Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van massage

Uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken kun je concluderen dat een regelmatige massage positief werkt op je hele gezondheid. Het zorgt ervoor dat je een zachte, ademende huid hebt, zelfverzekerd en emotioneel in balans bent, snel herstelt van blessures, een goede doorbloeding en lymfedoorstroming hebt en spanningsvrij door het leven kunt gaan.
Om ons enthousiasme voor massage met jou te delen, hebben we de voordelen nog eens op een rijtje gezet:

Een klassieke lichaamsmassage helpt om je spieren te ontspannen
Als gevolg van stress en spanning kunnen er knopen in je spieren komen. Om die knopen of verkrampingen uit je spieren te krijgen, zijn er verschillende mogelijkheden:
• door druk toe te passen op de knoop in de spieren gaat er via de zenuwbanen een prikkel naar de hersenen. Deze zullen de prikkel interpreteren als extra spanning in de spier en vervolgens “toestemming” geven om de spanning los te laten.
• door te frictioneren (wrijven) op het gespannen gebied van de spier, ontstaat er warmte die ervoor zorgt dat het harde en gespannen weefsel zachter wordt.
• door het stimuleren van trigger-points, zullen lokale zenuwbanen eveneens het signaal geven om de samengetrokken spieren te ontspannen.

Integrale lichaamsmassage verbetert de circulatie van bloed en lymfe
Massage heeft een zeer positief effect op zowel het stimuleren van de doorbloeding, als ook het in beweging houden van het lymfesysteem. We hebben meer lymfevocht in ons lichaam dan bloed. Maar lymfe heeft geen eigen pomp en kan daardoor alleen maar circuleren met behulp van beweging of een buikademhaling. Massage is een derde manier om het lymfevocht in beweging te krijgen. Ook het bloed in voornamelijk de (haar)vaten krijgt een positieve prikkel om te gaan stromen.

Shiatsu en klassieke massage activeren de genezing van weefsel
Het grote voordeel van massage is voornamelijk het resultaat van de voorgaande twee. Massage helpt om zuurstofrijk bloed, samen met de noodzakelijke voedingsstoffen, naar de weefsels en or¬ganen te transporteren. Daarnaast worden de weefsels en organen gereinigd van giftige stoffen. Dit zorgt ervoor dat massage een snellere genezing in de hand werkt. Door middel van strekkingen en het zachter maken van weefsels gebieden, kunnen deze sneller hun oorspronkelijke kracht hervinden.
Massage helpt de huid te laten ademen, het stimuleert de dode huidcellen af te voeren en prikkelt de voedingsstoffen en vitamines op te nemen

Energetische massages bieden emotioneel evenwicht
Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat aanraking één van de meest belangrijke factoren is die ertoe bijdraagt dat we ons emotioneel op ons gemak voelen. Massage biedt de constante positieve stimulatie, die het gevoel geeft dat er voor ons gezorgd wordt. Het geeft ons zelfvertrouwen en bestaansrecht.
.
Holistische Massage geeft een respons tot diepe ontspanning
Op de universiteit van Harvard is ontdekt dat de herhaling van ademhaling- en concentratie-oefeningen mensen kan helpen om hun stress te verminderen. Maar massage heeft van nature al een ontspannende werking. Zo bleek dat, met behulp van aanraking, hetzelfde effect wordt bereikt.

Leer vertrouwen op je handen
Het grootste plezier aan massage beleef je als je er zelf mee aan de slag gaat. Volg echter wel een studie of een opleiding bij een betrouwbaar opleidingsinstituut. Zij zijn geaccrediteerd door diverse beroepsverenigingen. Dit is jouw garantie dat de kwaliteit gewaarborgd is.
 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.