Wat is Integrale Massagetherapie?

Integrale massagetherapie is een vorm van therapie, die via gesprek en massage, via voelen en beleven, je stimuleert je eigen kracht en energie te gaan ervaren en te voelen. Integrale massagetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Met behulp van één of meerdere massagetechnieken, krijgt het lichaam de kans te herstellen en weer in evenwicht te komen.

De massage zelf

Massage is een zachte, prettige manier om inzicht te krijgen in fysieke en psychische klachten en gevoelens. Het met aandacht aanraken van het lichaam brengt ontspanning en laat de energie weer vrij te stromen door het lichaam.

Het werken met energie

Alles is energie, ook ons lichaam. Ideaal gezien stroomt de energie zonder blokkades door je lijf. Je voelt je fijn, in evenwicht. Waar spanning is, stagneert de energiestroom en kan het energiepeil laag zijn.
Naast fysieke oorzaken kunnen ook psychische en emotionele oorzaken leiden tot stagnatie van energie. Dat kan verkramping van weefsels veroorzaken. Verkrampte en gespannen plekken in het lichaam kunnen worden veroorzaakt door onverwerkte emoties en psychische klachten. Hieruit kunnen allerlei klachten ontstaan zoals hoofdpijn, rug- en nekklachten, darmklachten, slapeloosheid, depressiviteit enz.

Energetische massage brengt je in balans

Energetische massage richt zich op de meridianen, met de intentie energieblokkades op te heffen, energie beter te verdelen en je lichamelijk en geestelijk weer in balans te brengen. Daardoor ga je je prettiger en energieker voelen en je wordt geestelijk weerbaarder en sterker.
In onze westerse maatschappij zijn we gewend om pijn op te lossen met medicijnen en andere therapieën. Vaak wordt de klacht behandeld en niet de oorzaak van de klacht. Bij sommige ziektebeelden is dat ook nodig, maar het is zeker de moeite waard daarnaast te ondervinden wat Integrale Massagetherapie kan doen. Door Integrale Massagetherapie wordt je lichaam gestimuleerd vanuit de kern van het probleem te helen. Je leert je lichaam kennen en de signalen die het geeft te herkennen.

De opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (Integrale Massagetherapie) bieden wij niet meer aan. Echter, binnen de holistische visie ziet Sonnevelt het lichaam als een van de belangrijkste instrumenten. In onze samenleving bestaat een overwaardering voor de geest. Verstaan wat ons lichaam zegt, zijn we verleerd. In de opleiding Lichaamsgericht Coach leer je om de signalen van je lichaam beter te begrijpen en om werkelijk te voelen. Massagevormen en reflexologie komen aan bod. Je leert o.a. de inhoudelijke en toepasbare basiskennis van haptonomie, massagetechnieken en (voet)reflexologie.

Proefles opleiding Lichaamsgericht Coach

Gratis proefles opleiding Lichaamsgericht Coach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer over coachen en waarnemen.
  • Ontdek de rol van emoties.