Werken als natuurvoedingsadviseur

Werken als natuurvoedingsadviseur

Voeding geniet steeds meer belangstelling. Mensen (her)ontdekken hoe belangrijk voeding is voor een gezond en vitaal leven en willen daar meer over weten. Maatschappelijk gezien kiezen steeds meer mensen voor een bewustere en meer duurzame leefstijl. Daarmee groeit de behoefte aan experts op het gebied van optimale voeding. De natuurvoedingsadviseur is zo’n expert. In dit artikel antwoord op wat natuurlijke voeding is en hoe je als natuurvoedingsadviseur bijdraagt aan een goede en evenwichtige gezondheid.

Wat wordt bedoeld met natuurvoeding? 

Natuurvoeding gaat terug naar de basis: wat is de essentie van gezonde, volwaardige voeding. Natuurvoeding is een bewuste manier van voedselproductie en voedselkeuze waarbij de volgende principes gelden: voeding van verse, pure, eerlijke en biologische producten. Regionaal geproduceerd in harmonie met de seizoenen en zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Daarbij is de voeding meestal afkomstig uit de biologische en/of biologisch dynamische landbouw. Hierdoor is de natuurlijke voeding smaakvoller en zit boordevol goede voedingsstoffen. Natuurvoeding geeft je lichaam en geest energie en ondersteunt je lichaamsprocessen optimaal waardoor het bijdraagt aan een goede gezondheid. Ga je werken als natuurvoedingsadviseur? Dan ken je alle ins en outs die te maken hebben met natuurvoeding. 

Werken als natuurvoedingsadviseur, wat houd dat in?

Natuurvoeding is een sector die al sinds de jaren 90 sterk in opkomst is. Door het enorme aanbod aan voedingsstromingen is er een groeiende behoefte aan meer duidelijkheid. De natuurvoedingsadviseur kan daarin voorzien. 
De kansen liggen zowel individueel als bij bedrijven. Met name op het gebied van voorlichting en advisering m.b.t. duurzaamheid liggen veel mogelijkheden. Ook is het gezond willen eten zowel thuis, buitenshuis, als op het werk steeds meer in de belangstelling aan het komen.

Wil je graag aan de slag als natuurvoedingsadviseur? Dan word je dus een professioneel adviseur op het gebied van natuurvoeding. Je weet wat het effect ervan is op het menselijke lichaam. Hoe het bijdraagt aan een goede gezondheid en vitaliteit. Je werkterrein is veelomvattend en kan zowel preventief als curatief zijn.

Preventief

Zo kun je als natuurvoedingsadviseur bijdragen aan de bewustwording inzake gezond en natuurlijk eten. Door lezingen en/of cursussen te geven over de invloed van natuurvoeding op je lichamelijke, geestelijke en emotionele gesteldheid. Ook kun je mensen begeleiden en ondersteunen die graag gezondere keuzes willen maken om zich fitter en vitaler te voelen. Je kunt ook kookworkshops geven over natuurvoeding of voorlichting geven op scholen, bij bedrijven en in welness- of fitnesscentra over puur en gezond eten. Het vakgebied van natuurvoedingsadviseur omvat tal van activiteiten.

Curatief

Als natuurvoedingsadviseur kun je ook ondersteuning bieden bij diverse gezondheidsklachten. Onder meer door een persoonlijk eetplan op te stellen gebaseerd op natuurvoeding. Dat kan bijvoorbeeld bij klachten aan de maag en darmen, vermoeidheid, hoofdpijn, over- en ondergewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en allergieën.

Kortom, werken als natuurvoedingsadviseur betekent dat je een wezenlijke bijdrage kunt leveren aan de fysieke en mentale gezondheid van mensen door te kiezen voor natuurlijk en puur eten.

Heeft gezond, vers en natuurlijk eten je belangstelling? Lees de verhalen van vier vrouwen die – elk in een andere levensfase – hun bestaande carrières flink hebben omgegooid door voor het vakgebied natuurvoeding te kiezen. Laat je inspireren, incl. een aantal lekkere recepten!

Gratis proefles Opleiding Natuurvoedingsadviseur

Proefles Natuurvoedingsadviseur | Sonnevelt
  • Leer de basisprincipes van natuurvoeding.
  • Lees meer over fruit en groente(consumptie).
  • Ontdek de verschillende soorten koolhydraten.
  • Krijg inzicht in de unieke Sonnevelt leermethode.
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.