Wat is een mindset coach?

Zie je belemmeringen of kansen? Denk je negatief of positief? Met andere woorden: neem je genoegen met minder en leg je je neer bij wat er is? Of blijf je mogelijkheden en kansen zien om jezelf continu te ontwikkelen? Mindset coaching biedt je de mogelijkheid elke dag energiek, met plezier en vol vertrouwen alles uit het leven te halen. Lees meer over de invloed van je mindset en wat een mindset coach is.

Proefles opleiding Mental Coach

Gratis proefles opleiding Mental Coach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Het Mental Coach Model/lemniscaat.
  • Inleiding bewegen en tegenbewegen.

Er is geen proefles beschikbaar voor de gekoppelde opleiding.

Wat is je mindset?

Om uit te leggen wat een mindset coach is, allereerst meer over je mindset. Dit een Engels woord dat staat voor overtuiging en dat heeft alles te maken met hoe je denkt. Over jezelf, je kwaliteiten, vaardigheden, maar ook: succes, falen, geluk enzovoort. En je manier van denken heeft vervolgens weer invloed op wat je doet en hoe je je voelt.

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen 2 verschillende denkstijlen, namelijk: een groei mindset en een statische (vaste) mindset.

Groei mindset

Met een groei mindset denk je vanuit mogelijkheden en positieve gedachten. Je blijft continu doorgaan met jezelf ontwikkelen en verbeteren. Ook bij tegenslag ga je door. 

Statische mindset

Heb je een statische (vaste) mindset? Dan denk je veel meer vanuit belemmeringen en negatieve gedachten. Je legt je neer bij de situatie. Die staat als het ware vast en kun je niet veranderen. En ervaar je tegenslag? Dan geef je snel op. Omdat dingen volgens jou mening sneller fout gaan. 

Wat is een mindset coach nu precies?

Het mooie is dat je je mindset positief kunt ontwikkelen en een mindset coach kan je daarbij helpen. Een mindset coach is eigenlijk een soort personal trainer voor hoe je denkt. Iemand die je begeleidt en stimuleert jezelf te ontwikkelen door ingesleten denk- en gedragspatronen om te buigen. De manier waarop je denkt valt namelijk positief te veranderen.

Hoe werkt mindset coaching?

Allereerst helpt een mindset coach je met inzicht krijgen in je huidige mindset. Je overtuigingen, ideeën, gevoelens en belemmeringen. Hoe ziet dat eruit? Wat houdt je tegen? Wat beperkt je? De volgende stap is nagaan welke manier van denken wel voor je werkt en eveneens naadloos aansluit bij wie je bent, je ‘authentieke ik’ zeg maar.

Tijdens dit proces gebruikt een mindset coach verschillende coachingstijlen en andere methoden om je in beweging te krijgen. Zo moet je dus zelf actief aan de slag. Bijvoorbeeld door jezelf doelen te stellen en uitdagingen aan te gaan. Dat helpt om jezelf stap voor stap te veranderen en verder te ontwikkelen en groeien.

Wat zijn voordelen van mindset coaching?

Schakel je een mindset coach in om je te begeleiden? Dat brengt je veel moois. Zo zorgt het ervoor dat je leven een stuk makkelijker wordt. Het biedt je de kans en mogelijkheid om gewenste doelen te bereiken. Immers, een groei mindset stemt positief. Het zet aan tot leren, creëren, groeien en ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat je mentaal en fysiek lekkerder in je vel zit en bevordert zo je levensgeluk.

Welke mindset heb jij?

Wat is jouw mindset? Hoe denkt jij over bepaalde dingen? Zie je mooie kansen voor verbetering? Zijn er spannende uitdagingen om voor te gaan? Of leef je als het ware met je voet op de rem. Omdat je jezelf niet goed genoeg vindt? Bang bent om te falen? Het leven is te mooi om stil te staan. Om je te laten leiden door beperkende overtuigingen en een negatieve mindset. Hulp nodig? Laat je coachen door een mindset coach.

Wil je zelf leren hoe je mensen kunt coachen om het beste uit zichzelf te halen? In de opleiding Mental Coach ervaar je hoe je mensen kunt begeleiden die worstelen met gebrek aan zelfvertrouwen, angsten en werkdruk of mensen die geen keuzes kunnen maken.