Wat is gelukscoaching en tips voor meer geluk

Wat is een gelukscoach

Een gelukscoach? Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het beslist niet. Pakweg de afgelopen decennia is er enorm veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar het belang van geluk. En wat blijkt? Geluk ervaren doet je ontzettend goed. Zowel in je persoonlijke leven als op je werk. Dus, wil je gelukkig(er) worden? Je geluksbeleving verhogen? Gelukscoaching biedt uitkomt.

Waarom kiezen voor een gelukscoach?

Gebruikmaken van gelukscoaching is geen nieuwe hype. Het is zelfs bewezen effectief. Je hebt namelijk zelf flink wat invloed op je geluk. Zo hangt volgens geluksonderzoekers 40% van je geluksgevoel af van hoe je denkt en je gedraagt. Met andere woorden: 40% van je geluk is maakbaar dan wel beïnvloedbaar.

En ben je gelukkig? In je persoonlijke leven en op je werk? Dan draagt dat bij aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zo voel je je niet alleen fitter, energieker en optimistischer, maar ben je ook productiever, creatiever, voel je je succesvoller en beter in het aangaan van relaties.

Kortom, werken aan je geluksgevoel en streven naar een gelukkiger leven, werkt positief op verschillende fronten.

Waarmee helpt een gelukscoach je?

Gelukscoaching biedt uitkomst in allerlei situaties. Zo kan het zijn dat je niet happy bent met de balans in je leven. Je holt continu van hot naar her en komt onder andere nauwelijks aan jezelf toe. Of je bent je passie voor je werk kwijt waardoor je je vaak moe en futloos voelt. Ook kan het zijn dat je met jezelf worstelt, omdat je bijvoorbeeld geen ‘nee’ kunt zeggen, snel gepikeerd bent, veel stress ervaart, weinig zelfvertrouwen hebt en/of je komt niet toe aan wat je graag doet. Misschien laat je je leiden door de verwachtingen van anderen als je partner, ouders, maatschappij en wil je graag zelf de regie in handen nemen. Of je alles bereikt. Een mooi huis, dito auto, carrière en bijpassend salaris, tweede en derde vakantie? En plots bekruipt je het gevoel: is dit alles? Herken je jezelf in een van deze voorbeelden? Een gelukscoach consulteren biedt dan zeker uitkomst.

Wat doet een gelukscoach?

Kies je voor gelukscoaching om je geluksgevoel een boost te geven? Dan krijg je begeleiding op maat ofwel coaching toegespitst op jouw persoonlijke behoeftes, waarden, doelen en dergelijke. Zo ga je tijdens het coachingstraject bijvoorbeeld onderzoeken waar je vastloopt, wat je belemmert, welke angsten je tegenhouden enzovoort. Maar ook: wat je kunt doen om die ervaren blokkades en dergelijke te doorbreken. Vervolgens ga je ontdekken wat je leven daadwerkelijk zin geeft, je motiveert, energie oplevert en er dus voor zorgt dat je lekkerder in je vel zit, meer geniet en je gelukkig(er) voelt. Dus een gelukscoach ondersteunt je stap voor stap bij het onderzoeken en ontdekken van wat je werkelijk gelukkig maakt en eveneens hoe je daar dankzij nieuw aangeleerde kennis en vaardigheden invulling aan geeft.

Tips voor meer geluk

Wil je ook meer geluk in je leven? Bijgaand een aantal tips van gelukscoaches om je geluksgevoel te verbeteren. Immers, geluk overkomt je niet, maar kun je creëren door je vaste patronen los te laten.

- Sta positief in het leven en zie je toekomst met vertrouwen tegemoet.

- Beweeg dagelijks dat is goed voor je fitheid én je humeur.

- Stel jezelf doelen en achterhaal wat je leven zin geeft.

- Maak nieuwe vrienden en koester je bestaande relaties.

- Help anderen, want dat maakt hun blij en geeft jou een fijn gevoel.

- Lach zo vaak en veel mogelijk, want daar word je echt gelukkiger van.

- Respecteer jezelf en wees je bewust van wat je hebt, zoals je gezondheid, familie, vrienden, werk enzovoort.

- Onderneem dingen, zodat je nieuwe ervaringen opdoet.

In de cursus Coachen op positief denken leer je mensen te laten ontdekken wat geluk voor hen betekent en wat ze kunnen doen om zich gelukkiger te voelen. Met de positieve psychologie theorie als uitgangspunt. 

Gratis proefles Opleiding Vitaliteitscoach

Proefles Vitaliteitscoach | Sonnevelt
  • Lees het interview met Albert Sonnevelt.
  • Leer meer over de Vitaliteitspiramide.
  • Oefening: ben jij in balans?
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.