Voorkom overgewicht met een gezonde hormoonbalans

Over hormonen wordt vaak wat lacherig gesproken. Problemen bij zwangerschappen, PMS, Penopauzes en de overgang worden onder één noemer van tafel geveegd met de opmerking: "Het zullen je hormonen wel zijn". Eigenlijk kan je daar helemaal niets mee.

Breng je hormonen weer in balans

Want wat weten we eigenlijk van de wonderbaarlijke boodschappers die de verbinding vormen tussen ons lichaam en de geest? Dit fijngevoelige systeem zoekt steeds het optimale evenwicht tussen je binnen- en buitenwereld. De hormonen geven op een subtiele wijze door hoe je jezelf moet verhouden tot de stortvloed van prikkels die op je afkomen. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde voedingsstoffen zoals, gluten en koemelkeiwitten, die bij een groeiende groep mensen een bedreiging zijn voor het lichaam. Deze allergenen kunnen zorgen voor een sterke verstoring van je basisstofwisseling. Eén van de gevolgen hiervan kan zijn dat je vet gaat vasthouden op plaatsen waar je dat liever niet wilt….

Zijn mijn hormonen uit evenwicht? In het boek “De Hormoonfactor” van Ir. Ralph Moorman, staan overzichtelijke symptomenlijstjes waarop je kan terugvinden welke hormonen eventueel uit evenwicht zijn. Albert Sonnevelt is er inmiddels overtuigd van deze revolutionaire methode om overgewicht ook vanuit een compleet andere hoek aan te pakken. Samen met onze opleiding voor Gewichtsconsulent is dit een ijzersterke combinatie. Vandaar dat we vanaf maart 2011 samen met Ralph Moorman de opleiding Trainer Hormoonfactor zijn gestart.

Ralph Moorman kreeg destijds uitgebreide media-aandacht bij o.a. SBS6 en RTL4. Hij was daar in beeld met tal van BN-ers die zijn aanpak inmiddels enthousiast hebben omarmd.

Leer alles over hormonen en een gezonde hormoonbalans in de opleiding Trainer Hormoonfactor.

Proefles Opleiding Trainer Hormoonfactor

Gratis proefles opleiding Trainer Hormoonfactor

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Herken hormonale problemen.
  • Lees over het spijsverteringsstelsel en hormonen.