Wat is energetische therapie?

Wat is energetische therapie?

Energetische therapie is een natuurlijke behandelwijze gegrond op eeuwenoude tradities en werkt met de methodiek van het chakra- en aura stelsel. De begrippen en modellen van chakra's als energiecentra stammen uit het oude India. Energetische behandelingen activeren het zelfhelende vermogen van het lichaam, door vastzittende energie in beweging te brengen. Hierdoor komt er weer ruimte en ontspanning in het energetische systeem. Ook wordt er inzicht verkregen in bepaalde patronen waar je last van hebt of klachten door krijgt. Dit samen opent de weg naar heling, vitaliteit en gezondheid.

Wat is energetische therapie nou eigenlijk?

Energetische therapie is een geneeswijze die valt onder de complementaire zorg en gebruik maakt van de universele energie die in alles wat leeft aanwezig is, dus ook in de mens. Alles is energie, is het uitgangspunt van de energetisch coach en deze levensenergie vormt de basis van een goede gezondheid. Stroomt de energie vrijelijk en onbelemmerd door je lichaam, dan ben je fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel in balans. Je voelt je gezond, ervaart vitaliteit, staat in je kracht en dat alles draagt in hoge mate bij aan je levensgeluk.

Aangezien het leven nogal wat uitdagingen voor ons in petto kan hebben, stroomt de energie niet altijd vrij. We ervaren onzekerheid, tegenslag, bouwen spanning op, met als gevolg dat de energie stagneert.

Met name bij tegenslag of in stressvolle periodes worden oude patronen weer actief. Negatieve gedachten, gebrek aan zelfvertrouwen of onverwerkte emoties steken weer de kop op en de kans is groot dat je energiestroom blokkeert.

Je kunt dan onder meer kampen met vermoeidheidsklachten, een vol hoofd en/of futloosheid ervaren. Via energetische therapie kun je de energie weer in beweging brengen. Je krijgt zicht op de blokkade zodat je ook groeit in bewustzijn en voor een volgende stressperiode sneller herkent wat er gaande is en er anders mee om kunt gaan.  

Wat houdt een energetische behandeling in?

Een energetische behandeling activeert het zelfhelende vermogen van de cliënt. Hierbij richt de energetisch therapeut of coach, die vanuit een holistische visie werkt, zich niet alleen op de plek waar je pijn hebt en/of de symptomen waarmee je kampt. Juist de totale mens wordt in ogenschouw genomen tijdens een behandeling.

Via healing wordt de disbalans in het energiesysteem gevoeld en zo mogelijk hersteld. Via het ‘lezen’ van de aura- en chakra energie word je je vaak bewust van de oorsprong van een klacht of pijn. Het gesprek is vervolgens een onderdeel van de behandeling en dat is in de vorm van een dialoog tussen therapeut/coach en cliënt. Samen met je cliënt onderzoek je waar een klacht en bijbehorende gevoelens en emoties vandaan komen. Dat gebeurt vanuit een energetische afstemming.

Daarnaast kun je eventueel oefeningen voor thuis meekrijgen ter ondersteuning van persoonlijke kracht, ontspanning of iets anders dat aansluit bij de hulpvraag. Die oefeningen kunnen je helpen weer de regie over je leven terug te krijgen en ervoor zorgen dat je weer in je kracht komt te staan.

Wanneer een energetische behandeling?

Energetische therapie is geschikt voor iedereen – jong en oud - die disbalans ervaart. Daarbij komt dat het ook een veilige behandeling is die voor verschillende klachten kan worden ingezet. Denk aan slapeloosheid en spanningsklachten. Maar ook als je kampt met (onverklaarbare) lichamelijke pijnklachten, depressies, angsten of niet lekker in je vel zit en het gevoel hebben dat je vastloopt in het leven. Bijvoorbeeld door verlies van een dierbare, scheiding, ontslag en dergelijke. Verder kunnen energetische behandelingen worden ingezet bij chronisch zieken. Zo kan het troost bieden en je helpen beter om te gaan met je aandoening.

Ook als je hooggevoelig bent, kun je veel baat hebben bij energetische therapie. Het kan je enorm ondersteunen om beter om te gaan met je sensitiviteit. Vervolgens kun je ook naar een energetisch therapeut of -coach gaan als je geen klachten hebt. Het kan ertoe bijdragen dat je bewustwording toeneemt, je meer innerlijke rust ondervindt, je vitaler en positiever voelt en dus meer levensgeluk ervaart. Tot slot kunnen energetische behandelingen ook aanvullend worden ingezet naast de reguliere gezondheidszorg.

Wat wordt bereikt met energetische therapie?

Energetische therapie werkt ontspannend doordat het de balans in het energieveld hersteld en het zelfgenezend vermogen stimuleert. Hierdoor kan het bijdragen aan verlichting van je (pijn)klachten of kunnen klachten zelfs helemaal verdwijnen. Maar ook stressreductie, meer energie hebben, rust en balans ervaren, meer levensvreugde, emotionele stabiliteit en/of weer zin in het leven hebben zijn allemaal aspecten die energetische behandelingen kunnen bewerkstelligen.

In de opleiding Energetisch Coach leer je hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en hoe je daarin anderen kunt coachen.

Gratis proefles Opleiding Energetisch Coach

Proefles Energetisch Coach | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Energetisch Coach.
  • Leer meer over intuïtie
  • Ontdek de 7 hoofdchakra's
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.