Wat doet een mental coach?

Wat doet een mental coach

Een mental coach kun je zien als een soort personal trainer om je mindset een positieve boost te geven. De manier van denken heeft namelijk invloed op hoe je je voelt en wat je doet. Wat een mental coach dus doet, is je geestelijk sterker maken.

Wat is mental coaching

Lekker in je vel zitten en je op en top voelen draait niet alleen om fysiek vitaal zijn. Je mentale conditie is net zo belangrijk. Beiden horen met elkaar in balans te zijn. Maar wat als je constant twijfelt aan jezelf? Je gestrest bent? Je emoties keer op keer de overhand nemen? Je snel geneigd bent negatief te denken? Mental coaching biedt dan uitkomt.

Mental coaching heeft alles te maken met je mentaal laten coachen. Het vindt z’n oorsprong in de (top)sportwereld en focust op het overwinnen van ervaren mentale blokkades.

Topsporters moeten topprestaties leveren. Dat vraagt niet alleen om een superfit en gezond lichaam. Ook een fitte geest is evenzo relevant. Zo moet je gemotiveerd blijven om te trainen en keer op keer onder druk presteren. Wil je dat waarmaken? Dan moet je fysiek en mentaal in topconditie zijn.

Wanneer je je onzeker voelt, focus mist of gebrek hebt aan zelfvertrouwen dan werkt dat belemmerend. Het zorgt voor spanningen en heeft een negatieve invloed op je sportieve prestaties en plezier in het sporten. Uiteindelijk werkt dat averechts. Je werkt jezelf tegen en bent niet in staat het optimale uit jezelf te halen.

Om als (top)sporter de juiste mindset te ontwikkelen, helpt mental coaching. Het is een bewezen en effectieve manier van begeleiding. Het helpt om innerlijke belemmeringen, negatieve overtuigingen en niet helpende gedachten in positieve zin te veranderen. Oftewel: mental coaching traint je mindset, helpt je in je kracht te staan en gewenste doelen te bereiken. Een mental coach kan je begeleiden bij dat veranderingsproces.

Wat doet een mental coach

Inmiddels is een mental coach niet alleen voorbehouden aan topsporters. Eigenlijk kan iedereen zo’n coach inschakelen. Een mental coach kun je zien als een soort personal trainer. Niet om je lichaam in shape te krijgen, maar om je mindset een positieve boost te geven. Te zorgen dat je zowel fysiek als mentaal vitaliteit ervaart.

Bekend is immers dat je manier van denken invloed uitoefent op hoe je je voelt en wat je doet. Ofwel wat je denkt en het daaraan gekoppelde gedrag kan een sterke wissel trekken op je welbevinden.

Heb je bijvoorbeeld een negatieve mindset? Dat werkt belemmerend, maakt je onrustig, geeft spanningen, ondermijnt je zelfvertrouwen en houdt je dus tegen het beste uit jezelf te halen. Voeren daarentegen positieve gedachten de boventoon? Dan sta je actief, energiek en ondernemend in het leven. Je hebt een innerlijke drive om je te ontwikkelen, te creëren en te groeien. Bij dit proces kan een mental coach je begeleiden.

Wat een mental coach dus doet, is je geestelijk sterker maken. Je leert je eigen manier van denken beter begrijpen. Zo laat een mental coach je bewust worden van onder andere welke gedachten, gevoelens, gedragspatronen en overtuigingen je belemmeren. Wat je zeg maar tegenhoudt de regie te nemen over je leven en te bereiken wat je werkelijk graag wenst. In je werk, je studie, relatie enzovoort.

Wanneer kies je voor een mental coach?

Een mental coach kan je om verschillende redenen inschakelen.  Bijvoorbeeld wanneer bepaalde situaties op je werk en/of in de privésfeer je keer op keer uit balans brengen en veel stress geven.

Misschien kamp je met een gebrek aan zelfvertrouwen en wil je je assertiviteit verhogen? Of heb je moeite met prioriteiten stellen en wens je meer structuur in wat je zoal doet? Ook beter leren omgaan met bepaalde gevoelens en emoties die telkens weer je pad kruisen, kan een argument zijn om een mental coach te consulteren.

Andere redenen voor mental coaching zijn: meer rust en balans willen in je leven, persoonlijke en/of professionele groei nastreven, juiste keuzes leren maken enzovoort. Een mental coach kan je begeleiden oude denk- en gedragspatronen te doorbreken en een positieve verandering in gang te zetten.

Spreekt het werk van mental coach je aan en wil je werken als mental coach? Bekijk dan de opleiding Mental Coach en download gratis een proefles.

Gratis proefles Opleiding Mental Coach

Proefles Mental Coach | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Mental Coach.
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.