Stressvrij een energiek lijf creëren mogelijk?

Afvallen, het onderwerp van deze tijd. Wie worstelt er niet mee? Het levert hoe je het wend of keert stress op. Hoe ga je daarmee om? Het voelt vaak alsof je geen keuzes hebt, want je wilt afvallen maar kunt de oude ‘lekkere dingen’ toch niet laten. Of is er toch wel een keuze? Kortom, hoe kun je de stress die afvallen geeft veranderen en je focussen op wat je eigenlijk echt wil?

Afvallen=stress?

Zoals we nu met afvallen omgaan, kan het niet anders zijn dan dat we tijdens dit proces stress ervaren. Door het volgen van een dieet volg je een plan van een ander. Die beslist wat goed voor je is en wat je wel/niet mag eten. Je geeft je keuzemogelijkheid eigenlijk uit handen en zet daarbij de wijsheid van je eigen lichaam buiten spel. Dit uit zich als stress. Stress ontstaat als je geen zin in het voedsel hebt wat je hoort te eten of de sport die je behoort te doen. Ook kan stress ontstaan door de vragen die je uit je omgeving krijgt over het afvallen. Allemaal vormen van afvalstress.

De stress is een signaal van je lichaam, een signaal dat er iets niet klopt. Je lichaam geeft aan dat je niet naar jezelf luistert en wil graag gehoord worden. Dat is de enige boodschap die je lichaam wil overbrengen. Luister naar mij! Als je deze zin even op je laat inwerken zul je merken dat dit ‘luisteren naar je lichaam’ de sleutel is tot stressvrij afvallen. Staak de strijd en begin met luisteren.

Waar stop jij je energie in?

Luisteren naar je lichaam is een vorm van verbinding aangaan. Wat jouw manier van verbinden is, is een speurtocht die alleen jij kunt doen. Ga jij die uitdaging aan?
Dit luisteren naar je lichaam is natuurlijk al anders dan voorheen. Om deze andere weg te kunnen bewandelen is een nieuwe strategie noodzakelijk. Een belangrijke vraag is: Waar wil jij je op focussen? Focus je je op wat niet werkt voor je of op nieuwe dingen die een effect hebben wat je wél wilt. Waar wil jij je energie in stoppen?

Stop het in wat wel werkt en wat positief voelt en wat je sprankelende energie geeft. Stop het in mogelijkheden en wegen die je nog niet bewandeld hebt. De reeds bewandelde paden die niet voor je werkten ken je al en die zullen hetzelfde resultaat geven als voorheen.

Kies voor je ware zelf, voor jouw energieke zelf en voor een lichaam waarmee je dat ook kan beleven. En blijf vooral doorzoeken want het geheim achter dit alles is: dat waar je energie in stopt,  groeit!

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.