Wat is Integrale Massagetherapie?

Wat is Integrale Massagetherapie?

Integrale massagetherapie is een vorm van therapie, die via gesprek en massage, via voelen en beleven, je stimuleert je eigen kracht en energie te gaan ervaren en te voelen. Integrale massagetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Met behulp van één of meerdere massagetechnieken, krijgt het lichaam de kans te herstellen en weer in evenwicht te komen.

De massage zelf

Massage is een zachte, prettige manier om inzicht te krijgen in fysieke en psychische klachten en gevoelens. Het met aandacht aanraken van het lichaam brengt ontspanning en laat de energie weer vrij te stromen door het lichaam.

Het werken met energie

Alles is energie, ook ons lichaam. Ideaal gezien stroomt de energie zonder blokkades door je lijf. Je voelt je fijn, in evenwicht. Waar spanning is, stagneert de energiestroom en kan het energiepeil laag zijn.
Naast fysieke oorzaken kunnen ook psychische en emotionele oorzaken leiden tot stagnatie van energie. Dat kan verkramping van weefsels veroorzaken. Verkrampte en gespannen plekken in het lichaam kunnen worden veroorzaakt door onverwerkte emoties en psychische klachten. Hieruit kunnen allerlei klachten ontstaan zoals hoofdpijn, rug- en nekklachten, darmklachten, slapeloosheid, depressiviteit enz.

Energetische massage brengt je in balans

Energetische massage richt zich op de meridianen, met de intentie energieblokkades op te heffen, energie beter te verdelen en je lichamelijk en geestelijk weer in balans te brengen. Daardoor ga je je prettiger en energieker voelen en je wordt geestelijk weerbaarder en sterker.
In onze westerse maatschappij zijn we gewend om pijn op te lossen met medicijnen en andere therapieën. Vaak wordt de klacht behandeld en niet de oorzaak van de klacht. Bij sommige ziektebeelden is dat ook nodig, maar het is zeker de moeite waard daarnaast te ondervinden wat Integrale Massagetherapie kan doen. Door Integrale Massagetherapie wordt je lichaam gestimuleerd vanuit de kern van het probleem te helen. Je leert je lichaam kennen en de signalen die het geeft te herkennen.

De opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (Integrale Massagetherapie) bieden wij niet meer aan. Echter, binnen de holistische visie ziet Sonnevelt het lichaam als een van de belangrijkste instrumenten. In onze samenleving bestaat een overwaardering voor de geest. Verstaan wat ons lichaam zegt, zijn we verleerd. In de opleiding Lichaamsgericht Coach leer je om de signalen van je lichaam beter te begrijpen en om werkelijk te voelen. Massagevormen en reflexologie komen aan bod. Je leert o.a. de inhoudelijke en toepasbare basiskennis van haptonomie, massagetechnieken en (voet)reflexologie.

Gratis proefles Opleiding Lichaamsgericht Coach

Proefles Lichaamsgericht Coach | Sonnevelt
  • Lees delen van verschillende hoofdstukken uit de lesmap.
  • Leer de signalen van het lichaam waarnemen en begrijpen.
  • Krijg inzicht in de unieke Sonnevelt leermethode.
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reacties

Dag ik ben geïnteresseerd in de opleding integraal massage therapeut. Heb zelf al een sportmassage opleiding gevolgs echter licentie is verlopen. Deze kan ik weer hernieuwen. Graag wil ik weten wat de startdata zijn in amsterdam. hoe lang de opleiding duurt en wat de kosten zijn. En of deze kosten ook in delen betaald kunnen worden. Hoor het graag. Vriendelijke groet sandy knijpinga

Beste Sandy, hartelijk dank voor je belangstelling in de opleidingen van Sonnevelt. Vanwege te weinig animo is recent besloten dat wij de 3-jarige opleiding Therapeut integrale lichaamsmassage niet meer zullen aanbieden in de huidige vorm. Het is dus niet mogelijk meer je hiervoor aan te melden. Wij hopen in de toekomst een vernieuwde en verbeterde versie te kunnen bieden. Met een vriendelijke groet, Karin van der Meijde (afdeling student support)

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.