Werken als kindercoach | Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Werken als kindercoach

Werken als kindercoach

Wil je graag werken als kindercoach? Als ouder wil je graag, dat kinderen blij en gelukkig door het leven kunnen gaan. Soms loopt het echter anders. Een kind kan last hebben van buikpijn, piekeren, stress of verdriet. Ouders voelen zich dan nogal eens machteloos. Gelukkig is er veel te doen in dergelijke situaties. En in het werken als kindercoach, kun je een kind op zulke momenten helpen én daarmee het verschil maken.

Werken als kindercoach, wat houdt dat in?

Als kindercoach begeleid je kinderen in allerlei leeftijden die niet lekker in hun vel zitten. Samen ga je ontdekken waar het kind een extra zetje in de rug nodig heeft om zich weer fijn te voelen.

Je helpt kinderen bij het ontdekken van hun sterke kanten; kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Daarnaast leer je kinderen hoe zij die sterke punten kunnen gebruiken om uitdagingen en problemen het hoofd te bieden. Je stimuleert daarbij spelenderwijs het eigen probleemoplossend vermogen van kinderen.

Het fijne is dat kinderen flink wat zelfkennis opdoen. Dat maakt hen sterker en zelfzekerder. Kortom: je leert hen om trots te mogen zijn op zichzelf.

Bij welke problemen help je kinderen?

Een kindercoach ondersteunt kinderen die problemen hebben op het gebied van onder andere leren, emoties en/of gedrag. Bijgaand een aantal voorbeelden om een beeld te krijgen waarbij je kinderen zoal kunt ondersteunen, namelijk:

  • Concentratie- en leerproblemen;
  • Hoogbegaafdheid en (hoog)gevoeligheid;
  • Pesten of gepest worden;
  • Moeite hebben met sociale contacten of vaardigheden;
  • Kampen met driftbuien, boosheid en onvrede;
  • Last hebben van (faal)angst;
  • Overmatig piekeren en zorgen maken over van alles en nog wat;
  • Slaap- en/of eetproblemen hebben;
  • Emotionele problemen vanwege echtscheiding, rouw en/of verdriet;
  • Diverse opvoedvragen en –problemen.

Werken als kindercoach? Zo pak je zaken op!

Als kindercoach stel je het kind centraal. Je kijkt naar wat een kind nodig heeft en daar stem je je begeleiding op af. Dus als kindercoach reik je geen kant-en-klare-oplossingen aan. Wat je wel doet? Dat hangt van een kind af. Dat varieert van kijken, praten, luisteren en spelletjes doen tot toneelspelen en/of kleien, tekenen, bewegen en muziek maken. Op die manier help je als kindercoach kinderen hun sterke punten te ontdekken en te gebruiken als zij problemen hebben of te maken krijgen met moeilijke situaties. Nu en in de toekomst.

Kindercoach en de rol van ouders

Vaak zijn het de ouders/opvoeders die een kindercoach benaderen met een hulpvraag. Omdat zij zich zorgen maken over hun kind. En hoewel kindercoaching om het kind draait, worden ouders uiteraard erbij betrokken. Niet alleen koppel je als kindercoach je bevindingen terug, maar ook overleg je bijvoorbeeld hoe ouders hun kind kunnen helpen. Of misschien hebben ouders wat extra advies nodig? Ook dan sta je hen bij. Want, als het coachingtraject voorbij is zijn het de ouders die samen met het kind verdergaan.

Wil je graag werken als kindercoach? Wij bieden een opleiding tot Kindercoach aan. Heb je interesse? Vraag een gratis proefles aan en/of woon een gratis open dag of avond bij.

Proefles Kindercoach

Download gratis proefles Opleiding Kindercoach

Privacy: We sturen je geen SPAM. Je gegevens zijn 100% Veilig.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.