Start in maart of april en ontvang 500 euro cadeau. Lees meer >

Wat is intuïtief coachen?

Intuïtief coachen is je weer in contact brengen met je intuïtie. Volgens intuïtief coachen zitten de antwoorden op zaken waarmee je worstelt in jezelf. Er zijn legio redenen om te kiezen voor intuïtieve coaching.

Hieronder meer over wat het inhoudt en waarom je ervoor zou kiezen. 

Proefles opleiding Energetisch Coach

Gratis proefles opleiding Energetisch Coach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer meer over intuïtie.
  • Ontdek de 7 hoofdchakra's.

Wat vertelt je intuïtie?

Antwoord geven op wat is intuïtief coachen betekent eerst eens kijken naar wat intuïtie inhoudt en wat het je kan vertellen. Intuïtie wordt omschreven als ‘inzicht zonder nadenken’ of ‘innerlijk weten’. Andere benamingen ervoor zijn ook wel een instant ingeving, je zesde zintuig, onderbewuste, ‘gut feeling’ of onderbuikgevoel. Intuïtie is er plots. Uit het niets. Je ervaart bijvoorbeeld een koude rilling, warme tinteling, een soort déjà vu of iets anders. Het komt in je op zonder dat je erover nadenkt of beredeneert. Jammer genoeg is tegenwoordig naar je innerlijke gevoel en dus intuïtie luisteren ondergeschikt aan vertrouwen op je verstand. In de huidige maatschappij regeert het verstand, je ratio. En op basis daarvan beslis en kies je. 

Je herkent het volgende vast wel: je zet voors en tegens op een rij. Slaapt er een paar nachten over en dan maak je een verstandelijke keuze. Dat is handig als je bijvoorbeeld een wasmachine wilt kopen, een computer of auto. Maar, wil je bijvoorbeeld weten wat je leven zin geeft? Dus los van al die opgelegde ‘moetjes’? Wat je werkelijke dromen en verlangens zijn? Of je leeft in lijn met je emotionele waarden? Naar je intuïtie leren luisteren helpt je daarbij en een intuïtief coach kan je daarin begeleiden. Zorgen dat er weer balans komt tussen je ratio en intuïtie, zodat je innerlijk meer rust en blijheid ervaart. 

Wat is intuïtief coachen? 

De insteek van intuïtieve coaching is je weer in contact te brengen met je intuïtie. Volgens intuïtief coachen zitten de antwoorden op vragen en dergelijke waarmee je worstelt in jezelf. Of het nu gaat om persoonlijke, professionele of andere strubbelingen. Van keuzestress, angsten, zingevingsvragen, balans vinden tussen werk en privé, je weer goed voelen over besluiten die je neemt enzovoort. Een intuïtief coach begeleidt je zeg maar in het herstellen van het contact met je intuïtie. Helpt je dus opnieuw je gevoel ofwel je innerlijke stem te leren herkennen en ernaar te luisteren. En dat zonder overigens je verstand nu meteen uit te schakelen. Beiden kunnen immers goed naast elkaar functioneren. Door opnieuw op je intuïtie te leren vertrouwen ga je op een andere manier naar jezelf en bijvoorbeeld de obstakels die je keer op keer ondervindt kijken. Oftewel: je leert weer op je intuïtie af te gaan met als resultaat dat je je stukken fijner en lekkerder voelt. Energie hebt en flow ervaart in je leven. Om het contact met je onderbewuste te herstellen worden binnen intuïtief coachen zowel reguliere coachingtechnieken als meer oosterse behandelvormen gebruikt. Denk aan visualisaties, meditaties en healing tot systemisch werken en familie opstellingen. 

Waarom kiezen voor intuïtief coachen?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor intuïtieve coaching. Het kan zijn dat je kampt met overmatige stress of zelfs burn-outklachten hebt. Of misschien ben je overmatig angstig? Kamp je met depressieve gevoelens vanwege onverwerkt verlies? Ook kan het zijn dat je telkens dezelfde conflicten op je werk of in relaties ervaart. Misschien wens je meer uit je leven te halen, wil je beter omgaan met veranderingen, antwoorden vinden op levensvragen die je pad kruisen of mogelijk heb je behoefte aan andere perspectieven. Kortom, intuïtief coachen kan effectief zijn op allerlei gebieden. Of het nu gaat om je gezondheid, relaties, privéleven of met je werk te maken heeft. 

Wil je meer weten over intuïtief coachen en ermee werken? Sonnevelt biedt diverse opleidingen aan op het gebied van coaching zoals Energetisch Coach, Basis Coach en Lichaamsgericht Coach.