Ga direct naar de inhoudGa direct naar de hoofdnavigatie
Bel ons gerust: 0418 51 57 82
Logo Sonnevelt opleidingen10 keer op rij verkozen tot beste opleider van Nederland
Ga naar alle opleidingen
LinkedINInstagramFacebookTwitterYouTube

Van stoppen met roken word je niet dik

Stoppen met roken is moeilijk, dat zeker! Maar na 24 uur kun je al merken dat je meer inspanning kunt leveren. Na 2 á 3 dagen is de nicotine al uit je lijf en is je lichaam eigenlijk niet meer verslaafd. Het gaat om de gewoonte die je niet zomaar uit je systeem krijgt.

Snellere stofwisseling

Rokers hebben een snellere stofwisseling dan niet-rokers. De maag en de darmen werken sneller. Toch hoef je niet aan te komen als je stopt met roken.  Eigenlijk is het zelfs zo dat als je ongeveer 1,5 kilo zou aankomen, je weer op je normale gewicht bent.

Gezondheid op nummer 1

De kunst van het stoppen is om op een positieve manier te stoppen. Als je stopt met de gedachte dat je jezelf iets lekkers ontzegt wil je dit vervangen door andere lekkere dingen. Dat is vaak hartigheid of zoetigheid en ja, daar ga je natuurlijk van aankomen. Je moet zorgen dat je van jezelf nog wel MAG roken, maar dat je dat niet meer wil. Je gezondheid staat nu op nummer 1.

Eén ding staat vast: JE GAAT STOPPEN. Ga niet tegelijk lijnen, maar ga meer bewegen. Het helpt je namelijk op een aantal vlakken:

  • het geeft afleiding
  • tijdens het sporten kun je ook niet snoepen en het zorgt voor een hoger energieverbruik
  • je voelt je fitter en gezonder en dat was een reden om te stoppen met roken
  • opbouw spiermassa, hierdoor wordt je basaal metabolisme hoger
  • door extra te bewegen gaat je lichaam ook in een snellere verbranding

Het is dus zeker niet zo dat je van stoppen met roken veel zult aankomen. Hooguit een tot drie kilo, maar het gaat erom hoe je het aanpakt. Houd een ding voor ogen, je gezondheid staat op het spel, kies voor meer kans op een lang en gezond leven.