Voetreflexmassage in het ziekenhuis

De voordelen van massage

Uit steeds meer wetenschappelijke onderzoeken kun je concluderen dat een regelmatige massage positief werkt op je hele gezondheid. Het zorgt ervoor dat je een goede doorbloeding en lymfedoorstroming hebt, dat je zelfverzekerd en emotioneel in balans bent, snel herstelt van blessures en spanningsvrij door het leven kunt gaan.

Massage in het ziekenhuis

Massage in het ziekenhuis is niet zo van zelfsprekend. Pas de laatste jaren is hier vanuit de patiënten vraag naar. Hierdoor kunnen de reguliere ziekenhuizen niet meer om de vraag heen en spelen er op in. Massage vermindert pijnklachten, gevoelens van onrust, angst en stress. Ook slapen patiënten beter in de voor hun onbekende ziekenhuisomgeving.

Een van de ziekenhuisorganisaties waar de aanvullende zorg toegepast wordt, binnen het ziekenhuis, is de Planetree groep. Deze groep ziekenhuizen zet de mens voorop: betere zorg, helende omgeving en gezonde organisatie, dit via de 12 zorgcomponenten:

1.Menselijke interactie en liefdevolle bejegening
2.Eigen keuzes en verantwoordelijkheid door informatie en educatie
3.Uitstekende behandeling en zorg
4.Gezond eten, drinken en bewegen
5.Aanvullende zorg en zingeving (voetreflex massage kan hier een onderdeel in zijn.)
6.Betere Zorg Helende Omgeving
7.Gezonde organisatie
8.Menswaardige technologie
9.Architectuur en interieur leveren een bijdrage aan gezondheid en heling
10.Positieve rol van vrienden, familie en gemeenschap
11.Tevreden cliënten
12.Tevreden en gemotiveerde medewerkers
13.Gezonde financiële resultaten
14.Goede marktpositie en relaties met belanghebbenden

Voorbeelden van deze toegepaste aanvullende zorg zijn:
Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Zij gebruiken sinds drie jaar massage bij kinderen tot 1 jaar, vertelt Zena Gillis, verpleegkundige van de afdeling neonatologie. ,,Aanraking werkt kalmerend, heeft een positief effect op doorbloeding, ademhaling, spijsvertering, het slapen en het immuunsysteem. Het maakt ouders ontspannen en is goed voor de band tussen ouder en kind.''

Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Hier wordt op praktisch alle afdelingen gemasseerd. Ook in het Flevoziekenhuis te Almere en in het Haagse HagaZiekenhuis gaat men dat doen. In veel andere ziekenhuizen wordt babymassage aangeboden en wordt gemasseerd op allerlei afdelingen.

Ik hoop dat steeds meer patiënten vragen naar aanvullende zorg, in het bijzonder de voetreflexmassage, maar dat kan alleen als de ziekenhuisorganisaties er klaar voor zijn.

Reacties

Ik zoek een ziekenhuis waar ik voetreflexmassage zou kunnen geven en mijn diensten wil aanbieden. Ik ben sinds een jaar voetrefkex masseur en kom op verzoek langs met mijn massagestoel voor een ieder die dat wil. Mijn doel is om mensen aandacht en liefde te geven via aanraking. Tips welkom!

Het is per ziekenhuis verschillend of ze het accepteren of niet. Het ligt ook aan de afdeling waar je wil masseren. Vanuit mijn ervaring bij massage met kanker is er wel behoefte, maar het inpassen op een afdeling is soms lastig. Vaak willen ze mensen die ook een gerichte opleiding heeft gehad of al ervaring heeft. Het wordt eerder geaccepteerd als het als vrijwilligerswerk wordt gedaan. Langs gaan bij een ziekenhuis of via een bekende die in een ziekenhuis werkt contact zoeken werkt meestal het beste. Succes! Groeten, docent Voetreflexmassage

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.