Stoelmassage op het werk, juist in deze tijd heel belangrijk | Sonnevelt Opleidingen

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Stoelmassage op het werk, juist in deze tijd heel belangrijk

Wat is stoelmassage?

Stoelmassage is een korte, activerende massage die op een speciaal hiervoor ontworpen stoel wordt uitgevoerd. Deze massage kan op elke plek gegeven worden over de kleding heen, dit maakt het zeer laagdrempelig. Het is zo opgezet dat in ongeveer 15 minuten de persoon zich lichamelijk en geestelijk weer een stuk fitter voelt.

Hoe werkt stoelmassage?

De masseur oefent tijdens de stoelmassage druk uit, dit gebeurt met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers. De lichaamsdelen die op deze manier worden behandelt  zijn hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. Door deze drukuitoefening kunnen blokkades die zich hier bevinden, worden opgeheven.  Deze blokkades kunnen zijn ontstaan door stress, maar ook door bijvoorbeeld een slechte werkhouding. Dit kan op den duur leiden tot verschillende lichamelijke klachten, waaronder stijve en pijnlijke spieren.  Naast het opheffen van deze energieblokkades wordt ook de bloedcirculatie gestimuleerd en bevordert het de afvoering van afvalstoffen uit de spieren.

Wat zijn de effecten voor de werknemer?

Voor de gespannen en vermoeide nek-, schouder-, rug- en armspieren, kan de stoelmassage een weldaad zijn. Al na één behandeling kan het effect  voelbaar zijn, de persoon voelt zich ontspannen, frisser en helderder dan voordat hij plaatsnam in de stoel. Het langetermijneffect bij regelmatige behandeling kan zijn dat men een beter lichaamsbewustzijn ontwikkelt. Hierdoor ben je beter in staat om in het vervolg lichaamsproblemen eerder te onderkennen en maatregelen te nemen.

Wat zijn de effecten voor de werkgever?

Na verloop van tijd zullen de effecten ook op hoger niveau zichtbaar zijn. Werknemers die zich fitter voelen en zich beter bewust zijn van hun lichaam, zijn over het algemeen beter in staat om hun eigen grenzen te bepalen en in het tijdig onderkennen van problemen op dit gebied. In onze huidige maatschappij waar hoge werkdruk en stress veelvuldig voorkomt, is dit van groot belang. Dit kan op den duur leiden tot vermindering van het ziekteverzuim binnen het bedrijf. Ook de prestaties van de werknemers zullen verbeteren, doordat zij minder spierspanning en stress waarnemen, hierdoor hebben ze een beter concentratievermogen en zullen ze meer creativiteit tentoonspreiden.

Waarom in deze tijd?

Het is crisis en dan zit je als bedrijf niet te wachten op nog een kostenpost op de rekening. Toch kan stoelmassage op het werk zijn nut bewijzen op de langere duur, zeker als dit op regelmatige basis gebeurt. Zo kan de stoelmassage preventief worden ingezet tegen veelvuldige stressklachten, in deze hectische tijd niet overbodig.  Stressklachten kunnen tenslotte leiden tot verminderde werkprestaties en op den duur tot veelvuldig ziekteverzuim.  Zoals het bekende gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.