Vertrouwen op je gevoel

Gehaaste wereld

Het is een gehaaste wereld en iedereen heeft het druk en weinig tijd om bij zichzelf goed stil te staan. De geest wordt in beslag genomen door denken, plannen maken en getob. Je pakt zaken aan vanuit je denken en handelen, waarbij het gevaar ontstaat dat je aan je gevoel voorbij gaat. Je leven gaat steeds sneller, je hebt het druk, de tijd vliegt voorbij.  Je bent je vaak niet meer bewust van de gewone dagelijkse bezigheden zoals je gewend bent die te doen.

Dit gaat meestal volgens een vast patroon of gewoonte. Je wordt pas wakker geschud als er veranderingen ontstaan waardoor je uit jouw systeem wordt gehaald. Verwarring ontstaat en het kan je zelfs doen twijfelen. Je wordt meer gedwongen om naar jezelf te kijken, hoe zijn dingen ontstaan. Heb ik wel goed geluisterd naar mezelf en ben ik trouw gebleven aan mezelf?

Luisteren

Het ‘echt’ luisteren naar jezelf, doe je  dat wel? Misschien kom je erachter dat je zaken hebt aangepakt vanuit je ratio, waardoor je op momenten dat je uit je vaste patronen wordt gehaald, wordt geconfronteerd met jezelf. Je bent het spoor bijster en je hebt het gevoel dat je vast loopt. Je gaat het nog meer beredeneren waardoor je nog verder weg gaat van je gevoel. Vragen waar je geen antwoord op krijgt. Je wordt bang en onzeker ‘heb ik wel de kracht?’  Je vraagt je af, hoe ga ik dit aanpakken?
Ik hoor nog iemand zeggen (klinkt heel wijs); ‘neem de tijd en vertrouw op jezelf’. Nog mooier; ‘volg je hart’. Maar hoe doe je dat en wanneer weet je dat je op jouw gevoel kunt vertrouwen?

Vertrouwen en durven te voelen

We zijn niet gewend om naar onszelf te luisteren, laat staan om te leren voelen. Door in die verwarring te komen, word je meer gedwongen om naar je gevoel te gaan. Vertrouwen op je gevoel is dan heel lastig en maakt je angstig hier op te vertrouwen. Je vraagt je af wanneer je afgaat op het gevoel en wanneer je afgaat op het verstand.

Antwoorden vinden in jezelf

Vaak zoeken we de antwoorden, bevestigingen buiten onszelf. Maar wat veel mensen niet weten is dat we allemaal het antwoord op de vragen in ons hebben. Blijf trouw aan jezelf, je vind het antwoord in jezelf. Een levenscoach kan je hierin begeleiden, coachen en vervolgens de inzichten geven en laten zien. Deuren openen die je verder helpen op je levenspad.

Voelen

Voelen, klinkt zo gewoon
Voelen, oprecht
               zuiver
               intens
Echt voelen doet soms pijn,
Maar als je leert om echt te voelen,
Is het zoveel mooier om mens te zijn!

         (Silvia Verbruggen)