijke veerkracht essentieel. Met het volgen van een interessante opleiding wordt je psyche geprikkeld. Je komt uit een sleur en ervaart meer mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Juist in deze tijd is het goed om uitdagingen te zien. Docenten en medestudenten zullen je stimuleren om meer van je kwaliteiten en talenten te gaan inzetten.

3. Houd grip op je leven

Stress wordt pas vervelend als je voor je gevoel geen keuzemogelijkheid (meer) hebt. Niets is zo erg als afhankelijk zijn van je omgeving. Wanneer anderen je leven gaan bepalen, dan neemt de spanning onherroepelijk toe. Zelfstandig kiezen voor een opleiding geeft een gevoel van houvast. Je hebt namelijk een duidelijk doel voor ogen. Deze focus geeft positieve gedachten, die op hun beurt weer een goed gevoel geven. Dit zal je brein oppakken als een ‘beloning’ en zal alleen maar meer lesstof willen opnemen. Dit gebeurt namelijk ook bij jonge kinderen. Dat is de reden dat ze in zo’n korte tijd enorm veel informatie kunnen verwerken.

Wil je weten hoe een studie ook jouw leven kan verrijken? Kom naar onze open dagen. Vraag vrijblijvend informatie aan onze studieadviseur. Doe onze studiekeuzetest, of kijk op de website voor onze opleidingen.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.