Veranderen van gedrag vraagt lef

De wereld verandert in een hoog tempo. Zekerheid en onzekerheid wisselen elkaar snel af. Het lijkt wel of we letterlijk en figuurlijk worden wakker geschud. Wat is er voor nodig om opnieuw een evenwicht te kunnen vinden?

Wanneer u leert om helder waar te nemen zijn er wel antwoorden op deze vraag te ontdekken. Want de natuur geeft gelukkig veel antwoorden. Op deze planeet zijn er nu eenmaal een aantal wetmatigheden. Door deze te begrijpen èn toe te passen heeft u meer kans op balans. Hieronder volgen enkele tips die u kunnen helpen in onzekere tijden.

1. Verspil geen onnodige energie met denken
De natuur doet zelf nooit aan energieverspilling. Een iedere beweging of actie van een plant of dier heeft een taak en een functie. Wij mensen proberen met denken onze, vaak zelfgecreëerde, problemen op te lossen. Meditatie helpt om los te komen van beperkende gedachtepatronen.

2. Angst is een slechte raadgever
Angst klopte op de deur. Vertrouwen deed open en zag niemand staan. 80% van alle dingen waar we bang voor zijn, die komen niet uit. In de natuur stroomt de energie naar die plaatsen waar de aandacht naar toe gaat. U ziet wat u wil zien. En u geeft uzelf altijd gelijk. Stel uzelf steeds de vraag; ‘geeft of kost deze gedachte me energie?

3. Veranderen vraagt om loslaten
Groeien en ontwikkelen gaat alleen als u oude zaken durft los te laten. Dit brengt altijd onzekerheid met zich mee. U zou het kunnen zien als oefenen in vertrouwen. U gaat ontdekken dat het leven steeds meer kleur en energie gaat geven. Oefen iedere dag door uw handpalmen te openen en naar bovengericht op uw schoot te leggen. Dit gebaar geeft al meer rust en vertrouwen.

Wellicht makkelijker geschreven dan gedaan. Ik oefen ook nog iedere dag. Maar juist in deze tijd wordt er een beroep gedaan op onze innerlijke moed. Want leven is het meervoud van lef….

Klik hier om te kijken waar voor u de mogelijkheden liggen.

Hartelijke groet,

Albert Sonnevelt

 

 

 

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.