Ontvang nu 500 euro Sonnevelt budget voor je opleiding in maart! Meer >

Wat kan een gewichtsconsulent(e) voor jou betekenen?

In onze maatschappij hebben steeds meer mensen te kampen met overgewicht. De gevolgen van overgewicht zijn talrijk. Overgewicht gaat ten koste van je gezondheid en levert je wellicht een negatief zelfbeeld op. Tijd om hier iets aan te doen.

Statistieken omtrent overgewicht

In Nederland heeft circa 50% van de bevolking overgewicht. Er wordt gesproken van overgewicht bij een BMI index (Body Mass Index) van 25 of hoger. Dit is de bekendste indicator voor het beoordelen van overgewicht of ondergewicht bij volwassenen. De belangrijkste oorzaken van overgewicht zijn te veel eten en te weinig bewegen. Dit klinkt logisch, maar het is niet altijd even gemakkelijk om hier zelf iets aan te doen. Het aanbod van voeding in winkels is overvloedig, de verleiding ligt op ‘iedere straathoek’op de loer. Welke keuze kun je het beste maken?

Wat doet een gewichtsconsulent?

Bij deze keuze kan een gewichtsconsulent je helpen. Hij of zij is een professional die inzichtelijk kan maken wat voor jou de beste keuze is. De gewichtsconsulent begeleidt je en ontwikkelt een gezonder eet- en beweegpatroon om te komen tot een blijvend resultaat. Het is van belang dat je komt tot een structurele verandering in je eet- en beweegpatroon. De gewichtsconsulent kan je ook laten zien dat je nog steeds lekkere dingen kunt eten en niet je gehele leven hoeft te lijnen.

De gewichtsconsulent bekijkt samen met jou je huidige eet- en beweegpatroon, brengt je energie-inname in beeld en kijkt wat de energiebehoefte is van je lichaam. Als je weet wat je aan energie verbruikt, kun je voedselinname daarop afstellen en gaan afvallen als je minder gaat eten. Je past dus je energiebalans aan, zodanig dat het verbruik hoger is dan de inname. De gewichtsconsulent begeleidt en coacht je om een gezondere leefstijl te bereiken en om, nog belangrijker, deze verandering blijvend vast te houden.

Waarom geen crashdieet?

Het is niet de bedoeling dat je een crashdieet gaat volgen waarbij je op een minimale inname van het aantal calorieën wordt gezet. Hierdoor raakt namelijk je lichaam zodanig ontregeld dat je verbranding op een lager pitje overschakelt. Zodra je weer een normaal eetpatroon aanneemt blijft je lichaam op dit lagere pitje verbranden waardoor je nog sneller aankomt. Dit wordt het jojo-effect genoemd.

Blijvend resultaat met een gewichtsconsulent

Kortom, soms heb je begeleiding nodig om je leefwijze te veranderen. Schakel hiervoor een Gewichtsconsulent, Leefstijlcoach of Vitaliteitscoach in. Deze zal je op een deskundige en enthousiaste manier begeleiden om jouw doel te bereiken. Het doel hoeft niet altijd afvallen te zijn, het kan ook zijn dat je een gezonder eetpatroon wilt.

Wil je zelf aan de slag als Gewichtsconsulent? Bekijk dan de Opleiding Gewichtsconsulent.

Proefles opleiding Gewichtsconsulent

Gratis proefles opleiding Gewichtsconsulent

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Ontdek de invloed van de psyche.
  • Leer meer over macronutriënten.